lørdag d. 14.11.15

Så skete det, det, vi alle frygtede. Et stort terror-angreb. I Paris. Jeg vågnede til nyhederne og sad klinet til skærmen, mens gruen fyldte mig. Men selvom det tog noget til, før den Franske præsident Hollande kunne bekræfte det, så var jeg ikke i tvivl om, at det var Islamisk Stat vi kunne ”takke” – nej, lad mig ikke bruge det ord, men sætte til ansvar! De skræmmer mig langt mere, end det meste. Det, der skræmmer mig mest er tankerne om, at mine kære skal dø. Men IS er så skræmmende en faktor i verden, at det næsten ikke kan siges med ord. At de vil tvinge folk til at omvende sig til Islam. At de vil forhindre folk i at tænke frit og selvstændigt. At de går ind for den ældgamle Sharia-lov, hvor sådan noget, som at finde det i orden at stene kvinder. Det er så langt ude, at det næsten ikke kan udtrykkes. Jeg for én ting vil i hvert fald holde på min ret til at udtrykke mig frit i det offentlige rum. For det er en grundret for mig. Det kan slet ikke diskuteres. I vesten er der ikke to delte meninger om, at jeg må skrive som jeg vil; så det gør jeg. Facebook flyder over med tilkendegivelser og støtter til det franske folk. Og politikernem som jeg følger, skriver, at man skal holde på sin ret til at udtrykke sig frit. Og sende støtte til Paris. Det kan der – heller ikke – være to delte meninger om. At der er mange fra den arabiske verden, der tilkendegiver og sender hurra-hilsner til islamisk stat, er kvalmende. At man kan støtte at folk bliver dræbt. Hvad slags mennesker kan gøre det? Det er simpelthen for langt ude…

Ellers kan jeg fortælle, hvilket virker som så små ting, i forhold til det, der er sket i Paris, at jeg stadig går med skinne på mit højre håndled. Hvad er det for en (er det en nisse?), der får mig til fortsat at bruge højre hånd? Hvem skal jeg give skylden, ha ha.

I dag er det lørdag: dagen har været stille. Slet ikke som de weekender, hvor vi har børn. Men hyggeligt nok. I morgen tror jeg, at vi fortsætter, hvad der næsten har udviklet sig til et søndags-ritual. De sidste par søndage har vi set de henholdsvis tre første Alien-film. At det både er science fiction og gys, kan vel næppe blive mere perfekt for mig, hi hi. Vi mangler den fjerde. Det må blive i morgen. I dag er jeg begyndt på Jo Nesbö´s ”Frelseren”. Før det har jeg læst de to første af Ninni Schulman´s ”Pigen med sne i håret” og ”Drengen der holdt op med at græde”. Ganske udmærkede krimier. Som regel er jeg ikke til krimier. Men efter at have læst et par, tre for at være præcis, bøger af Siri Hustvedt, trængte jeg til noget let. De tre af Siri H. som jeg læste var ”En Amerikaners Lidelser”, ”Den Flammende verden”, samt ”Lily Dahl´s Fortryllelse”. Især ”Den Flammende Verden” var jeg meget fascineret af. Hold da op en viden, Siri H. er i besiddelse af. Af andre film, jeg har set, er ”Ringenes herre – De to Tårne”. De film kan jeg udenad, men finder altid fornøjelse af at se dem igen-igen. Dem bliver jeg aldrig træt af. Desuden har jeg læst bøgerne flere gange. Vi unger, well, også min mor, stiftede bekendtskab med dem, da min far læste dem højt for os. Jeg var vel omkring 11, min storebror må så have været 16 og min lille bror 9. Og det er et af mine barndoms-minder, der er absolut værd at samle på. Desuden har jeg set science fiction filmen ”Interstellar”. Ved den sidstnævnte skal jeg love for, at tårerne vælder op i øjnene på én. Men en fantastisk, over-tre-timers lang film.

Ellers kan jeg fortælle, at min dejlige mor endelig har fået den el-scooter, hun har søgt efter. Den er så smart og tillader hende selv at køre i forretninger og ud i det ganske samfund, så hun ikke er nød til at være afhængig af andre. Det kan jo ikke være bedre. Der er et billede af ”fartbøllen” i billedserien nederst på siden.

Pas på jer selv – og – blessed be

fredag d.9.okt.´15

Well, hvad kan jeg sige. der er egentlig ikke sket det vilde.

Jo, for muslimer har det været Eid, som udtales Id, for jeg skrevet og påtegnet af Marian, som er SOSU-elev på AC. Kemal, som er ergoterapeut-studerende, er også muslim. Fin knægt, han er så sød. Som man nu i det hele taget kan sige om de fleste mennesker derhenne. Nogen er man bare tættere på end andre. Ved Eid tager man som pilgrim til Mekka og bagefter holder man en fest, der mest af alt kan sammenlignes med den kristne jul. Det holdes i familiens tegn og man tager pænt tøj på og giver hinanden gaver. Den fest varer i tre eller fire dage, alt efter hvordan den falder på året. 

I dag kommer Sine hjem efter at have tilbragt ugen i Berlin. Det kan jeg godt misunde hende lidt. Efter hvad jeg hører, er det en fantastisk by. Men man må alligevel sige, at jeg mere er til natur-oplevelser. Men begge dele kan man vel også, sådan en gang med tiden. Måske når jeg er folkepensionist og er blevet millionær. Hvem ved 😀Det er vores "børne-weekend". Der er nu ikke meget børn over dem mere. Søren er højere end Lars, og Sine er et godt stykke højere end mig. Så kigger hun på mig og spørger, hvordan det står til dernede. altså... 🤔Vi skal ud til Lars´ søster Hanne i morgen, lørdag. Hun blev enke i maj, men det går nu ok med hende. Så det bliver godt at se hende igen.

I den sidste tid - kan jeg fortælle - er meget af tiden gået med at træne. Den kamp, jeg kæmper for at tabe mig, er nu meget ulige. Det meste af den medicin jeg får, er vægtøgende. Hvad gør man så?? Jeg må erkende, at det er sværere for mig at tabe mig, end det er for "almindelige" mennesker. Det er en kamp, det kan føles som om, den er dømt til at mislykkes  Men i hvert fald kan jeg kæmpe for at komme i bedre form. Og det gør jeg!! Tirsdag og torsdag træner Dorte og jeg sammen i træningsrummet på AC-Møllen. Og onsdag er jeg igen på et livsstils-forløb, hvor den første time er først opvarmning, konditionstræning og så hård, sveddryppende omgang cirkeltræning, samt  selvfølgelig udstræk. Nu er der jo efterårsferie, så vi skal selvfølgelig ikke møde næste gang. Efter træning er der møde, hvor vi snakker sundhed, sund mad og alle mulige tips, tricks og informationer. Dernæst positiv-runde for at dele, hvad der er gået godt i den uge, der er gået. Dernæst, vores bedste ven - nogen gange - andre gange - vores værste fjende: vægten. Den kan vise alle mulige finurlige ting: fedt%, kropslig alder, muskelmasse etc. You name it.

Ellers træner jeg herhjemme. Der er dog øvelser, jeg ikke kan pt. Og jeg har en fysioterapeuts ord for det. At jeg skal holde højre arm og hånd i ro. Jeg har pådraget mig en omgang seneskedehindebetændelse. Det er overbelastning. Desværre fra en af de ting, jeg sætter allermest pris på: fra at skrive. Siden før sommerferien har jeg skrevet mange siders dagbog hver dag. Det er da blevet til nogen hæfter af A4-størrelse. Så nu sidder hånd og arm pakket ind i en skinne, så må jeg se, om det kan lykkes mig at holde den i ro. Er I klar over, hvor latterlig svært, det er at børste tænder med venstre hånd? Tandbørsten ender mange steder. Pas på øjne og næse. Hurra for den elektriske tandbørste. Men ak og vé, nu har jeg så lavet en dagbog på PC´en. Det er ikke det samme, bliver ikke autentisk på samme måde, men jeg kan også se en fordel i at kunne rette og redigere. Så helt skidt er det heller ikke.

D. 16. skal jeg for første gang have hevet en af mine fire visdomstænder ud 

X fingre for mig.

God weekend til mine læsere derude 🙂

 

 

Om trefolds-loven

Der har været en kommentar på en af mine sider, at jeg skulle håne selve magien, ved at sige, at der findes "hvid magi". Det kan man selvfølgelig argumentere frem og tilbage, hvorvidt det er rigtigt.

Trefoldsloven, HM, man kan også diskutere, om den er universiel. for der ER jo tilfælde af folk, der IKKE er blevet straffet på karmisk vis, for de dårlige ting, de har gjort.

Hekse, der har udført mørke curses og spells, for hvilke de IKKE er blevet straffet.

Så det med "den  dersens" trefolds-lov. gælder den? Man kan sige, at det er for neo-wicccanere. nye wiccanere, der skal initieres i religionen/troen. Men for mere øvede, mere erfarne hekse er det muligt, at man kan kaste mørke og skadelige spells, der kan skade, eller give magt over andre mennesker. Det kan da også gå galt, siger næsten sig selv. Man kan gøre det forkert.

Man skal nok bestemme med SIG SELV, om det er noget, man kan stå inde for som menneske.

jeg ved, hvor jeg står...!!!

lørdag d. 12.09.15

Sikke meget kan ske på så kort tid 🤪

Jeg aner simpelthen ikke, hvor jeg skal begynde. Men heldigvis har jeg jo billederne at holde mig til.

I hvert fald var der sommerfersten på Lars´ arbejde. Som det er nu, hedder de jo 2E, som egentlig står for Ellegaard Equiptment. Men inden længe kommer de til at hedde Haas Meincke. Haas er et firma i Østrig, som ejer det, der førhen var 2E. Men i hvert fald - sommerfesten!! En årle morgenstund stod vi op før en vis Herre fik sko på, kørte ud af døren med kaffe i termokrusene og endte i Rødkærsbro, hvor ovn-fabrikken ligger. Alle os, der skulle med, samledes der og fik fundet pladser dobbeltdækker bussen, som vi skulle køre i. Selvfølgelig fandt Lars og jeg pladser på anden etage, hvis man kan kalde det det. Vi sad lidt nede bagved. Men jeg havde vist fået en køresygetablet. Det er jeg meget slem til at blive.

Første stop var i en kro ved Kolding, på en kro "Kryb-i-ly", hvor vi fik kaffe og en rigtig god, solid morgenmad. Det var lækker-lækker 😋 Derovre i det sjælandske, "landede"vi i Skovslunde, som ligger lige ved Ballerup. Vi kom ind i test-bageriet og kom omkring og så de forskellige - STORE - ovne, som bl.a. Lars render rundt og arbejder på hver dag. Han isolerer dem, så varmen bliver derinde i den. Det kunne vi så se, hvor han havde gjort. Der var småkager og små "marie-kiks", som man kunne tage én masse, så det gjorde vi. Er I klar over, hvor lækker, sådan noget nybag er?? Ja, det er I nok. Vi fandt ikke ud af det samme dag, for menuen, vi så blev præsenteret for, var så rigelig. Vi samledes alle i et stort telt, som blev rigtig varmt, for det var solrigt og der var ikke meget vind. Selvfølgelig kom jeg ned i det bagerste hjørne, men genert er man jo, så det var OK. Vi skulle trække numre efter, hvad bord man skulle sidde ved. Og sjovt nok, meget mærkeligt, trak Lars´ kollega, som han har mest med at gøre, Benny, samme nummer. Desuden kom vi til at sidde overfor en af cheferne, som i øvrigt var flink og helt-nede-på-jorden. Og han kom fra Hammel. Hvor mange tilfælde kan lige mødes på én dag??

Der  var selvfølgelig buffet, som der er til sådanne engangmenter. Og intet mindre end komikeren Brian Mørck kom og underholdte. Jeg er i det hele taget ikke stor fan af stand-up og havde frygtet, at det skulle blive meget under bæltestedet. Men hatten af for ham, for det var ikke under det nævnte punkt og det VAR meget morsomt. Hvad mon de betaler for sådan en enkelt  halv time, som det var? Det giver sikkert, så det kan betale sig. Måske skulle man overveje et karriereskifte. Men det kræver nok også sit at være PÅ, som man er i den tid. Nå, jeg tror, jeg overlader det til dem, der har evnerne for det. Og en af dem, er da helt klart, Brian Mørck. 😀

Hvad er er ellers at fortælle? Joda, ungernes mor, Jane, fyldte 40. Og vi var oppe og fejre hende. Og selvfølgelig hygge med familie, og især ungerne. Der er billeder derfra, så kan I se lidt derfra. Søren har fået kørekort og kører glad rundt i Toyota Corollaen. Han har bekostet ikke så lidt på den, men det ér også en god, solid bil😉

I Aktivitetscentret har vi været på tur. sommerudflugt: Til Hjerl Hede. Det var en fantastisk tur. Det var min første gang der. Nemlig for at kigge på noget, som jeg synes, er rigtig interessant. 1800-tallet og før det. Bondefolket og almuen, som de levede dengang. Der er billeder af kogekar, arnesteder, med-rejsende, der tager billeder af ænder, os, der får frokost, jernheste og deslige. Da vi kom ud, spurgte jeg, om vi da ikke skulle se museet. Og blev grinet af, da jeg kunne konstatere, at det ER heden, der er museet. Øf, Lisa 🤔 Der er tekst, der forklarer hvert billede. Jeg håber, I kigger med 😋

Mandag d. 17. 8. 15

      Hvis I overlevede de sidste mange sider her i bloggen, er der også en mulighed for, at I kan have glæde af at læse dette indlæg. Det bilder jeg i hvert fald ind, at folk får af at denne blog. I behøver IKKE at rette mig, hvis det er anderledes end det, for jeg er helst lykkelig uvidende om det så...  🤩    

Efter stress, pres og hjertebanken og generel ubehag, kom jeg frem til, at jeg valgte at aflyse at gå til eksamen i psykologi. Det fag, som jeg jo har fulgt i det foregående år. Men at jeg ikke tager eksamen, betyder jo ikke, at jeg ikke har lært noget. Tværtimod, så nyder jeg det, jeg har lært og er begyndt at bruge det i det skønlitterære, jeg er begyndt at skrive. Den viden, jeg har fået der, bliver jo ikke taget fra mig, selvom jeg ikke går til eksamen. Nu har jeg ro til at nyde, hvad der er tilbage af sommeren. 😎

Da de besøg, jeg får af bostøtten Johannes, er skåret fra en gang om ugen til en gang hver 14. dag , så er det meningen, at jeg skal gøre mere brug af aktivitetscentret, hvis behovet er der. Så i stedet for 50% af tiden, kan jeg nu komme der 100% af den tid, det har åbent. I dag er det mandag og jeg har været der. Jeg var blandt andet ude og gå tur i Frijsenborg skoven, og faktisk gik vi rundt om slottet. Vi så svaner og deres unge, samt fire rådyr, der kom springende over stien. Og ja, du tror det er løgn, men først kom de den ene vej, for derpå at hoppe over stien foran os den anden vej. Det er sådan noget, der gør livet værd at leve 🙂 Jeg gik sammen med personale Birgitte, som jeg har kendt siden jeg flyttede til Hammel i september ´06. Og vi gik i selskab med Mie, som jeg har kendt nok lige så længe. I morgen skal jeg derhen igen. Så står den nok på artikel skrivning til stedets blad "Gnisten". Om morgenen er der gåtur, mon ikke jeg går en tur med der, det tror jeg da 😀

     

Lars og jeg har nu endegyldigt gjort det til en tradition at tage til Rally den ene gang, det er om året, i Fårvang. Så ser vi ræs. Det er jo altid sjovt, når det går lidt vildt for sig. I pausen går man rundt og ser på gamle biler, nogen ældre end andre. Men der er godt nok nogen flotte imellem. Den her gang havde jeg vist ikke lige tænkt mig om, for jeg havde taget et par flade sandaler på. Helt tyndbundet. Med alt det vi fik gået, kan man godt sige, at jeg havde en aaaaaanelse ondt i benene dagen efter. Så ved jeg det til næste år, hvis jeg ellers husker det - der ER jo et år til. Man kan nå at tænke mange tanker i den mellemliggende tid (forhåbentlig).

Jeg er NØD til at fortælle, at vi har fået nydt en af mine fødselsdagsgaver. Og nej, det er ikke resterne af lagkagen, der er tilbage (hvis så, ville vi nok ikke nyde den ). Men i fødselsdagsgave fik jeg jo DVD´en med filmen "Mennesker bliver spist" af og med Erik Clausen. Hold da op!! Det er sjældent, at en film gør så stor indtryk på mig.

Umiddelbart handler den om en mand, der får alzheimers, eller han bliver i hvert fald dement. Hvilket medfører, at for at gøre en lang historie kort, at han ender i Polen, og kommer til at slave for nogen, der ejer et bilværksted. Han er mekaniker og god til sit arbejde. Og selvom han ikke formår at sige fra den behandling, han får, endsige fatte meget af det, der foregår omkring ham, er han er han i stand til at udføre reparationerne på bilerne. Det handler også om en familie - hans og konens - der samles i krisen, i og med, at han er forsvundet - og får familiesammenholdet op og køre igen. Den karaktér, Clausen spiller, kommer hjem igen. Men kan ikke kende dem. Det er meget sørgeligt. Der var interview med E. Clausen efter filmen og han fortæller, at et andet af budskaberne med filmen er, at man er så meget på nettet; mange af os så opslugt af det, at vi glemmer hinanden og den virkelige verden. Han taler om store koncerner, hvor folk bare tænker på at komme frem i graderne. Og det spises vi af. Nu er Clausen jo også erklæret socialdemokrat, så et social aspekt er der i de ting, han laver. Det har jeg stor respekt for. Dejlige Bodil Jørgensen har også en bærende hovedrolle. Som jeg ser det, er hun vores tids store danske skuespillerinde. 

En anden DVD-box, jeg fik i fødselsdagsgave var om 1960érne. Der er en DVD om hvert år. En dag, der ikke var noget i fjernsynet, satte vi den fra 1969 - mit fødeår - på. Ikke mange ord spildt på månelandingen - næh, pornoens frigivelse. Det var da det vigtigste! Det syntes producenterne af den her DVD da vist!

Ellers kan jeg fortælle, at det tager fart med skrivningen. Ikke så meget her på den her side 🤭, men jeg er på fyldepennen.dk og skriver kommentarer til andres tekster der og sætter selv tekster ind, som jeg får kommentarer på. Det er meget inspirerende at læse andres tekster og være en del af sådan et forum. Der er andre forfatter-sider, men selvom jeg har navnene på nogen af dem, har jeg ikke fået det tjekket ud endnu. Det er det næste projekt.

Som vist fortalt tidligere i et indlæg, var der sommerferie på AC, lige inden vi tog til Bornholm. Der var mange sjove indslag og blandt andet konkurrencer. Billedet, jeg har sat på til dette indlæg er os, vinderholdet, der skal dyste om , hvem der er den endelige vinder. Det gjorde vi ved at kaste de der "djævle" hen til en trappelignende sag, og skulle helst få dem til at slynge sig omkring. ja ja, jeg fik da én til at ramme, weiii...  

Over and out 😀              


sommerferiestart 1


Ja, så overlevede jeg at fylde 46   🤪


Men da jeg snakkede med min far, kunne han gøre mig opmærksom på, at hvert år, man kan fejre sin fødselsdag, ér en succes. For tænk på alternativet 😀 Det kan der jo være noget om, for jeg er ikke rede til at forlade denne verden endnu!! Min mand og bonus-børn overøste mig med gaver; masser af DVD-film og -boxe; masser af bøger – nam, nam!! En DAB-radio, som jeg havde ønsket mig, termokande + flere røde ”ting”, vi bruger i husholdningen. Sine lavede den lækreste lagkage. Skidt med kur den dag. Et stort stykke blev det til, men who cares? Det var endnu en dejlig ferie-dag    😉 Jeg ér bare en heldig kvinde 😋
   

Sommerferien startede med et brag – eller det er vist så meget sagt – men godt lyder det J Der var sommerfest på aktivitetscentret Møllen og det var bare vældig hyggeligt. Der er jeg jo efterhånden kommet op mod 9 år; ja, siden ´06. Der er gamle og nye venner. En nær ven, er jo Dorte. Hun er kommet der et par år nu og er en del af vores ”tøsegruppe”. En anden i den gruppe, er Mette. Hende har jeg kendt i alle årene, jeg er kommet der. Det sidste medlem er jo Lisbeth, som vist begyndte deroppe i ´08 eller ´9, så det er også en del år efterhånden. Vi startede festen med en velkomstdrink. Derefter gik vi hurtig i gang med underholdningen – som i første omgang startede med, at vi blev opdelt i hold og gennemgik nogen lege/konkurrencer. Jeg kom på hold med Susanne, Finn og Hans. Vi var på hold 1 - og vi vandt selvfølgelig suverænt! – har jeg lyst til at sige – men det er nok nærmere lidt knebent – men en sejr er en sejr – husk det! Dernæst hyggeligt samvær, hvor jeg fik snakket med Susanne, som jeg ikke gjort meget før, men super hyggeligt. Og med Maja, som er startet med at komme deroppe, en gang om ugen. Jeg har mødt hende i værestedet Den Gule Villa et par gange, og vi klikker bare rigtig godt. En dejlig aften, og grillmaden er ikke at forglemme. Dorte var så sød at køre mig hjem – så fik vi sagt god ferie til hinanden på en rigtig dejlig måde 🙂

   

Dernæst tog det fat med pakkeriet. Det var jeg startet med i det små, men så skulle det sidste vaskes og pakkes i poser. Vi havde bilen med, skulle bo i en hytte, så ingen grund til at bruge store tasker, der i virkeligheden sikkert ville fylde mere end indholdet. Lørdag d. 11. kl. ca. 20, endelig, startede vi bilen – Første destination: Køge. Vi skulle have færgen, der sejlede til den endelige destination: Rønne, Bornholm. Mange vælger jo at køre over Sverige og tage færgen fra Ystad. I virkeligheden er det nok et temperamentsspørgsmål. Men i stedet for at køre, syntes vi at det kunne være rart bare at sove os fra sejlturen. Afgangen var 00:30. Der ér kun den daglige afgang fra Køge, og kun en daglig afgang fra Rønne, kl. 17:00. Men jeg vil alligevel tilføje, at sejlturen ikke var en fest  Vi havde sæder overfor hinanden, adskilt af et bord; Sine og Søren overfor Lars og jeg. Heldigvis havde jeg kunnet afhjælpe den søsyge, som kunne have nedlagt mig ved det mindste vip, med søsygetabletter, så jeg overlevede. I hvert fald på dén måde. Men det var i hvert fald ikke en behagelig overfart. På de 5  ½ timer turen tog, sov jeg max 3 timer. Det var pi… koldt i rummet, så trøjen skulle jeg forsøgsvis pakke om mig. Skindjakken måtte bruges som hovedpude, YDK! Da vi nåede Bornholm, kunne vi først komme ind i hytten på campingpladsen kl. 15:00. HM! Så løsningen var at køre en tur. Og Lisa var væk, i drømmeland. Ungerne startede også med at sove. Det var bare Lars, der kørte os rundt. Så ingen af os oplevede, at Lars fik sig en udsigt over Dueodde 😙 Efter sigende vågnede ungerne og de var i Nylars rundkirke. Hvis det ikke var fordi, de havde billeder, havde jeg ikke troet dem over en dørtærskel 🤩 Men det har de altså!! Jeg er endda foreviget liggende så ømt sovende i bilen, men det er et af de billeder, der ikke bliver vist her på hjemmesiden 😉


sommerferiestart 2


Så var det Sørens tur til at gå kold ! 🤩 

Imens han sov, gik Lars, Sine jeg en tur i Paradisbakkerne, hvor vi var kørt hen; det var grønt; som en skov nu er om sommeren og ganske idyllisk. Hele gåturen orkede vi ikke på den tid af døgnet, så vi gik tilbage til og kørte videre. Da vi var kommet et godt sted derud af, kom vi sørme til Rokkestenen. Sine er en modig pige, så hun kravlede da bare op på den. Det gav anledning til en masse gode "shots" med kameraet. Hun ér nu extrem fotogen! Vi kørte tilbage mod Rønne, klokken var blevet så mange, at vi kl. 14:30 fik lov at komme ind til og i hytten. Og her faldt Lisa i søvn og sov resten af dagen og natten med! 😋  

Hytten var vældig, vældig - ja, jeg har lyst til at gentage det - vældig lille! 😲Vi har regnet os frem til, at den må have været omkring 24 kvadratmeter! Så godt, at stemningen mellem os fire er god, ellers havde en uge været lang tid... Der var en stue, som man trådte lige ind i udefra. Lars og jeg havde soveværelse for os selv. Ved siden af havde Søren og Sine et fælles værelse. Møblerne i ”stuen” bestod af et spisebord med fire spisebordsstole. Det var ligesom dét! I det ene hjørne, ind mod ungernes soveværelse, var en bordplade, der udgjorde det for køkkenet. Der kunne vi have mad - og snoller - plus der var et køleskab. Det var ikke luksus. Men det var godt og trods de få kvadratmeter, var hytten da i OK stand. Udenfor var bord med bænke. Der sad jeg de fleste dage og skrev dagbog. Tanker, samt en masse beskrivelser af den dag, der var gået. Derovre fik jeg også læst en masse. Læste Jussi Adler-Olsens "Alfabethuset" færdig. Efter min smag, hans, i dén grad, bedste bog. Spænding til det yderste! Jeg havde virkelig svært ved at lægge den fra mig. Bøgerne om Carl Mørch og Afd. Q er da også fine, men krimier er jo bare ikke mig. Og ”Alfabethuset” er ikke en krimi. Herman Bang´s "Tine", som jeg så fortsatte med, var jeg længere om at komme igennem, end de fleste bøger. Jeg læser normalt hurtigt, men det er jo et knudret, gammeldags sprog. Jeg er vild med det, men det kræver en del koncentration. Senere, da jeg så blev færdig med den, løb jeg jo tør for læsestof  - så babu babu, en dag, vi alligevel skulle ind til Rønne, fandt jeg en bog-butik og købte "Elefantpassernes børn" af Peter Høeg. Hold da op: hvis man vil have sig et godt grin, så er det den, man skal vælge  Intelligent humor, om noget! Den minder slet ikke om de andre "Smilla´s fornemmelse for sne" eller "Effekten af Susan", men det er den samme humor, som også er tilstede i "Forestilling om det 20.århundrede" af ham. Den kan også klart anbefales. Hvem elsker ikke et godt grin??


Ungerne og Lars gik ned til stranden, der lå lige ude foran campingpladsen. Sådan en bold-kamp i strandkanten er nu ikke at foragte. Jeg blev i hytten, skrev selvfølgelig dagbog.


2. og 3. dag Bornholm


D. 13. : Anden dag på Bornholm! Her var destinationen i første omgang Almindingen. Her besteg vi det tårnhøje helvede, får jeg lyst til at sige, nemlig Rytterknægten 🤪 Allerede halvvejs oppe følte jeg, at min højdeskræk var temmelig udfordret. Så da vi skulle videre op, og jeg kunne konstatere, at trinene var nogen, man kunne se igennem og gelænderet var åbent, trissede jeg lige så stille ned igen. Traskede henimod skoven og fik nogen rigtig gode billeder af Sine og Lars højt til vejrs. Vi tog den naturlige fortsættelse og gik til Ekko dalen. Det er et meget smukt sted, med høje klipper, beklædt med høje træer. Vi kunne høre, at folk, der kom der, siden tidernes morgen ikke har fornyet dem selv, derfor blev der skreget ”Hvad drikker Møller…” i vilden sky, igen – og igen – og igen… En mand, jeg ikke så, men hørte, råbte ”Hvem elsker kalle…”, den havde jeg ikke hørt før. Rart med lidt variation. Min svigerfar siger, at ekkoet er gået af, efter der er kommet så mange træer; det giver god mening. Der var dog et skilt, der pegede i retning mod et sted, hvor ekkoet skulle være til at høre. Vi gik ikke derhen, og hørte det i hvert fald ikke. Det var en fryd at gå en lang tur langs dalen og være vidne til det skue, man ikke ser andre steder i Danmark, overhovedet. Sine og Lars kravlede op i højderne, og jeg ”på-jorden-at blive” og tog fotos. Der var en udsigt, jeg ikke kunne se mig mæt på. Og hør den bedste: hvem var Lisa her i selskab med? I gætter det aldrig – selveste Ronaldo og Messi  😉 Eller var det to, jeg kendte, iført fodboldtrøjer, indkøbt på ungernes nyligt overståede ferie i Tyrkiet?? Kan-ske!


Ja, og man kunne da ikke komme derfra uden bare en lille-bitte souvenir. Sine fik endnu en te-ske til sin samling. I ved dem, man kan få sådanne steder i souvenir shops, hvor der er seværdigheder. Så skulle der da lidt slappen-af til og vi kørte til Gudhjem og gik på café. Det var ikke sidste gang, vi kørte dertil. I guder, for en vakker by. Dejlige små gule huse og caféen lå ud til en smuk havn. Solen stod højt på himmelen. Hvad mere kan man ønske sig?  

Så kom vi til tirsdag d. 14. Og den dag havde jeg set spændt frem til. Vi skulle netop besøge Danmarks største slotsruin - Hammershus. Der er en spændende historie, der hører til. Blandt andet, at Leonora Christine og Corfitz Ulfelt sad fængslet der i en årrække. Landsforrædere, som de var. Hammershus var på et tidspunkt også tilflugtssted for fredsløse. Inden vi ”besteg” ruinen, kunne vi læse lidt facts om stedet på plakater hængt op i noget, der lignede en container, der stod der; den indretning kunne jeg ikke lige greje, men der var måske en dybere mening?? Men der stod bl.a. at man på et tidspunkt i begyndelsen af sidste århundrede forsøgte at reparere på stenene. Men brugte cement og glemte lige at tage i betragtning, eller vidste simpelthen ikke, at sådan noget sprænger i frostvejr. Så man skadede mere, end man gavnede. Men, men, men uha da for et smukt sted. Sikke velbevarede rester af bygninger. Og hvilken udsigt 😎 Hold da op!! Man har ikke andre steder i Danmark, der kan byde på det, simpelthen fordi vi kun derovre har de klipper og bjerge, så det kan jeg sige uden at overdrive. Min mening er, at man bør se det sted, inden man dør; man vil i hvert fald forkæle sine sanser på alle måder.


Den dag ramte temperaturerne de 20*C, men Nordboer, som vi Danskere jo er, er det trods alt mere behageligt, end de 32*C, ugen før kunne byde på. Men beklage sig, kan man altid; har jeg ikke ret? 😀 Begge unger fik klatret og brugt arme, ben og balance-evner på den måde. Og sjovt har det helt sikkert været. Og vi fik nogen helt fantastiske billeder af udsigterne, ruinerne og hinanden sammen og enkeltvis foran det hele. Kig bare på billederne nedenunder denne side. Og nyd gerne J


Mand og børn fortsatte på gå-ben til ”Hammeren”, ”toppen” af Bornholm, da vi endelig kunne løsrive os fra ruinerne. Jeg valgte derimod at ”passe på bilen” og sidde foran den, og nyde den udsigt med klipper og det blå hav, der var derfra. Dermed kunne jeg hvile de ømme fusser lidt J Der er jo meget små afstande derovre. Vand rundt omkring, det er jo ligesom en ø !!!  – som nu sagt mange gange – og jeg siger det garanteret flere gange – bydes der på de vildeste udsigter. Samt der er flotte seværdigheder, så som kirker og havne; ja og naturen. Det er nu vakkert! 😎 vi kom så til Sandvig. Vi sad på havnen og fik lidt mad; og jeg fik en kaffe Latté. Lars og Sine fik en flæskestegssandwich, som angiveligt er den bedste, de nogensinde har fået. Og den har jeg hørt meget om, mange gange siden. Den MÅ have været go´   😉 eg sad og betragtede mennesker på havnen. Sådan kan man, som forfatter, lave research, og danne sig lidt stof til det, man nu engang ender med at skrive. Blandt andet hæftede jeg mig ved en kvinde med en stor, flot sort hat. Uha, den var flot. Det måtte jeg fortælle de andre om. Lars og børn ville så hen og kigge lidt på butikker, så kunne jeg jo dyrke lidt mere kiggeri, da jeg ikke lige var i humør til at shoppe. Pludselig kommer Søren styrtende: ”sort eller hvid”, siger han. Befippet svarer jeg ”sort”. Lidt efter kommer han og giver mig en sort bøllehat. Øh, man siger jo tak til en gave og sød var den da… lidt efter kommer Lars og Sine så. Og rækker mig den flotteste, store, sorte hat med bånd. Så Lisa var glad. Mere forkælet 😘


 


rundkirker


Jeg er nu kommet til onsdag d. 15. søren tog en ”hviler” og blev i hytten. Så det var bare os tre resterende, der kørte ud. Den anden dag havde vi set Østerlars rundkirke. På rundingen var rester af kalkmalerier, der senere er genskabt, efter at have været blevet malet over. Selve malerierne er fra den tid, hvor kirken er fra. De billeder på denne runding, hørte jeg om fra en guide, hvis selskab, jeg fulgte med rundt. Jeg er vis på, at de andre, der fulgte med, havde betalt for turen 😋 Men lidt gratis fornøjelser kan man vel tillade sig engang imellem, hi hi. Interessant var det i hvert fald. Det viser sig, at billederne starter ved mande-indgangen – mænd og kvinder havde selvfølgelig hver deres indgang. Man skulle jo ikke sidde der og få utugtige tanker om det modsatte køn. Kvindernes indgang var naturligvis mindst!! Billederne viser Jesus, der fødes samtidig med Johannes Døberen. Så fortsætter historien rundt på søjlen. Og ender med de fortabte, der kommer i helvede. Med et billede af djævelen, der ”tømmer tarmen” udover de fortabte. Så ved man ligesom, hvad der venter, hvis man ikke kommer i kirke hver søndag – eller vigtigere: ikke betaler aflad til kirken for sine synder  🤪


Mine tre rejsefæller havde jo set Nylars rundkirke, da jeg var i min sødeste søvn om søndagen. Så nu var Olsker målet. Her var Ols rundkirke. Den mindste af de rundkirker i Danmark. Rundkirkerne har været brugt til både forsvarsværker og fæstninger, lige så meget som reelle kirker. Rundingen er hul og uden på kirkens vægge er små huller til at skyde fra. Kirkerne er i flere etager. Kirken her var virkelig meget petit. Der var ikke engang sidderækker, men blot stole sat op omkring rundingen. Og jeg fik set den mindste prædikestol, jeg nogensinde har set. Den rakte ikke ret meget højere op end Lars. Den her kirke var for omkring 1100-tallet. Mange af dem var fra netop omkring 11- og 1200-tallene. Bornholm ligger jo strategisk således, at det var et godt sted til forsvar af landet.  


Derefter var målet Nyker, og vi så rundkirken der!
Afstandene er, som sagt, meget små på Bornholm, og man kan nå at se og opleve en masse på én dag! Således fortsatte vi til kysten, til Helligdomsklitterne. 😀 Her er helbredende vand, som folk, siden middelalderen, valfartede til, for at dyppe sig i; naturligvis for at blive helbredt for, hvis ikke den ene, så den anden sygdom eller dårligdom. Der var en HÆSLIG stejl trappe – rednings-stien – kaldes den, ned til selve det helbredende vand. Jeg fik det reelt dårligt af bare at kigge derpå. Det er stejlt, ja, skråningerne kan man jo ikke ændre på. Damn den højdeskræk 😥Havde de ikke materialer til at gøre trinnene lidt bredere? Det melder historien ikke noget om - i hvert fald ikke den historie, jeg kender til. Men menneskene var jo en del mindre før i tiden. Måske havde de bedre plads på trinnene, end vi har nu, ha ha. Vi er vokset, grundet kost med flere vitaminer og mineraler. Desuden bedre forhold i det hele taget! Sine og Lars forcerede trapperne, mens jeg fandt mig et skønt udkigsspot, hvor jeg – igen – sad og nyd udsigten. De allerfleste andre turister, der kom forbi, faktisk valgte den samme løsning, som jeg selv - nemlig IKKE at gå ned af de trapper. Efter den oplevelse, trængte vi til at sidde lidt, så en tur til Gudhjem, bekom os vel. Og det var langtfra den sidste gang, vi kom til den by. Pragtfuld, behagelig by!!


torsdag og fredagVi nåede godt til torsdagen, d. 16. denne gang var målet Jobo-land. Tal om fjollet navn til en forlystelsespark - men det er bare min mening! 😲Så vi har valgt at holde os til det mere oprindelige navn: Brændegårdshaven. Det lyder ligesom lidt elegantere. Og det er da et fint lille sted. Zoo-dyr er der, og en sø, som mine rejsefæller fik roet i. Lidt forlystelser, så som en labyrint, hoppepuder, mini golf etc. Sine var i en svævebane og de tre trak sig over søen på en, ligesom, tømmerflåde. De var også ude og ro på søen. Lars har været på Bornholm for 40 år siden og han sagde, at robådene lignede dem, som også var der den gang. Siger lidt om deres stand 🤩 Jeg blev på land og tog en masse billeder af Søren og Sine, mens de så flot mestrede årene. Ved Zoo-delen af stedet fik jeg øjenkontakt med en emu og vi fik set de små silkeaber på ganske nært hold. Det var en stille og rolig slappe-af dag.


På campingpladsen nød jeg en solo-gåtur. Sad i skoven lige bag pladsen og nød synet over havet. Ja, endnu en udsigt, der er nød til at blive nævnt (er I læsere snart trætte af det??). Det er godt med selskab, men ind imellem er lidt stilhed også nødvendigt, for at kunne ”følge med” tempoet; sådan har jeg det i hvert fald J


D. 17. tog vi til Rønne. Det var jo ikke en lang køretur fra camping-pladsen.


D. 7. og 8. maj efter resten af danskerne var blevet befriet d. 4. maj 1945, bombede russerne jo noget af Bornholm d. 7. og 8. maj for at få tyskerne til at slippe grebet om øen. Tyskerne havde jo nægtet at kapitulere på Bornholm. Men russerne forlod så først Bornholm d. 5. april 1946. Derfor Bornholmerne føler ofte, at de ikke lige blev behandlet så godt som resten af Danmark.  


Vi så desuden lidt af de såkaldte svensker-huse. Det var en gave fra den sveske stat. 300 stks. Først da Bornholmerne hørte om dem kaldte de dem barakker, lige så hånligt. Men da de så først så dem opført, kaldte de dem ligefrem små vidundere 😉 sådan kan en stemning vendes, når der er brug for tingene 😋  Det er nogen fine bungalow-lignende huse, hvor pladsen er godt udnyttet, kan man sige.


 Inden vi tog derover, havde Sine lånt nogen bøger om den tid og de bombardementer. Så derfor var det selvfølgelig særdeles spændende at se.


Desuden så vi Bornholms mindste hus, også i Rønne. Ja, jeg skal love for, at der var vist ikke meget plads indenfor i det. En super hyggelig og inspirerende tur 😋


hjemrejse


Dagen efter var jeg altså bare NØD til at tage en ”hvile-dag”. Mens jeg blev på pladsen, hvor jeg læste, skrev og gik tur, tog de andre blandt til Dueodde.  De var også på automobil-museum. Min mand er jo bidt af en ”gal bil” 😉 desuden var der mange andre interessante ting, som jeg kunne se på de mange billeder, de tog der. Gamle radioer, traktorer, cykler og endda en porche traktor – ja, så har man hørt det med… – den var mage til den model, Lars´ far fik fra ny i 1957. Den de så var fra 1959, men min svigerfar syntes, det var vældig sjovt at se, da vi var derude og viste ham billederne 😀

 
Den travelste dag - ever – oprandt d.19. Kl. 10 skulle vi være ude af hytten. Der var en del at rydde op og pakke, efter at have boet der i 7 dage. Det klarede vi som (en/-flere) mis(/-ser) og 09:59 kunne vi så tjekke ud. Ingen grund til ikke at benytte sig 100 % af tiden der!!  😉


Sine, Lars og jeg fik så set Nylars rundkirke, som jo var den eneste, jeg manglede. Så kunne jeg også krydse den af på skemaet. Fortsatte til Jon´s kapel. Det er sted ude ved klipperne, hvor Jon, efter sigende, slog sig ned og prædikede fra i sit forsøg på at kristne Bornholmerne. Med alle de kirker derovre, må forsøget siges at være lykkedes. Trappen derned, ammen altså, de bliver ved, de Bornholmere. Den her var endnu stejlere end ved helligdomsklitterne.  Så endnu engang måtte jeg se mig selv slået af angsten for højderne. Jeg satte mig for at skulle nyde billederne. Hvis det ikke lige var for, at Lars´ telefon pludselig lavede kludder i det, og ingen - i hvert fald vist kun på nær et par stykker - af billederne, blev gemt. Ih, hvor BITTERT 😠Lars er faktisk ikke rigtig kommet sig over det endnu. For det skulle have været et fantastisk skue dernede. Men vi skulle jo videre og vi kørte rundt i Rønne mere eller mindre på må og få, indtil vi kunne indtage færgen kl. 17:00. Det var der åbenbart mange, mange andre der havde valgt at gøre. Men sommerferie er det jo :-0 Vi havde, i lighed med turen derover, valgt at spare på budgettet, ved ikke at have en kahyt og satsede på at kunne finde nogen sæder. På de dæk, vi havde været på, på vejen derover, var alt optaget. Men de sagde i højtalerne, at der var ledige pladser på dæk 8. Men KUN siddepladser!!, blev der pointeret. Da vi kom derop, viste det sig at være bænkelignende sæder. Hvor der allerede var flere, der havde lagt sig ned. Ha ha. I lighed med andre fulgte, vi i første omgang påbuddet om blot at sidde ned. Endnu engang måtte jeg have søsygetabletter, og gudsketak og lov for det, for det vippede lidt. Selv den mindste søgang berører mit sarte legeme. Bare en køretur herfra og til Randers, en tur på 32 km, kan sætte ubehaget i gang. For en, der har sejlet hele sit liv, eftersom vi altid har haft sejlbåd i min familie, er det godt nok en lidt mystisk ting. Men jeg har spenderet nok så mange timer på dækket, fordi jeg ikke kunne sidde nede i kahytten, for ubehag og kvalme. Sådan er livet så underligt sommetider. Jeg læste en del, indtil at jeg måtte opgive. Godt nok er sådan nogen søsygepiller effektive, men også kun til en vis grad. Og at sidde med hovedet i en bog, er bare ikke godt, når man har de tendenser. Den eneste, der ikke endte med at lægge sig ned og hvile, var Lars. Men flere billeder fik vi taget – denne gang med min telefon. Lars tog nogen selfies, godt nok med børnene i baggrunden, Næh, det kommer vel ikke under definitionen, selfie, når der er andre end selv på billedet. Hjem kom vi og i god behold!! Og vi kan se tilbage på en dejlig og yderst interessant ferie. Selv vejret var med os, men det er jo nok heller ikke for ingenting, at de kalder det ”solskins-øen” 😎😀😀

Fredag d. 19.06.2015

Endelig ovre lungebetændelsen. Det kan IKKE anbefales at lægge sig med sådan en  Så lægen måtte frekventeres flere gange, både for at få først den ene slags antibiotika, da den så ikke gjorde sit arbejde ordentligt, måtte der en anden til. Plus prednison. Altså binyrebarkhormon på pille... det fik kål på hosten. DESVÆRRE betød det, at jeg måtte aflyse eksamen  og melde mig til syge-eksamen i midten af august på et eller andet tidspunkt. skide irriterende!! Men Lisa her var bare på ingen måde i stand til at læse til eksamen. Jeg lå brak på sofaen og sansede ikke ret meget, egentlig. Sådan en lægeerklæring, man skal have til eksamen, er faktisk ret dyr, skulle jeg hilse og sige, så lungebetændelse kan ikke anbefales 🤩

Men det har betydt, at jeg har læst en masse bøger. Bl.a. Bille & Bille "I ond tro", som handler om nogen mord, der bliver begået med citater af S. Kierkegaard som udgangs- og omdrejningspunkt. Desuden Kirsten Hammann "Fra Smørhullet"; altid interessant at læse af hende. Hun har helt sin egen stil. Desuden er jeg lige blevet færdig med "Krukke" af Louise Zeuthen. Det er en biografi om Suzanne Brøgger, og hende finder jeg jo ekstrem interessant. Det er et spændende, interessant, men også meget krævende og omkostningsfuldt liv, hun har haft. Måske husker I, at - for læææææænge siden - har jeg læst "Jadekatten" af Suzanne Brøgger. Den var jeg ret pjattet med. Nu har jeg jo snart fødselsdag og ønsker mig klassikeren "Fri os fra Kærligheden" af hende, samt "Tone" som hun fik en pris for. S. Brøgger er født i 1944, samme år som min mor 🙂

Skal vi bevæge os lidt videre i det kulturelle, så er jeg i gang med at se "Hobitten"-trilogien. Ih altså, jeg husker første gang, jeg læste den og føler lige så meget spænding den her gang. Overlever de; overlever Bilbo? og Det fjollede er jo, at jeg har læst dem og desuden er han med i "Ringenes herre"- bøgerne/filmene, hvis jeg skulle have brug for andre beviser; så man burde egentlig ikke stille spørgsmålet. Men det er da godt, at man har den barnlige evne til at lade sig rive med, ikk`? I hvert fald er det sådan noget, der er livskvalitet for mig 😀 

I dag er det fredag og som sædvanligt har Lars og jeg været henne og besøge hans far, Børge. Det er fredagens "ting" og vi hygger os med at handle og spise frokost sammen. Det er vores "børne-weekend", men de "børn" er jo mildest talt ved at være unge mennesker, så Sine er ude og sove hos en veninde og Søren havde vist en aftale med FIFA på sin Play-station. Vi ser dem "vist" i morgen, det er jo lørdag i morgen, men Lars skal på arbejde. De har overarbejde pt. så der er nok at lave. De får bl.a. afspadsering, og det betyder, at han får en rimelig lang sommerferie, det er jo lækkert 😎

Jeg skal da lige fortælle om en god oplevelse, jeg har haft. Til min fødselsdag sidste år, fik jeg et wellness gavekort, til en behandling med "doktor-fisk". Egentlig troede jeg, at det blot var fødderne, der skulle i vandet. Men da jeg kom derop til Videbæk, viste det sig, at det var hele kroppen, der skulle i vandet. Heldigvis havde den flinke mand badetøj, man kunne låne. Kanske han har haft kunder før, der var af samme overbevisning. Det var da grænseoverskridende, at fisk skulle spise ens døde hud, men rart nok, når man vænnede sig til det. Behandlingen varede en time og det var bare lækkert. Imens jeg lå der og hyggede, var Lars og Sine rundt for at forsøge at finde en gave til Sille, når hun blev 10. Senere kørte vi til Søndervig, hvor vi gik ved stranden. Det vil sige, at Lars og Sine gik ned til havet. Min feber begyndte at slå igennem, så jeg var alt andet end frisk 😥 

Og træningen er der også kommet gang i igen. Det betyder faktisk en del motivation at sætte skridttælleren til, når man er ude og gå. Desuden træner jeg med en stor bold på en yoga-måtte + træner mormor-armene med vægte. Det hele tæller jo. I hvert fald er jeg meget motiveret. Og frugt bliver der konsumeret i store mængder. Plus salat, sandwich-rugbrød, avocado og sund hytteost. Det må være vejen frem 😋 

 

 

 

 

 

Mandag d.18.maj-15

Hello, Så er Lisa tilbage 😋 Der er sket mangt og meget - bl.a. en stor fødselsdag 😀 D. 2. maj blev søn og bonus-søn Søren 18 år. Højere end Lars, er han blevet.

Det var en god fest, hvor ikke mindre end 4 familier var samlet : Selvfølgelig hans mor Jane´s familie, Lars´ familie, min familie, altså far, Inger og min mor. Jane´s kæreste Dion´ s familie var der også. Vi hyggede igennem. Søren fik en del gaver; han blev glad for den bil, vi valgte at give ham. Han er jo ved at tage kørekort. Sådan er det at blive voksen; det hører sig til 🤩 

For ikke så længe siden satte jeg mig til at se serien "Fortitude" på TV2-play. Uha, den havde mange temaer; og den kan varmt anbefales. Andre film er det også blevet til, bl.a. filmen "Devil´s backbone" på Netflix - den kan ikke anbefales; lidt fjollet slutning, som ikke var resten af filmen værd. Forleden så jeg så, hvad der skulle forestille at være en gyser: "Lovely Molly" også på TV2-play. Jeg tvang mig selv til at se den færdig, men en film med mindre mening, har jeg sjældent set. Den gav bare slet ingen mening. Så det anså jeg som spild af tid. I behøver ikke spilde tid på den, vil jeg sige. Læsning er det også blevet til. Jeg havde læst mange gode anmeldelser af Kirsten Hammann´s "Alene hjemme". Den var et studie af mareridsagtige forestillinger fra en kvinde, som i dén grad var usikker på sig selv og sit eget liv. Sidenhen har jeg været på biblioteket for at søge efter andre bøger af hende. Hun har skrevet andre bøger, men de er ikke nede på vores bibliotek. Som jeg har gjort så ofte, vil jeg bestille nogen af dem hjem. Kirsten Hammann skri ver i en vis stil, som for mig indbyder til mere læsning. Selvfølgelig skulle jeg læse den nye af Stephen King "Joyland". Man kan ikke andet end elske hans bøger og jeg tror faktisk aldrig, jeg har læst en bog af ham, som jeg blev skuffet over. Heller ikke over den her. Læs den og fryd jer! Lige nu er jeg i fuld gang med "Knud, den store" af Hanne Vibeke Holst, den mangfoldige forfatter, der spænder meget vidt i temaer og stil. Den handler jo om hendes far Knud Holst og den er meget dansk og beskriver mange tidsperioder. Nu er jeg kommet til den tid, hvor han lige er blevet student i´1955. Så det er ikke engang midten af bogen, jeg er kommet til. Hele dagen bruger jeg til at glæde mig, til at jeg kan finde tid til at komme videre. I dag skal tøjvask og lidt mail- og brevskriveri overståes.

Kristi Himmelfarts dag brugte vi til at fejre, at min svigerfar blev 85. Det var en god fejring, hvor vi for første gang, siden min svigermor gik bort, samledes familien ude hos Lars´ far. Vi fik en god gang flæskesteg til middag og så sad jeg og solede mig i gården, mens Lars og hans far opfriskede mange mider, mens vi ventede på den næste omgang gæster, som kom til kaffe. En dejlig dag, som vi alle - inkl. min svigerfar forhåbentlig -  kan se tilbage på med glæde.

søndag d. 5/4-2015

Næh, ikke engang en måned siden, jeg sidst skrev. Det kan være, jeg skal sætte nye standarter for gennemsnittet for intervallet, jeg skriver her på hjemmesiden på...

Vi er netop kommet hjem fra en tur sydpå. Ja, tænker I nok, til de varme lande... men næh nej, vi tog til Vojens. Det var et ophold, jeg fik fra min kære mand i julegave. Elsker at få oplevelser i gave og har jo tidligere fået et ophold på en B&B i Juelsminde, samt et ophold på det gamle mejeri på Tunø, husker I måske?

 Vi valgte at bruge det nu, da der jo ér mulighed for at se Sort Sol; stærene, der samles i 100.000-vis af antal, hvorpå de så skifter retning hurtigt, med det til formål at undgå rovfugle. Det er rigtig imponerende. Og finder sted forår og efterår. For at være "klædt på" til det, havde vi set en del videoer på Utube, samt læst en masse på nettet om det. Så vi stod op kl. L... om natten (læs:tidlig morgen) for at komme ud til vandet til solopgang. Der hvor vi tog hen, stod solen op 06.57. Og vi var der kl. ca. 07. Var der nogen fugle?? Det tror jeg ikke lige... Men vi havde også læst os frem til, at fuglene ikke bruger de samme steder at samles, så man kan ikke vide sig helt sikker på, hvor man skulle tage hen. Og stedet vi valgte at tage hen, var kammerslusen vest for Ribe: Det var en dejlig morgentur uanset og solen stod klart og himlen var blå. Så vejret var, hvad fuglene ikke var, med os. Resten af turen jokede vi med at kalde hver fugl, vi så for Sort Sol 😉 

Hotellet... hvad skal jeg sige. Vi havde læst en del anmeldelser og de fleste var rigtig dårlige. Men jeg synes nu, det fortrinsvis var ok. Sengen var lille og jeg havde virkelig svært ved at finde mig til rette. Den anden morgen vi vågnede der, havde jeg virkelig ondt i ryggen. Vi fik morgenmad der og den var god. Sjældent, at jeg får blødkogte æg  til morgenmad, så det var rart til en forandring. Aftensmaden var også god, og rigelig. Første aften fik vi skinke med pesto til forret, og stegt flæsk til hovedret. Den anden aften fik vi kylling BBQ  til hovedret og pandekager med is til dessert.

På vejen hjem i går, Langfredag, kørte vi så over Tyskland. Jeg har jo en bonus-søn, der fylder 18 snart 😀 Det er jo en stor dag, så det skal fejret i stor stil. Så vi købte drikkevarer og snoller. Både til nu og da. Og på vejen hjem derfra, skulle vi have været omkring Bramming, hvor vi havde lagt billet ind til at købe en reol. Vi skal jo have nye møbler, der skal passe til vores renoverede stue. Den her reol havde Lars fundet i Gul & Gratis, men da vi så kontaktede hende på vejen, for at få adressen, ringer hun for at sige, at hun alligevel ikke ville af med den; i hvert fald ikke den dag. For hun skulle have gæster, så kunne stuen jo ikke stå og være helt tom. Hvad mener I?? Det er sgu for åndssvagt. Så vi må på den igen, for at finde noget, der både ser godt ud og passer til, hvad vi vil give for det. Men en mærkelig måde at handle på.

I den her tid læser jeg stadig meget. Er igen i gang med Odd-bøgerne af Dean Koontz. Det er vist den 5. jeg er i gang med, men der er jeg også gået død. På turen gik jeg i gang med "Fatimas hånd" af Ildefonso Falcones. Men jeg er ikke kommet ret langt; den lover dog godt. Ellers har jeg læst "Excorsisten" af William Peter Blatty og den var jeg svært begejstret for. Det er spændende med sådan noget, som kan åbne nye verdener for én. Jeg husker filmen, da jeg som 13-årige med nogen veninder, lejede den. Det var i Grønland og der var vist ikke helt den store justits med, hvor gamle folk var, når de lejede film. For den burde ikke være gået. En 13-årig pige er forholdsvis stor, men jeg lå nu alligevel mellem mine forældre i deres seng den nat, for jeg var skræmt til døde. I mange år derefter kunne jeg stadig se nogen af scenerne for mig. Uha da da. Men jeg synes i hvert fald, at bogen var rigtig god. Hvis I kan klare et GODT & STORT gys, så er det bogen for jer 🤪 

"Genspejlet" af Svend Åge Madsen er det også blevet til. Ih hvor er jeg da vild med den forfatter. Han er filosofisk og har i dén grad tanker, der er værd at beskæftige sig med. Jeg har læst mange bøger af ham og er hver gang vildt imponeret over hans store fantasi og, ikke mindst, viden. Han kan i dén grad anbefales, hvis man vil have god underholdning, vil lære noget og have noget væsentligt at tænke over.

I den helt anden ende så jeg Jane Austens "Sense and sensibility" i fjernesynet en dag, og det er jo bare godt, sådan noget Austen-noget 😋

I vores jagt på nye møbler, er det da blevet til "nye" (andre) sofaer. Det er også sort læder, som de gamle, men de er nu bedre at sidde i. Armlænene falder heller ikke hele tiden ned, som på de gamle, det var irriterende, skulle jeg hilse og sige. 😠 En ny (anden) stol er det også blevet til, der er jo rift om siddepladserne, når vi om tirsdagen er fem mennesker til spisning og hygge. Men pigerne sidder nu oftest med Lars i sofaen.

Det var det for mig for denne gang. Tag vare på jer derude. Der er billeder nederst på siden...


lørdag d.7. marts 15

Lidt over 2 måneder. Så har Lisa holdt den sædvanlige tid for, hvornår hun skriver her på siden...

Dagen skrider fremad. I dag lurer foråret lige om hjørnet og i morgen skulle det blive op til 12*C. 😎


Ja, hvad går jeg og laver 🤨 

En af tingene er, at jeg er startet på et vægtstop-kursus! Det er vældig sjovt og inspirerende. Det første vi laver, i de to timer, vi er der, er at træne den ene time. Det er den såkaldte cirkeltræning. Med 8 "stationer", hvor man træner 1½ minut og har så 15 sekunder til at skifte station. Tre omgange og med opvarmning først og udstræk bagefter. Det er noget, jeg nyder 😋

På aktivitetscentret træner jeg tirsdag og torsdag, både kondition- og styrketræning. Herhjemme på kondicykel og øvelser på gulvet, blandt andet på og med en træningsbold.

I dag lørdag har jeg valgt at gå en lang tur i skoven i stedet. Det var også vældig hyggeligt. Havde håbet, at træerne var blevet bare lidt grønne...  (men nej...)


I psykologi går det bare rigtig godt. Det er meget spændende og jeg får stor-ros for mine opgaver - dejligt. Det er rigtig interessant. Læreren spurgte om jeg ikke skulle ind og læse psykologi på universitet. Grundet min lidelse er jeg jo ikke i stand til det. Elleres var det nu Dansk-Nordisk, jeg ville vælge. Egentlig gerne Litteratur Videnskab, men det forefindes kun på Syddansk Universitet foruden København, så det er jeg ikke lige i nærheden. Nordisk findes godt nok i Århus, men der er mange praktiske ting, der forhindrer det, så det må forblive en drøm. Men en god drøm 🤭 

Men det er bare SÅ dejligt at få udstukket et emne og så dykke ned i teorierne og så finde steder på nettet, hvor disse ting er behandlet. Ih, hvor er det også spændende at kunne sætte sit eget liv i relief og vende det hele lidt på hovedet og derpå at kunne se det fra lidt andre vinkler.

Et eller andet sted skal jeg dog finde steder, på nettet, hvor jeg kan udleve drømmen om at lære om kunsten at skrive. Der er mange tips og tricks, jeg godt kunne tænke mig at lære: kneb, teknikker. Der må være sider. Jeg kender til Fyldepennen.dk, hvor jeg da også har en profil: den er da også fin nok. jeg har ikke rigtig fået publiceret noget der. Det kommer nok en dag.

Men læst får jeg da gjort. Jo Nesbö, Lars Kepler. Men derefter den fantastiske "Bo´ya Moon" af en af mine absolutte yndlings-forfattere Stephen King. Dernæst læste jeg "Ritualet" af Michael White. Nu har jeg kastet mig over den også udmærket forfatter Dean Koontz, og har læst en del bøger af ham: senest "Mørkefald", "Hvad natten skjuler", "Mørkets floder" og nu har jeg fået forsmag for de bøger, han har  skrevet, hvor Odd, der kan se døde mennesker (og en hund) er hovedpersonen. Det være sig "Odd Thomas", "Odd for evigt" og nu er jeg ved "Broder Odd". De "gror på en". 😋 

HAR I HØRT DET? 🤪

Paul McCartney kommer til Roskilde Festival.!!

En af mine helte helt tilbage fra barn- og ungdommen. Egentlig var det jo John Lennon, der bjergtog mit hjerte, men det satte Mark David Chapman jo en stopper for den frygtelige nat i New York d. 8. december 1980, hvor han skød og dræbte ham Han forsøger den dag i dag at få prøveløsladelse. Der er vist ikke rigtig nogen dommer, der synes, han har gjort sig fortjent til det.

 John Lennon kom ind på en 2. plads over de mest betydelige briter i de sidste 60 år. Kun overfået af Winston Churchill. Det var en undersøgelse, BBC lavede i 2002. Hvad siger I så.

Ja han lavede jo en masse happenings sammen med Yoko Ono, i fredens navn og han har i dén grad inspireret mange kunstnere og andre mere ydmyge mennesker, så som mig selv. Som enhver teenager pige, var jeg forelsket i en stjerne og det var altså John Lennon, ha ha. Desuden lavede han jo noget vidunderlig musik. Et af mine yndlingsnumre (dem er der jo egentlig mange af og det er jo umuligt at vælge) er den oversete "Working Class hero", en fantastisk hymne for arbejderen på gulvet, som jo egentlig er en af dem, vi kan takke for så mange ting. John Lennon holdt aldrig op med at føle sig som en arbejderklasses dreng. Det var den klasse, han havde sympati med. Men i det hele taget kan man ikke sige andet end, at det var menneskeheden som sådan han holdt af og gerne ville gøre opmærksom på en masse ting. Lyt bare til "Imagine", så kan man hørte hans grundtanker om mennesket, freden og verden.


Men mon jeg skal overveje en ting, som jeg ellers aldrig har overvejet, om vi skal et smut til Roskilde til sommer. Det har ellers aldrig sagt mig noget, sådan et pakket sted. Men det er en chance uden lige at se sin barndoms helt. At høre nogle sange, som er helt unikke. For hvis der er nogen, der kan skrive sange og velklingende  melodier, så er det  den adlede Sir Paul McCartney.

Vidste I, at sangen "Moonlight shadow" af Mike Oldfield handlede om John Lennon? Spændende, ikke? 🙂 Fredag d. 2. jan. ´15


Farvel ´14 og goddag til 2015!

Ja, det har været et år med både gode og dårlige ting, vi kan se tilbage på. Men jeg er ikke ked af at året er ovre, for forhåbentlig byder 2015 på lidt flere af de gode oplevelser. Vi startede året med, at min mor fik amputeret sit ben; dvs. det var i begyndelsen af ´13, men hele året her har været præget af det og følgerne af det. Det har selvsagt budt på en total ændring af livet for hende. Hvis man endelig skal lede, og lede længe, efter en god effekt af det, så er hun super-glad for det ældre-center, hun er flyttet ind på. Hun har en dejlig lejlighed og kan med alle, der bor der. Hun er med i beboere foreningen og har nu indflydelse på de ting, der foregår der. Det er typisk hende at kunne tale med alle og gøre sin mening gældende. Og det har også betydet meget for mange af de andre, der bor der, hvilket de også har ladet hende vide 😉 Men hun har haft en del hospitalsindlæggelser, hvilket har været hårdt. Det samme med Lars´ far, som opdagede en knude, som viste sig at være kræft i hans tarm. Det bød på flere operationer, men heldigvis er han, fysisk, kommet sig helt og aldeles og er tilbage i den form, han havde, før han blev syg. Til Sine´ s konfirmation i maj havde han det virkelig dårligt, men han er stærk trods sine 84 år. Forhåbentlig beholder vi ham i mange år endnu. I august mistede hele Lars´ familie, Lars´ mor. Det var totalt uventet og hun er stadig meget savnet. Det var rigtig hårdt. Efter 56 års ægteskab, er det naturligvis meget hårdt for Lars´ far, Børge, at skulle leve alene i deres hus nu. Vi er derude så ofte som tiden tillader os det.

Her sidst på året har vi haft det firma, som Arne, Sille´s far, arbejder for, til at lave et nyt køkken for os. Vores, nu tidligere, køkken var fra firserne og meget slidt og udtjent. Det nye har nogen andre mål og er hvidt, meget moderne og flot. Vi er meget glade for det. Og nu vi var i gang, så fik vi raget muren mellem den lille stue og alrum ned, så det er et stort, flot, rum nu. Og der blev også til nye lofter i køkken og det nye store rum + nye gulve,;hold da op, hvor er det lækkert 😋 Det betød en måned i kaos og rod, hvor mit revir var vores soveværelse. Det hele trak lidt ud, så det sidste blev lavet lille juleaften. Eftersom det var første gang, jeg skulle være værtinde juleaften, og selvfølgelig gerne ville have det hele til at klappe, følte jeg mig en kende presset. Men det hele gik faktisk godt. Arne var med, det samme var ungernes mor, Jane. Selvfølgelig var Sine og Søren der. Og Sille, som er Jane og Arne´s pige. Derudover kom min mor. Det er meget længe siden, hun sidst har været her. Det er ikke lige til at komme op af de høje trin, som der fører op til vores fordør. Men Arne og Søren fik kørerstolen + mor op, så hun kunne nyde vores nye omgivelser. Det var en stor succes.

Før jul ragede jeg mig en slem forkølelse til mig, her 2. januar døjer jeg stadig med den. Host, snot og stoppet næse Jeg indrømmer, jeg er snart træt af det. Så mellem jul og nytår slappede vi meget af. D. 28. kørte Sine, Lars og jeg nordpå. Og besøgte far og Inger. For at bytte julegaver. PINLIGT, PINLIGT, jeg glemte julegaverne, så forvirret var jeg  Men vi sender dem, så det går vel. Vi fik i hvert fald nogen fede gaver fra dem. Jeg havde læst to bøger af Lars Kepler, "Ildvidnet" og "Sandmanden". Den sidste havde en ret åben slutning og jeg var bare så (!!!) nysgerrig efter at læse den efterfølgende, men den er kommet i ´14, så den var ikke lige til at låne på biblioteket. "Stalker", hedder den. Derfor havde jeg sagt, at hvis jeg ikke fik den i julegave, var jeg nød til at købe den i det nye år. Så fedt at få netop den. Og ja, den er læst på nuværende tidspunkt. De to, som har skrevet dem, Lars Kepler er jo et pseudonym, holder mig igen hen i spænding, for igen har vi en rimelig åben slutning - åh, det er ikke helt retfædigt for vores helt. Læs selv bøgerne!! Serien starter med "Hypnotisøren" og "Paganinni kontrakten".  

Så nåede vi til nytårsaften. I dag er jeg endelig ved at komme ovenpå igen. Well, ikke med forkølelsen, men ellers......... 😙Vi blev inviteret op til ungerne og deres mor + hendes kæreste. Det var rigtig hyggeligt. Vi ankom netop til Dronningens nytårstale. Skålede og året blev skudt ind.

Der er billeder, hvis I har lyst til at se med 😎

GODT NYTÅR TIL ALLE DERUDE 😀 tak fordi I har læst med 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

lørdag d. 25. oktober

I den her tid får jeg læst rigtig meget. Det skal siges, at det er krimier, som jeg ellers ikke er den store fan af, men dem jeg har læst, kan alligevel anbefales. Forsøgte mig med "Hedebølge" af Liza Marklund, men suk, den kunne  slet ikke fange mig; jeg kæmpede ellers en brav kamp for at få den læst, men nåede over en halvandens uge kun halvvejs, så den gik bare ikke. Jeg skulle ellers have lært det, for jeg er også begyndt på "Nobels testamente" et par gange, hvor jeg også har måtte opgive. Hun skriver på en måde, der slet ikke appellerer til mig!! Men har læst sig "Marco effekten" af Jussi Adler-Olsen. Jeg har læst alle de andre om Carl Mørch og de andre karakterer i afdeling Q, så den skulle da læses. Har ikke læst den helt nye, men den kan jeg da ønske mig i julegave 😋 I de her dage står den på bøger af Karin Slaughter. Forleden læste jeg "Mord for øje" færdig og nu er jeg ved "Vantro". De er gode begge to. Derudover har jeg læst Karin Dyhrs barske fortælling om sit liv "Glaspigen". Og "22.11.63" af Stephen King var et must at læse. Jeg er vild med bøger af ham. Sikke en kilde han har at øse af. Desuden fik jeg lige et flip og så samtlige afsnit af "Rejseholdet" på Bonanza. Dejlig side. Udover det streamer jeg film på Bibliotekets filmstriben og jeg har abonnement på Tv2play og Netflix 😀  Så den forholdsvis nye "Familien", hvorfra Meryl Streep (igen) var nomineret til en oscar på filmstriben. Fedt, at man kan finde sådan en gratis side, hvor man kan få fem lån. På Netflix så jeg "Gravity", den er jo også ret ny. I sidste uge var vi så inde og se "Fasandræberne" i biografen. Uha, den var god. Selvom jeg ikke havde kunnet se det for mig, så var Nikolai Lee Kaas god i rollen som Carl Mørch. Den var i det hele taget rigtig velspillet.

For en månedstid siden fik jeg endelig brugt min julegave. En tur til Tunø for to. Min mand og jeg tog færgen derover fredag. Hyggede bare for vildt. Værelset på Gæstegiveriet var ikke noget, der var værd at skrive hjem om. Der var spindelvæv og mystiske pletter på tæppet. Desuden blev håndklæderne på badeværelserne ikke skiftet i de tre dage, vi var der  Og vi var da en del, der deltes om det; det lå ude på gangen. Så de var ikke så lækkert. Toiletpapir løb de også tør for. Hurra for papirlommeletter. Maden, hm, smagte ikke af noget om fredagen og lørdag virkede dagens karbonade til ikke at være stegt helt igennem.
Men om lørdagen tog vi på tur. Vi travede derudaf. Da vi kom et godt stykke ind i midten af øen, fandt vi på at sætte skridttælleren i Lars´ telefon til. Vi gik over øen til den fjerneste ende. Så langs kysten tilbage. Endte med at gå 10 km. Det var alt i alt en dejlig tur, på trods af de fingre, man kunne sætte på det hele. Det var godt at komme lidt væk fra hverdagen og nyde hinanden.

Da vi kom hjem, fortsatte jeg de gode takter og gik omkring 3 km. hver dag. Tirsdag havde jeg så skide ondt i mit knæ, at jeg måtte gå  akut til lægen. Hendes diagnose "Løberknæ". Siden har jeg været ved fysioterapeut, og han mener, at det sidder oppe i hoften/ballen. Han gav mig noget massage, og det var ømt, men udholdeligt. Derefter spurgte han, om jeg ville have akupunktur. Da jeg har fået behandlinger af min far, der er uddannet akupunktør, og det har aldrig gjort ondt, så jeg sagde da selvfølgelig ja. Men det var frygteligt!! Så mange smerter, så jeg måtte bede ham tage nålene ud. Uff for den!! I morgen kommer min far og Inger, så vil han give mig en behandling. Jeg håber, at han har mere held med sig. Men han plejer at behandle tilfælde som mig og det er ikke smertefuldt for hans klienter, fortæller han. Lars render rundt med en tennisalbue, så da vi var deroppe sidst for en uge siden, fik han en behandling, men det er bedst, hvis det gentages nogen gange. Sidst vi var deroppe gav han mig akupunktur for at tage appetitten. Det har godt nok været effektivt. Så det kan jeg da klart anbefale 😋

Mor har lige været indlagt. Hun har raget en sjælden sygdom til sig, som hedder ITP. Hvad er det så lige?? Ja, ingen ved rigtig, hvorfor den opstår. Den kommer ud af det blå og kan helbred sig selv spontant. Folk i alle aldre kan få det. Men det er nu kun omkring 3-4 ud af 100.000, der får den. Surt, at det lige skal være min mor, som har været så meget igennem, der skulle rammes endnu en gang. Det er hendes immunforsvar, der angriber hendes egne røde blodplader. Så dem har hun ikke mange af. Tallet de måler skal være mellem 110-130, men hendes er under 5 og nogen dage har de slet ikke kunne måle det. Hun kom hjem i forgårs, efter 8 dage på Amtssygehuset i Århus. Det var på en afdeling med mange leukemi ofre. Men de understregede flere gange for hende, at det ikke var kræft, så det var heldig nok, hvis man skal finde lidt positivt i det... Hun er sået til med store, voldsomme  blå mærker, for hendes blod har svært ved at koagulere. Lad os krydse fingre for, at det snart går i sig selv.   

Ja, Sindets dag oprandt d. 10. oktober. Det blev fejret på aktivitetscentret med at vi tog i musikhuset i Århus og så et show arrangeret af Gallo, som er en forening, der er skabt på det psykiatriske sygehus i Risskov. Det var et fantastisk show. Det var Peter Quortrup-Geisling, der præsenterede kunstnerne og holdt foredrag ind mellem dem. Det er tydeligt, at det er han rigtig vant til. Det er han også super god til. Han kunne først præsentere Sys Bjerre. Hun sang og snakkede mellem sangene og fortalte, at vi jo alle kunne høre på hendes sange, at hun er en sårbar sjæl. Hun havde en overraskende stor stemme og kunne sagtens synge den store sal op. Dernæst kom Jacob Haugaard på. Han er jo bare skør, ha ha, det tager han gerne på sig. Hold da op, hvor kunne han underholde. Han er jo vokset op i Risskov, så han kunne fortælle meget derfra. Han sang også. Peter Q-G sagde, at vi skulle vente os lidt af hvert af hans dress. Ja ja, tænkte jeg man ved jo godt, at der kan være af alle muligt vilde mønstre. Men overrasket blev vi alligevel. For på det blå stof var syet rotter, i form som bamser, altså ikke malet på. Så ikke rotter på loftet, men på habitten, det var godt tænkt 😀 Det hele blev rundet af med Mick Øgendahl, som også var rigtig underholdende. Jeg var hjemme 23.20. Selvom jeg havde troet, jeg skulle ligge længe vågen, faldt jeg hurtig i søvn; mættet med indtryk.

Ellers kan jeg fortælle, at vi sådan rigtig fejre Halloween. Det er den kommercielle del af heksens Samhain. Det er heksenes nytår. jeg fejrer blandt andet med at pynte op, så det er rigtig dejligt.

I dag har vi 6 års bryllupsdag. Og det er 8 år siden, vi blev kærester. Begge dele på datoen. Så det er jo lidt sjovt. Sine og Lars er på arbejde, men kommer hjem om et kvarter. Sine har bagt chokoladekage, så vi skal rigtig hygge os. I morgen kommer far og Inger ned, så skal jeg have en behandling, det samme med Lars. Om lidt kan vi også vente Sille, som vi lige skal passe, mens hendes far er til begravelse.

Hav en god weekend derude.
Blessed be.


Søndag d. 30.08- ´14

Søndag for fjorten dage siden vågnede vi op til en træls nyhed. Telefonen ringede ret tidlig, så bliver man jo naturlig nok bekymret. Lars´ far kunne fortælle, at Lars´ mor var gået bort i løbet af den tidlige morgen.
Det var helt uventet og uden forudgående sygdom.
Lars kørte derud med det samme og senere var vi mange, der mødtes derude, og der blev grædt og sørget meget.
Hun var en sød, positiv og omsorgsfuld kvinde, som var meget vellidt.  Med det jordnære motto  "Det går nok, det skal jo gå"!
Som sagt var hun ikke syg, men at sove ind, stille og uden sygdom og smerter, med sin mand gennem 56 år ved siden af sig; det må være den bedste måde at komme herfra på.
Tak for alt, Tove, tak for at være den, du var!

Ja, det er svært at komme videre efter det, men så kom dagen så, hvor jeg skulle under kniven. Eller nå nej, ikke under kniven, det var jo en kikkertoperation. Det var ikke holdbart med alle de galdestensanfalds-smerter, som oftere og oftere dukkede op. Så jeg mødte op 07.30 og blev kaldt ind efter ikke ret meget ventetid. Talte med flere personaler, blev iklædt hospitalstøj og ført ind i hospitalsstuen, hvor jeg blev lagt på et leje, hvor man lå med armene strakt ud, som en anden Jesus.
Bedøvet, opereret i en timestid, så kom jeg på opvågningen, hvor jeg kom til mig selv, efter en rum tid. Jeg vågnede med mange smerter, men det ville næsten være underligt andet efter at have fået fjernet et organ. Jeg lå nogen timer og fik morfin, men også paracetamol og ibuprofen. Da vi fik styr på smerterne, fik jeg en sandwich og en kop kaffe, som jeg efterhånden havde kunnet slå ihjel for. Og endelig kunne min tålmodige mand hente mig. Heldigvis havde han gjort sig nyttig, imens jeg var inde og han var kørt til Tyskland, så nu er vi godt forsynet i slik- og sodavands-afdelingen.
Da jeg blev udskrevet, fik jeg 8 morfintabletter med hjem. Det var tilladt at tage 6 i døgnet (men det ville jo ikke holde mange døgn!), i allerfald fik jeg det til at holde i godt og vel 3 dage. Men udover at jeg er overfølsom for plastret og min mave ligner noget, der er løgn, så har jeg det godt. Men må nok opgive min undertøjsmodel-karriere med de ar, jeg nu har fået på maven. Men det må jeg så leve med 🤩

Og så til det sjove!!!
Fra og med i mandags er jeg nu studerende. Javel, det er HF, men min studentereksamen er fra ´88 og dermed tudsegammel. Desuden har jeg HF-enkeltfag fra 90-91, det er jo også en rum tid siden. Det er vist påkrævet, at det bliver pudset lidt af, hvis det går som jeg vil, så tage en videregående uddannelse, hvis det bliver muligt... men det kræver jo, at man har en vis studievanthed.
I Samfundsfag, som vi startede på i mandags, har jeg en 9-timers opgave for, hvor vi skal beskrive et par politiske partiers ideologier og planer med samfundet som sådan.
I Psykologi skal vi i første opgave gøre rede for Freud´s personlighedsmodel; det er jeg rimelig tryg ved og det har jeg læst lidt op på i dag.
Men jeg holder ikke op på at komme på aktivitetscentret! Det er mit fristed, hvor jeg er tryg ved og glad for at komme. Før alt det her skete, var jeg kommet ind i gængen med at komme der hver tirsdag og torsdag. Hvor jeg udover at skrive i bladet, trænede med de skønne tøser Dorte og Hanne. Ofte kom jeg også til nogen af de sociale arrangementer om fredagen. De slipper ikke for mig.

Nu vil jeg nyde resten af aftenen med Sine og Lars. Søren er ude med et par kammerater. Men I ønskes alle en fortsat god weekend.
Blessed be!


Onsdag d. 2. juli

Ja, så er jeg lidt hurtigere på banen, end jeg ellers har haft som vane 🙂
Der er sket både det ene og det andet. Blandt andet har vi holdt sommerfest på aktivitetscentret. Hold da op, hvor var det bare hyggeligt. Jeg meldte mig som frivillig til at arbejde i køkkenet. Tjansen gik ud på at lave melon-salat. UhmT Det var i samarbejde med Mie og Grethe. Mie har jeg kendt siden jeg begyndte at komme i aktivitetscentret tilbage i efteråret i ´06. Ja så længe har jeg været ret, endnu en rekord slået... 😀 Grethe er begyndt at kommet på stedet for ikke så længe siden. Men hun er fra starten blevet Primus Motor på stedets blad "Gnisten". Sidst jeg havde noget i, var det en fortælling om sommer-festen. Vi havde en rigtig hyggelig aften med dejlig mad - noget af det lavet på grillen. Vi fik melon-salat, hjemmebagt grovflutes, som kunne akkompagneres med krydder- eller hvidløgssmør, desuden fik vi grøntsager, der var sat på spyd og grillet. Desuden kylling sat på spyd. Desforuden var der kartoffelsalat, lavet med nye kartofler. Spørg lige om  det var en god menu. det skulle jeg hilse og sige, at det var. Senere fik de pølser, selvfølgelig lavet på grillen, men der var jeg gået træt og Lars var kommet og hentet mig. Vi sang sange, jeg havde valgt "Midsommer-visen", "Svantes lykkelige dag" og endelig "Jeg vil male dagen blå"... de går altid an. Vi havde Henriettes spillen på klaver og syngen for i baggrunden, så vi kunne nok løfte en skøn ryst. 😋
Mandag i sidste uge, havde jeg så et ventet møde. Jeg har jo den pokkers galdesten, som ofte generer mig. Heldigvis har min søde læge udskrevet Kodein, som af-hjælper det værste. Og som tager toppen... På sygehuset fik jeg en indledende samtale med en læge. Dernæst talte jeg med en anæsteti sygeplejerske, og endelig hen i informationen og få en tid. Så jeg skal opereres d. 19. august. Hvis det ikke hjælper, skal jeg have en gastroskopi, hvor de stikker et kamera ned gennem halsen på en og undersøger mavesækken for at se, om der skal være tale om et mavesår. Den pokkers mave. Nemmere bliver det ikke af, at jeg har irritabel tyktarm, som i forvejen gør, at jeg har mavesmerter næsten uafbrudt. Uf
Typisk mig vælger jeg en forfatter og pløjer mig igennem forfatterskab. Nogen af de udvalgte har været Hans Scherfig, som jeg er ret duperet af. Desforuden har jeg været i gang med Helle Helle´s bøger, så Ida Jessen og Paul Auster og Margaret Atwood har heller ikke sluppet.- Nu står den på bøger af Svend Åge Madsen. Hans skæve univers er så underholdende, at jeg har svært ved at løsrive mig.- De alle sammen kan jeg varmt anbefale. På et tidspunkt læste jeg krimier, som alle andre, men det kørte jeg træt i. Samme skabelon, jeg vil have noget mere originalt. Siger jeg i fare for at gøre jeg sure, men det er nu en gang bare min mening... 😙
I søndags var det så Lars´ fødselsdag. Vi havde modsat af, hvad vi plejer, ikke besøg af ungerne. De er på ferie med deres mor. Men vi havde en hyggelig dag alligevel. Om morgenen lavede jeg kaffe til ham. Vores hjem havde jeg fra morgenstunden iklædt en masse flag, så det var også dejligt. Senere tog vi i T-Hansen og købte et cykel-stativ, Lars kører ofte ungernes cykler fra den ene sted til det andet og det er påkrævet at man har spdan et og der skal ydermere være nummerplade på. Den havde han bestilt og den var kommet med posten. Så all is set! Dernæst tog vi i Jysk og til sidst endte vi hos min mor, hvor min nevø også var. Det var super-hyggeligt og vi fik kaffe og medbragt kage. Om aftenen lavede jeg mad med nye kartofler. Så den dag blev afrundet i ro og mag.
I går gik jeg helt amok og vaskede vinduerne i stuen og køkkenet. Desuden fik forgangen en overhaling og sikke det skinner og stråler, så det er en fryd 🤩 I dag satser jeg på, at vejret bliver skønt og lunt, så jeg kan komme ud i haven og klippe og rydde alt hvad der stritter og strutter ud over det hele - og det er der meget, der gør.

Lørdag d. 14/6-14

Sommer,  sommer, sommer - Yes!! 😎

   Hvor er vi heldige med vejret i år 😀
Jeg har i dén grad nydt det og brugt meget tid i haven. Desværre er det ikke blevet til såh meget havearbejde igen.- Jo terrassen ser godt ud med orden omkring sig. Så meget har jeg da nået!
Men bunddækket er overvældende, lad os bare kalde det, frodigt.
Men på den anden side, så holder det ukrudtet lidt væk lige fra dét stykke jord. Jeg har forsøgt mig med at så lupiner og som jeg kan se det, så kommer der et par stykker op. Har ladet mig fortælle, at de også breder sig. Og er der noget bedre end sådan nogle vejkants-blomster? Roserne har vist taget sig et år, hvor de "slapper af", for godt nok er de grønne, men blomster i planterne er det ikke blevet til.

Men helbredet lader meget tilbage at ønske!
Lægen henviste mig til scanning af maven, som rigtig nok viste, at der er en galdesten. Den har så plaget mig så meget, at jeg har besluttet mig for at få den fjernet. Igen til læge, som sendte en henvisning. Men ak og vé, jeg har fået en tid på Randers sygehus til d. 15. juli. Men lige der kan jeg ikke... Så jeg ringede afbud og de vil sende en henvisning til Horsens, som kan tilbyde en tidligere tid. Så er det bare at vente længelsfuldt ved postkassen på svar.
I hvert fald er jeg RIGTIG træt af at bruge dagene på sofaen, fordi jeg knækker sammen af smerter og næsten ikke kan holde mig oprejst.  Total spild af tid, så væk med den pokkers sten!! Selvfølgelig hjar jeg googlet det og det viser sig, at lige netop i 40érne, lettere/helt overvægtige kvinder er i risikogruppen for at få galdesten. Ja, det er åbenbart vilkårene...

Ih, hvor Lars og jeg havde en god aften i går- Det var fredag, så en dag, hvor han kom forholdsvis tidlig hjem 🙂 Han var her kl. ca. 13.30. Halv fem startede vi motoren og os sydpå. Til Århus, hvor målet blev nået, da vi kom til Tivoli Friheden. Vi mødtes med nogen af Lars´ kollegaer lige ved indgangen og tilsammen med dem gik vi i "Spiseriet" og fik en god middag.
Derefter skildtes vi alle, da folk dryssede afsted. Vi gik til scenen og der var et opvarmningsband. Til aftenens hovednavn: DODO AND THE DODOS!
De var rigtig gode. Publikummet var primært på omkring vores alder, da de jo havde deres storhedstid i 80´erne, det var i hvert fald der, hvor de kom frem. Men man hører dem ofte i radioen og de er bestemt gode og holder til fulde. Det var virkelig noget, vi nød.
I dag er det så lørdag. Jeg stod op lidt i 11 🤪 Tror ikke jeg har sovet så længe, siden jeg var barn/teenager. Men jeg kunne ikke rigtig geare ned, da vi kom hjem, selvom jeg gik i seng næsten med det samme. Men skidt med det: I dag er det weekend, og der er ikke mange planer. Forhaven skal tilses, men det er nok ikke det, der kommer til at tage hele dagen. Og lidt skriveri skal det blive til. For tiden arbejder jeg på at finde inspirationen, men meget arbejde ligger der også i at finde metoder og strategier for skriveriet.
Lars skal se Le Mans, hvor vi med iver følger Tom Kristensen. Han starter som nr. 7. Det må jo være et godt tal for ham, som er født 7/7 1967.

Min svigerfar er endelig kommet hjem fra hospitalet efter sin kræftoperation. Ikke mindre end 3 operationer måtte det blive til, men vi krydser fingre for, at han kommer på højkant igen og får nogen gode år. Han er 84, så helt "ny" er han jo ikke.
Vi var ude ved dem i sidste weekend og hjælpe med at sætte nye senge op, som Lars og jeg havde bestilt over nettet. De var så ankommet til dem og de flinke fragtmænd havde stillet sengene ind i huset, selvom de egentlig ikke måtte. Men at det kunne blive dårligt vejr, var jo en mulighed.
De søger plejeboliger, så de ikke fortsat skal bo i eget hus, så vi håber, at der hurtigt bliver noget ledigt.

Sidste tirsdag var jeg også i Århus. Vi skulle ud i tøsegruppen og som altid var det rigtig super hyggeligt. Vi frekventerede Café Hollywood og fik en god frokost der. Mette og jeg fik en ret med tigerrejer på spyd. Yummi. 😋
Det blev til sludder og snakkeri. Og om en ugestid er der sommerfest på aktivitetscentret. Jeg er i festudvalget og vi har blandt andet besluttet, at vi skal synge. De sange, skal jeg finde. Desuden skal vi lave en "tipskupon", hvor vi laver spørgsmål om ting og personer på stedet. Igen har jeg tilbudt min assistance. Det skal nok blive sjovt. Maden laves på en grill. Hvor sommeragtigt er det lige, meget skulle jeg sige...

Chaio

Tirsdag d. 15. april

Sikke en pause, der nu har været.
I dag er jeg rimelig stolt af mig selv: endelig fik jeg klippet roserne ude i forhaven. Det var vist på tide, foråret er jo i dén grad over os.
Vi har store planer for påsken, nope ikke campingtur, istedet vil vi have gang i noget havearbejde. Løftet til os selv er, at vi skal have mere styr på haven i år. Sådan en heks som mig skal jo også lide at have jord under neglene. Måske skulle jeg lave en nytte-have med krydderurter og så begynde at kaste mig ud i mere kulinariske kunststykker? 🤭 ja, måske, ha ha.
Senere på året venter den tur til Tunø, som jeg fortalte om i sidste afsnit. Det er noget, jeg virkelig glæder mig til. Uha, hvor skal sådan en tur lidt væk fra dagens genvordigheder blive en fryd.
For to uger siden var jeg en tur oppe hos veninde Laila i Frederikshavn. Det var rigtig hyggeligt og blandt andet var vi en tur på den kirkegård, der ligger ikke så langt fra hende. der er mindesmærker for de sømænd, der har mistet livet på havet. Ydermere er der en afdeling på kirkegården, der var tilegnet de soldater, der mistede livet under 2. verdenskrig. Der var soldater fra især Tyskland, men også England, Canada og så langt væk fra som Australien og New Zealand.  Det var en forfærdelig krig, det er krig jo!!
Udover det hyggede vi med computeren og lidt Beck på DVD. Det var top-hygge 😀
Herhjemme har jeg også dyrket en masse krimier på Netflix. Både Varg Veum og "Sagen Genåbnet/Waking the Dead" og Walander. jeg skal snart i gang med at læse, det savner jeg! 😲

Laila hjalp mig med en masse slægtsforskning. Blandt andet lagde hun et program ind på min computer.  Programmet hedder "Brothers keeper" og der kan man holde styr på sine aner. Så nu har jeg mine 4 bedsteforældre langt tilbage. Min mormor og farfar tilbage til 1600-tallet.  eksempelvis. Senere vil jeg føre noget af det ind på siden her, for interessant er det. Vi fandt også noget af Lars´ familie tilbage. En sjov side, hvor man kan finde billeder  af ens aners gravsten er som følger
www.dk-gravsten.dk

Hvad angår mor, så er hun flyttet i en dejlig lejlighed på et plejecenter. Men hun har også nået at være indlagt i 3 uger. Hendes kunstige åre i lysken var fuld med betændelse og hun fik bughulen fyldt med blod. Så efter hun havde ventet urimelig lang tid på Randers sygehus, blev hun med udrykning kørt til Skejby hospital. Der kom hun på operationsbordet med det samme og sidenhen fik hun opereret en svamp ind i stumpen på det amputerede ben og den svamp skulle suge betændelsen og rense ud i det. Hver anden dag skulle hun i narkose og have skiftet den svamp. Det var en hård omgang!!
Heldigvis er hun hjemme nu og lige om et par dage skal vi fejre, at hun bliver 70 😀

12. jan.14

😉Så har Anno Domini 2014 indfundet sig!

Julen forløb stille og rolig og var da særdeles hyggelig. Jeg sætter billeder på, når jeg er færdig med at skrive her.

Dagen, hvor jeg skrev sidst, bød på et par behagelige overraskelser. Med posten kom der gaver. En fra min mail-veninde Anita. Skønne gaver, det er hun god til at finde. Blandt andet havde hun fået lavet adresse-labels til mig; det sætter jeg virkelig meget pris på 🙂
Ydermere var der en pakke fra min søde kusine Marianne. Det var rigtig betænksomt af hende. Det var en snemand, der kunne lyse, en candy stok og en pose med brændte mandler, uhm 😋
Det var vores børneweekend!
Senere den dag tog Lars og Sine og jeg ind til Randers, hvor vi var i storcentret og derpå en tur inde hos mor. Vi flyttede lidt rundt på møblerne, så det var nemmere at komme omkring i kørestolen.
D. 21. var Sine, Lars og jeg i Salling i Århus. Vi fik købt nogen gaver, det var da også ved at være sidste udkald.
D. 22. fik Lars og Sine købt de sidste gaver. Typisk os at være så sent ude...
D. 23. stegte jeg kalvemørbrad til mor og Dennis, som skulle holde jul sammen. Det var meningen, at mor skulle holde jul med os, men hun kunne ikke overskue at være hjemmefra. Vi havde aftalt at tage op til Jane og ungerne og især Sille glædede sig vist rigtig meget. Mor havde frabedt sig både and og flæskesteg. Det skulle hun så ikke have gjort, viste det sig, men gjort var gjort!

Så kom vi til juleaften. Jeg fik langtidsstegt en and. Næste gang vil jeg finde en anden opskrift, syntes anden blev for tør.
Vi kørte op til dem, så vi var der kl. 16. Vi startede med pakkeleg. Hvem sad med de fleste gaver, hi hi. Det var hyggeligt. Julemaden var den sædvanlige og den var god.
Gaverne var helt fantastiske. Blandt andet en Bodum el-pisker. Desuden fik jeg to cd´er Den nye med Tomas Helmig og den nye med Rasmus Seebach.
Lars gav mig en lille traktor, han havde købt i Toys´R´us. Det var en John Deere. Historien bag det er, at da jeg var i Kibbutz i Israel (hvor jeg var i 10 måneder), gik jeg rundt med min daværende kærestes kasket og det var tilfældigvis en kasket med reklame fra John Deere. Vi bildte folk ind, at min far stod for alt, hvad der angik John Deere i Danmark og folk troede på os. Ret sjovt at tænke tilbage på. Ligesom min canadiske veninde Kim og jeg fortalte røverhistorie om hende. Hendes familie var indvandret til Vancouver fra Kina, så hun var fuldblod kineser. Men hendes efternavn var Jew. Så vi bildte folk ind, at hun var jødisk, ha ha. Det måtte vi så gå til bekendelse, for det var trods alt for usandsynligt.
Nåmen den bedste gave var fra Lars og bestod i et to-dages hotelophold på Det Gamle Mejeri på Tunø. Det gør vi engang i foråret. Hvor er han sød!
Fra mor fik jeg filmene "Lossens time" og Blue Ray "Moulin Rouge", en af mine absolut yndlingsfilm, den er SÅÅÅÅ sød, og musikken i den er god. Hun gav mig også et strygejern, to bøger og hundrede kroner.
Af børnene fik vi to billeder, et af dem hver; og fra Sille fik vi nøgleringspynt.
Det var en hyggelig juleaften, der bød på dét, en juleaften skal byde på 🙂
D. 25. var Lars´ og min månedsdag. Så jeg fik den lampe, jeg havde ønsket mig, så nu står den og lyser så smukt i vores stue.
Ungerne var hos os den dag. Det var meningen, at vi skulle have været inde og have julehygge med mor og Dennis. Men mor var så plaget af smerter, at hun ikke ville have, at ungerne så hende. Hun var et smut på hospitalet den dag. De sendte hende hjem uden at have bestilt en trappelift til hende - der er 5 trin fra gadeplan op til hendes lejlighed - så Dennis og chaufføren skulle bære hende op af trapperne. Det havde været en meget grim oplevelse for dem. Plus mor ikke fik den hjælp, hun havde behov for.
D. 26. var vi til julefrokost hos mine svigerforældre. Masser af god mad, det var fjong.
Dagen efter blev mor indlagt. Hun fik sat en blokade i og hendes medicin blev justeret. Hun har fået meget mere styr på smerterne nu, selvom de stadig er der, dog ikke i samme grad. Vi var inde på hospitalet og var der, da hun kom op fra opvågningen. Dagen efter var vi igen inde hos hende. Jeg havde fjernet al julepynten derhjemme, gider ikke så meget jul, når vi kommer på den anden side af den.
Søndag kom far og Inger ned et smut. De kunne fortælle den sørgelige nyhed (som jeg godt nok havde opfanget på facebook), at min kusine havde været ude for et biluheld anden juledag, hvor der havde været den tykke tåge. Der havde været en bil, der med stor fart havde kørt op bag i hendes bil. Nu ligger hun her på Neuro-centret her i Hammel. Men der er ikke mange, der må besøge hende, for hun kan ikke magte det. Vi håber, at hun kommer ud af det med det hele i behold. Min far er kontaktperson for hende. Men nu må vi se, hvad der sker.  
Om mandagen blev mor udskrevet. Vi var henne og hjælpe hende lidt med nogen praktiske ting, så som at købe lidt ind for hende og varme mad for hende.
Dagen efter kom ungerne og vi holdt nytår sammen, igen forstod vi at hygge os. Dagen efter kørte Lars børnene hjem og vi var inde hos mor igen.
Den første weekend i det nye år, var børneweekend. Lars og Søren ordnede Sørens værelse, så han har fået det rigtig hyggeligt. I de sidste par dage her, har jeg ordnet nede i biblioteket, så jeg har fået mit eget kontor dernede. Det er blevet rigtig hyggeligt. Jeg har også ryddet lidt væk heroppe i alrummet, så der er mere orden på sagerne her. Jeg fik Sine´s gamle skrivebord, spå det var rigtig lækkert.
I den her  weekend er det bare Lars og jeg. I går lørdag var vi inde hos mor. Vi havde købt nogle flyttekasser for hende og pakkede en kasse. Vi fik også købt lidt ind for hende. Jeg hentede post i hendes postkasse, og YAI, der var et boligtilbud til hende. Nu vil hun forsøge at aftale, at kunne komme over at se det mandag (i morgen), så det er MEGET spændende. I dag skal vi ikke noget specielt, men det er også godt med lidt afslapning. I den sidste uge har jeg været på aktivitetscentret tre gange. Det var bare dejligt at se pigerne igen. Fredag var arrangementet, at vi gik en tur i skoven. Jeg skal lige love for, at det regnede, så jeg var drivende våd, men turen var alligevel meget hyggelig. Og godt at få sig rørt.

Det var min start på det nye år. Nu vil jeg sætte nogen billeder ind. Håber I kan lide dem.
Godt nytår!!

YULE 13

Vi hekse fejrer Yule omkring d. 21. december. Det er omkring den her dato, at mørket er størst og vi fejrer, at det påny vender og solens kraft bliver stærkere og lyset vender tilbage. Vi tænder lys for at hilse solens lys velkommen. Nogen står op og ser solen stå op. Det er kotume, at man lader lyset brænde hele natten for at gøre denne nat kortere.

Gudinden har genfødt Solguden og hun hviler ud og døser hen efter sin fødsel. Vi ved, at hun efter det, vil vende tilbage til foråret med fornyet styrke.

Ligheder med den kristne jul: Vi hekse ser "Kristjørnens konge", som er konge for det aftagende år, som julemanden. Han bærer den røde farve med kristjørnen i sin hue. Han kører i sin slæde med otte (sabbatter) rensdyr. De er symbol for den hornede gud. 
Juletræet ses som ønsketræet, hvor alle ønsker for det kommende år hænger på universets grene. 
Grantræet symboliserer gudinden, da træet ikke dør om vinteren.

Da kristendommen kom til, lagde man tiden for Jesu fødsel omkring vintersolhverv for at hedningene skulle tilpasse sig den nye religion og have lettere ved at tage den til sig. 
Mange hekse fejrer jul,  fordi man som regel er vokset op med det og selvfølgelig fordi det er en glædens og hyggens tid med taknemmelighed og gavmildhed i familiens skød. 

Heksene spiser  kalkun, nødder, drikker vin  og æggepunch.
Tigerøje og rubiner går godt i spænd med den her tid.

SÅ er vi - næsten (eller slet ikke!) - klar til julen!

Der er sket meget i løbet af det halve år, hvor jeg har forsømt denne side. Mit nytårsfortsæt er - blandt andet - at jeg vil være mere aktiv på den her side, lyder det bekendt??

Det seneste er, at min mor har fået sit ben amputeret! Det var egentlig forventet, eftersom at vi siden fejloperationen i oktober ´10 var fået af vide, at når smerterne ikke var til at holde ud mere, så var det den eneste udvej. Min mor har hele tiden sagt, at det ben skulle sidde på hende, hendes tid ud.
Jeg var derinde en dag, hvor der pludselig gik hul på såret, hun havde på sit ben. Det var en MEGET skræmmende oplevelse. Jeg har kun før set på film, at blodet kan stå op i en stråle. Det stod op på skabene og jeg måtte også vaske gulvet, der var svømmende af blod. Det vi gjorde var, det vil sige, det jeg gjorde var at ringe til hendes læge, for de skal jo orienteres, før man tager på skadestuen. Hvilket de så gjorde og jeg ringede 112. Jeg måtte ringe to gange, for ambulancen var over ½ time om at komme. For dårligt synes jeg, for vi var jo ræd. Hun var så på skadestuen og fik såret bundet stramt ind. Det var om fredagen. Lørdag havde hun så stærke smerter, at hun slet ikke kunne holde til det mere og hun bad dem tage benet. Hun blev indlagt pronto. Søndag blev hun så opereret. Det var selvfølgelig uhyggeligt hårdt for os alle sammen, men selvfølgelig mest hende.
1½ uge gik der, så var hun udskrevet igen. Hurra for et elendigt hospitalsvæsen!! Udskrevet til en lejlighed, hvor hun ikke kan komme rundt, fordi der er smalle døre over det hele. Hun kan komme mellem soveværelset og stuen. Kan ikke komme i badeværelset, kan ikke komme i køkkenet. Det er bare IKKE rimeligt. Og nu skal hun vente på at komme i en anden bolig. Hun vil IKKE på plejehjem til aflastning. Men hvad gør man så??
Vi var derinde i går. Jeg købte ind og lavede mad til hende, som hun kunne få om aftenen i tre dage. For hjemmehjælpen må jo heller ikke lave aftensmad!!
Vi er nogen stykker omkring hende, som er meget vrede og frustreret over systemet.
Om morgenen er hun oppe mellem 7 og 7.30 og de kommer tidligst 9.30, så de kan lave kaffe og morgenmad til hende.
Sikke flot, at der er skåret så meget ned på alt, hvad der hedder hjælp til de ældre. Der er SÅ mange ældre mennesker, der lider under det system. Ja, hvad skal man gøre? Det er svært at sætte sig op mod sådan et system.

Jeg er egentlig ok tilfreds med vores regering. Synes de har nogen ok tiltag. I modsætning til Venstre kan man da sige, at de tør gøre noget og ikke lefler for vælgerne! Men der er også mange ting, jeg på manges vegne er frustreret over.
😠

Ellers er det gået fint nok. På aktivitetscentret er jeg kommet med i redaktionen på stedets blad GNISTEN. Jeg har skrevet nogen indlæg og er i det store hele tilfreds med de indlæg. Har mange ting oppe i ærmet til flere indlæg, når vi kommer ind i det nye år.

En anden lækker ting er, at min mand får juleferie her i dag. Og han har fri til d. 6. januar. bliver SÅ DEJLIGT at have ham hjemme og nyde den tid, vi får sammen.

Julen bliver en travl tid!
D. 23. skal jeg ind til min mor og lave den mad, hun og min lillebror skal have juleaften. Juleaften holder vi -surprise, surprise - hos ungerne og deres mor. Vi glæder os alle til at holde jul med ungerne og da også deres lillesøster, Sille, som vi jo ofte har passet og som kommer hos os en gang om ugen, hvor vi har dem til spisning. Såååå hyggeligt 😀

D. 25. skal Søren, Sine, Lars og jeg ind til min mor og holde jul hos hende og lillebror Dennis. Der skal jeg igen stå for maden. Stort for en pige, der for to år siden kun formåede at lave ganske få retter. Men jeg er vokset med opgaven.
D. 26. skal vi alle fire ud til mine svigerforældre til julefrokost. Vi har blandt andet lavet en fotobog til dem i julegave. Det har de fået et par gange og det nyder de meget.

Min far har jo uddannet sig til akupunktør. Sejt. Han har foreslået mig også at tage den uddannelse og jeg må sige, at jeg er meget fristet. Selve teorien kan man tage online, det er de kinesiske systemer og det praktiske kan jeg tage hos min far, så kunne jeg være certificeret akupunktør og få min egen klinik. Lyder det ikke spændende? Men det er under overvejelse endnu og bliver måske ikke til noget; nu må vi se...

Men først venter en travl juletid. I dag står den på julegaveindkøb samt indkøb af al den mad, der skal til. Vi steger en and og tager med op til dem juleaften. Så på med vanten, Lisa og go for it!

GLÆDELIG JUL TIL ALLE 😀

...Gi´r I mig ikke bare ret; det dejligste sommervejr i mands minde 😎 Det har været en skøn sommer, der nu går på hæld.
Det kostede hverken blod, sved eller tårer at fodre dyr og vande planter hos ungerne, mens de var på Rhodos. De havde en dejlig tur. Helt sikkert sjovt for dem at være ude og flyve for første gang. Det er snart længe, længe siden, jeg har sat mig op i sådan en flyvende tingest. Men jeg kan godt lide at flyve og da vi boede i Grønland 1979-1983 fløj vi hjem til Danmark hver sommer. Det var altid en stor oplevelse, især at se Island fra højderne. Kunne godt tænke mig at komme derop en gang på Grønland igen. Nuuk skulle være vokset helt enormt fra at være en lilleput by til at være en reel storby nu. Den er sikkert ikke til at kende. Men mon ikke de faste ting er, hvor de plejer...?
ja, camping her i ferien er det selvfølgelig blevet til. Første destination var Klim Camping ude ved Vesterhavet. Mit yndlingssted på jorden, men det er jo ikke nogen hemmelighed 🤩 Klim camping ligger så der blot var 1 minuts gang ned til stranden. Ungerne brugte nu badeland på pladsen til at bade i. Passede mig (og Lars) meget godt; Vesterhavet er nu noget voldsomt, og vi har da også hørt, at rigtig mange druknede - igen - i år derude i bølgerne.
En af dagene kom min far og Inger hen og besøgte os på pladsen. Det var varmt, så vi flyttede bordet fra forteltet og ud på plænen foran og stillede stolene omkring det. Vi måtte holde på hat og briller og det var et hyr at få tingene til at forblive på bordet. Selv kagen, der var indkøbt til lejligheden, fløj sig en bette tur, ha ha, det er sådan noget, der kan ske ved Vesterhavet. Vi nåede nogen turer omkring de omkringliggende byer så som Løgstør og Fjerritslev og havde et dejlig ophold der. Efter Klim gik turen direkte til Jesperhus Camping. Vi var der også for 3 år siden og ungerne syntes rigtig godt om det, så det var et mål vi havde sat os længe før sommerferien. Man kan få nogle gode tilbud over nettet i løbet af vinteren og foråret, hvis man bestiller inden visse datoer. Der er virkelig mange penge at spare, i stedet for bare at køre ud i det blå. Bare et lille tip!
Det var rigtig hyggeligt. Søren var meget opsat på at hjælpe med blandt andet at slå pløkker i. Det plejer at være Sine´s opgave og det var ikke godvilligt, at hun overlod tjansen til ham. Men i sidste ende hjalp vi alle til, når forteltet skulle op og ned.
Turen i blomsterparklen var dejlig. Vi kom igen i 4D-biografen og Lisa her hoppede på bio-mandens joke om, at man skulle tage sikkerhedssele på. Så voldsomt er det trods alt ikke, så ikke noget at sige til, at jeg ikke kunne finde den sele. Heldigvis kunne jeg selv le af min naivitet- jeg er sg* så nem at narre 🤭 Den dag vi kom hjem, skulle ungerne hjem til deres mor stort set med det samme; det var så den ferie...
Et par weekender senere var Lars og jeg af sted sammen, bare os to, på en forlænget weekend. Destinationen var Trust på vejen herfra mod Viborg. Lars kører forbi, når han kører på arbejde, så det er ikke så langt herfra. Jeg tog bussen derud en torsdag og mødtes med ham der, efter han havde fået fri fra arbejde. Vi købte lidt mad, der ikke krævede den store kokkereren. Fredag kørte han på arbejde som vanligt og jeg havde dagen der alene. Jeg fik gået en lille tur ned til Gudenåen, som ligger lige op til campingpladsen. Derudover sad jeg længe i solen og læste en god bog. Om aftenen tog vi til Fårvang. Der var blandt andet et rally og min mand, som er bidt af en "gal bil" havde især en god oplevelse. jeg må sige, at jeg også fandt det ret sjovt. Lørdag vågnede vi til lyden af regn på taget. Der fulgte nogle timer, hvor jeg var rigtig olm - på mig selv - for hvordan kommer man lige af sted med at pakke til sådan en tur og så ikke tage langærmede trøjer med ??? Det spurgte jeg mig selv om mange gange, kunne kun svare, at jeg må virkelig have været i sommer-mode. 😠 Super irriterende!!
Men i sidste ende var det en rigtig hyggelig tur alligevel og jeg lærte en god lektie.
Om søndagen kørte vi hjem ved 11-tiden, det var godt at komme lidt væk fra det daglige trummerum.
Ellers lyder sensommerens og efterårets projekt på at komme på aktivitetscentret tirsdag og torsdag, hvor jeg skal træne med de to søde piger: Dorthe og Lisbeth. Jeg har fået lagt et program og stiler efter at komme i baller-af-stål-form, ha ha.
Om onsdagen skal jeg begynde at komme i et værested her i byen, hvor der er et par andre puger, som laver forskellige ting sammen, blandt andet kreative ting. Det er jo lige noget for mig. Forrige torsdag tog jeg med centret på tur; vi tog til Jesperhus blomsterpark. Vi tog af sted kl. 09 om morgenen og var hjemme 20.30. Efter at have været rundt i parken nogen timer, tog vi på Sallingsund Færgekro og fik verdens største wienerschnitzel. Den var skræmmende, så stor den var. Jeg sætter et billede på af den. Ellers går hverdagen slag i slag. Så sensommeren med sit gode vejr må gerne fortsætte længe endnu.
Blessed be, derude 🙂Det er søndag aften, alt ånder fred. Endelig har jeg fået sat billederne fra mit nye kamera ind på putteren, så nu kan jeg også sætte lidt på siden her. Det er anden gang i år, jeg skriver her, mildest talt ikke imponerende. Men nu kommer ferien, så kan det være, at der er lidt mere overskud.
Danskkurset er overstået.- Jeg havde min sidste lektion i maj. I første omgang havde jeg besluttet mig til at tage eksamen, i hvert falde den skriftlige, men efter adskillige psykiske, men også fysiske udslag, indså jeg på en gåtur i skoven, at det var stress, jeg led af. Det kunne jeg slet ikke leve med og slet ikke præstere med, så der var kun én vej og det var at afslutte kurset på toppen og ikke risikere at afslutte med en dårlig karakter. Det er jo heller ikke sådan, at jeg skal bruge den til noget. Og det jeg har lært på kurset, er jeg meget glad for at have fået indblik i. Den forløbelige plan er nu, at jeg vil tage et filosofi-kursus på fjernundervisning. Hvis jeg ikke finde ud af noget andet, så er det det, jeg går efter. I og med at jeg jo gerne vil lave noget seriøs skrivning, så er det  med at suge alt det til sig, som jeg mener kan hjælpe mig i den proces.
En ny del af mit liv er nu den "nye"( det er den vel snart ikke mere, ny altså...) tjeneste NETFLIX. Et skønt sted, hvis man kan kalde det det?? Jeg har set rigtig mange film; mange gysere og thrillere. Man skulle ellers ikke tro, at gys er noget for mig, men måske får jeg afløb for et eller andet på den måde. Så hypersensitiv som jeg er, får jeg meget spænding ind i mig bare ved at leve, men måske er det en søgen efter de mere ekstreme oplevelser, hvem ved. Nogle film er needless to say bedre end andre, sådan er det med kvalitet. Et af temaerne i dansk var også medier og der skulle vi hver vælge en film og gennemgå den både handlingsmæssigt og fortolkningsmæssigt, desuden havde vi lært noget om de virkemidler sådan noget som film benytter sig af, perspektiv, klipning, lyd, lys osv. Det var interessant, som alle moduler var interessante. Af film havde jeg valgt "Half Light" med Demi Moore, det var en thriller med masser kød på, som man siger...
Men jeg har også benyttet mig af bibliotekernes tjeneste Filmstriben, det er også et godt sted at se film. Der er et meget bredt udvalg af også mere intellektuelle film.
Det har nu været meget godt forårsvejr, synes jeg da. Det er i hvert fald lykkedes mig at få en god kulør, selv på benene, hvor det ellers har svært ved at bide sig fast. Vores have har været en lille oase, hvor det bare har været lækkert at sidde ved et bord og benene op og så fordybe sig i en god bog og det er helt sikkert, mange gode bøger er blevet læst derude.  
Lars har rigtig meget arbejde for tiden. I ugerne for en måned siden startede Lars ugen en mandag og arbejdede hele ugen + lørdag + søndag + hele ugen efter det. Det er ikke et særsyn, at de er af sted om lørdagen, men søndagen plejer at være hellig. De havde dog noget, der bare skulle ud og det pronto. Så ikke noget at sige til, at han var træt, da vi kom til weekenden ugen efter igen.
Ungerne, Lars og jeg havde en rigtig god weekend, et par uger tilbage. Vi kørte hjemmefra om formiddagen om omkring middagstid mødtes vi med min far på lystbådehavnen Amtoft og vi var ude og sejle i hans og hans kone Ingers båd. Vi sejlede en timestid og spiste derpå sandwiches ombord.  Ungerne nød det rigtigt. Deres morfar har en båd, hvor især Søren ofte er ude og fiske fra, men de har det godt i det våde element. Dernæst tog vi hjem til far og Inger. Der fik børnene hver en tablet, en meget fornem gave. Det var noget, der gjorde lykke. Forkælede unger 😉
Vi (siger jeg, der skød én gang) skød luftgevær efter en lille skive. Det var noget, der passede dem. Min far er jæger og ramte altid, Søren ramte også godt og oftest inde i det lille sorte cirkel, det var imponerende. Sine blev bedre og bedre og Lars kunne også da. Jeg tog en lille tur på havetraktoren imens og kiggede eller bare på. Ellers sad vi en del i solen og om aftenen grillede vi. Efter det overvejer vi at investere i en gasgrill, nu må vi se, om vi kan finde "tid" til det... 🤩 Vi overnattede der.
Næste formiddag gik vi en rask tur ved Vesteravet. Deres hund Bølle fik modsat af, hvad den plejede, lov at rende løs og det fik vi en meget træt hund ud af. Den var endda for træt til at spise en softice. Så er man træt!! Men den kom godt hjem og så er det jo godt, at det kolde vand er opfundet, he he. 😋 Efter frokost (æggekage med frisk purløg lige klippet fra haven og tomater og agurker, så er det sommer!) fik ungerne charmeret dem til at de måtte skyde lidt mere til måls. Det var en lækker weekend. Derhjemme fik vi slået græs inden ungerne skulle hjem til deres mor.
Jeg har ikke været så meget på aktivitetscentret, men jeg har da været på en god gåtur med dem omkring Slåen sø, det er en af Silkeborgsøerne. Der er 3 km. rundt, så det var en fin lille tur. Efter gåturen fandt vi en rasteplads og spiste frokost, smadder godt vejr og god stemning. Bare lækkert 🙂
Ellers kan jeg fortæller, at jeg er blevet godt og grundig forkælet. Har fået både det omtalte kamera, men også en SONY tablet i for tidlig fødselsdagsgave. Jeg er bare smask-forkælet. Sådan en bad-boy kræver at man lære den godt at kende, men det arbejdes der også på, kan I tro. Nye sofaer har vi også investeret i, hurra for overarbejds- og feriepenge hi hi. 😋
I den her weekend har vi fejret Lars´ fødselsdag, ja så er det altså præcis et år siden i dag, at vi holdt rund fødselsdag for ham og havde omkring 33 mennesker i huset/haven. Vi havde de tre børn her + min mor, det var rigtig hyggelig. Maden var rigtig god med nye kartofler, grøntsager og den møreste oksemørbrad, der endnu er stegt. Uha, da da. Det sås på antallet af børnenes portioner, at de godt kunne lide det. Lille Sille, som oftest bare stikker til maden (her såvel som hjemme hos dem selv), tog tre gange. Det samme gjorde de andre to. Succes!
Ellers går jeg bare her og glæder mig rigtig meget til ferien. Det skal nok blive lækkert. I den næste uge skal jeg house-sitte ungernes og deres mors hus. Det gjorde jeg også sidste år, Så det er der ikke nogen ben i.
Alle I skønne mennesker derude, nyd solen, sommeren og livet. Det er der for det samme 😎

Det er sagtsusemende et skønner vejr i dag. Og jeg har skam også været ude og nyde det. Startede dagen med at blive hentet af Falck, og rolig nu, det var patientbefordring, så de kunne fragte mig til tandlægehøjskolen. Tjek-up, et halvt år siden jeg havde været der sidst, men han var tilfreds med mig. Nu har jeg så opgaven at få ringet til den vanlige tandlæge og få bestilt en tid. Det aner mig, at jeg har nogen huller. Ikke fordi jeg ikke har passet mine tænder, men bøjlen sad, så det var en stor udfordring at få gjort tænderne helt rene. Uf det gennemgår jeg aldrig mere. Vi så lige på papirene, tandlægen og jeg, havde bøjle på i et år og fire måneder! 🤪 vildt at tænke tilbage på. Det skal bare gøres. Jeg vil mene, at den hårde behandling jeg har været igennem, har gjort mig immun over for tandlæger, så det skræmmer mig ikke...
Efter tandlægen landede jeg lige herhjemme, hvorpå jeg gik mig en tur i det dejlige solskin. Åha det er lige til at klare. Det spiller på alle de glade tangentrer i mig, sådan et forårsvejr. Nu skal jeg så lige have klippet mine roser ude foran ned, inden frosten går af jorden. Det har jeg ladet mig fortælle, at man som ansvarlig rosenejer gør. 😉 Det fik jeg ærlig talt ikke gjort sidste år, men de så nu heller ikke så flotte ud i blomst.
Ellers går meget af tiden med at lave lektier. Vi er nået til 60´erne, og har altså bevæget os fra middelalderens trylle- og skæmteviser og hele vejen op over barokken, oplysningstiden, romantikken, det moderne gennembrud, det folkelige gennembrud, mellemkrigstiden, heretica og er nu landet i 60´er-årtiet. Spændende. I går sendte jeg en analyse af et uddrag af Martin A. Hansens "Løgneren" samt en tolkning af digtet "Frihavnen" af Klaus Rifbjerg. Det hele er noget, jeg finder meget stimulerende og interessant. Lad os se, hvad jeg finder på til næste år. I mine tanker har jeg også idéer om kunstkurser oppe og vende. Havde jo meldt mig til et malekursus sidste efterår, som ikke blev til noget, da der ikke var nok tilmeldte. Det var i Randers, og det kan jo være, at noget i den stil dukker op igen - og at det så bliver til noget! 
Ellers kan jeg fortælle, at jeg har taget skridtet og er gået med i en slankegruppe. Eller rettere, et vægtstopkursus, men det ligger i den grad op til, at vi skal tabe os. Det er faktisk motiverende at dele netop de spekulationer med andre, der er i samme båd. Jeg tabte mig, men har taget lidt på igen. Går dog på opgaven med krum hals. Det skal nok lykkes. Det har det gjort før, det kan det gøre igen. Bare man ikke havde sådan en elevatorvægt, op og ned op og ned. Belastende 🤨   
Hvad kan jeg ellers fortælle? Jo, d. 14. Februar tog Sine, Lars og jeg en aftentur til Århus. Der var vi inde i Aros og se Edvard Munch udstillingen. Man skulle jo bestille tid og havde kun ½ time. Ja, det lyder vanvittigt, men interessen havde været stor, at brandvæsnet havde forlangt de betingelser for sikkerhedens skyld.
Det var en stor oplevelse, da jeg er en meget stor fan af ekspressionistisk kunst. Sådan som farver og følelser udkrænges på lærredet. Smukt. De andre - og faste- udstillinger på Aros var også værd at se på, men man blev godt nok mættet med indtryk. Vi så aften-Århus gennem farverne i regnbuen på taget af museet.
Et andet godt museum i overskuelig afstand herfra er Asger Jorn-museet i Silkeborg. Det er bare i orden.
Ellers ikke noget nævneværdigt nyt. Der er en ny side med billeder nederst på siden her. Det er ansatte og brugere fra aktivitetscentret.
BLESSED BE

I dag har sandelig været en god dag. Startede med at få respons på min modulopgave. Den første der er blevet fastsat karakter på. Det blev til et 12-tal 😀 Så det er jeg da meget glad for; glad for at mine anstrengelser bærer frugt. Den her omgang var retorik emnet og jeg gennemtævede et stykke af Hans Kirks "Daglejrene". det var ikke så svært, men det er jo, som man tager det. Næste gang vi skal i skole, er på tirsdag. Den uge skal vi ikke lave opgave og sende, som vi plejer, men tage noter til eget brug ud fra et stykke, vi skal læse. Der er eksamen i maj og juni. Jeg er ved at undersøge at læse et fag videre, men det er en jungle at finde noget, hvor jeg kan arbejde/studere hjemmefra. Det er den skide fobi for offentlig transport. Det tog mig år at have tillid til at tage herfra og ind til Randers til min mor. Nu er det skridt taget og jeg har ikke problemer med det mere. Men ind til selve Århus, hvor der faktisk er mange udbud, HM, tror ikke jeg er i stand til det. Netop derfor vil jeg gerne arbejde hjemmefra. Lad os se, om jeg finder noget spændende, ellers vil jeg tage endnu et år på Randers VUC og læse historie. Jeg vil bruge de små grå, skal holde mig selv til ilden 🙂
Sidst jeg skrev, var jeg ret snottet. Well, det udviklede sig til regulær influenza og jeg led 🤒. Som man nu gør. Føler sig ret ussel, men der er jo ikke andet at gøre, end at lade tiden gøre sit. Det er det, man  kan gøre. Men slut med sygdom blev det ikke. Sidste torsdag var jeg til læge pga. smerter i lænd og mave, det havde varet en halvanden uges tid. Det var en kraftig blærebetændelse, som lægen frygtede ville ende ud i en nyre-bækkenbetændelse. Jeg er blevet færdig med penicillinen i dag og skal afleverer en urinprøve på mandag. X gerne fingre for, at den er "ren".
Min mor; well, det går ikke så godt. Hun reagerer negativt på nogle af sammensætningerne på hendes medicin. Desuden er hun faldet nogle gange og har fået nogle temmelige heftige slag, så nu kan hun kun komme frem vha. gangstativ. Jeg var derinde 4 dage i sidste uge og har været derinde en gang i den her uge. I dag vægtede jeg mig selv og tog op på aktivitetscentret. Det er to uger siden, jeg havde været der sidst. Det var supergodt at se dem. Jeg er i gang med at strikke en taske med håndtag deroppe, den skal efterfølgende filtes, det bliver spændende at se det færdige resultet. I morgen er det meningen, at jeg skal derop igen og jeg skal dyrke Zumba med tøserne deroppe 🤪 noget af en udfordring. Sidst i firserne var jeg til aerobics og ben og arme kunne bare ikke "snakke" sammen, så det kunne ske, at jeg blev Bambi på glatis🤩.
Derudover er jeg godt i gang med træningen. Har cyklet længe på min kondicykel, er kommet op på ½ time, det bliver til 9,2 km. i det tempo, som jeg kører i. Det er da meget godt. Desuden er jeg startet i en slankegruppe oppe på aktivitetscentret, det hele skal nok give pote, håber jeg på.
En del tid går med at stene foran computerskærmen, på det netflix, som jeg fortalte tidligere. Det er ikke nye film, men det er gode udbud. Jeg har set både danske og amerikanske film. Ind imellem har jeg forsøgt at se noget på bibliotekets Filmstriben, men det hakker og går i stå, så det har ikke været noget speciel succes.
Der er gået meget tid med at være syg, med at være inde hos mor, med at slappe af- forsøgsvis, på facebook med de silly små spil der, for at tømme hovedet lidt og samle lidt kræfter og ikke mindst med at lave lektier. Så der har slet ikke været tid/overskud til at besvare breve. Det er bestemt noget, der IKKE passer fruen her. I dag har jeg skrevet en smule. Jeg har droppet to pennevenner, for at skrive højst 1½ side i hånden. Uanset hvad jeg gjorde, ændrede de det ikke. Det er meget at betale 14 kr. for et brev, når man får så lidt tilbage. Det er ikke en måde, jeg synes, jeg kan lære en person at kende, på. Og er det egentlig ikke det, der er meningen?
De børn bliver store!! Søren er lige nu i praktik på teknisk skole i Århus. Jeg kunne forstå på Lars, at det overvejes, om han skal derind og gå efter 9. klasse. Jeg kan rigtig godt forstå ham.- Da jeg var færdig med skoleåret 9. klasse, var jeg villig til at slå ihjel for at komme væk fra folkeskolen og jeg kom videre. Det kan være, det er lige det rigtige for Søren. Ih, hvor jeg under ham det godt. Og Sine er netop blevet 13, her d. 25, januar. Det er ligeledes den dato, Lars og jeg blev forlovet på i 2007. Så det er 6 år,vi har holdt ud. Herligt 😋 To teenagere.- Min far siger, at man nærmest burde have en medalje for at have holdt en teenager ud, når man når så langt, ha ha ha. Ja, det er lidt udfordrende.
Det var vist det, jeg havde på hjertet denne gang. Till next time, blessed be 🙂

Det var så den jul. Og nytåret ligger lige om hjørnet.
Julen har været fin fin. Det har stået i familiens tegn. Således som julen sig hør og bør - jeg er egentlig i tvivl - julen er hjerternes fest, men den er også børnenes fest. Jeg synes den er lysenes fest. Lys vi tænder i den mørke tid. Jeg æææælsker at tænde stearinlys. Griber hver anledning. Egentlig er det ikke sandt, for jeg behøver ikke nogen anledning, jeg gør det bare 😋
Ungerne kom her d. 22. og blev her julen over. Total hygge at se dem og spendere så meget tid sammen med dem - og Lars. Den 23. fladede jeg helt og aldeles ud og sad med hørebobber på og stirrede ind i computerskærmen, eftersom jeg har fået Netflix. Det er som nogle har været fremme og sige, næppe up-to-date med udbudet i dag. Jeg har skam-set alle TO sæsoner af LIE TO ME - så er der ikke lagt flere ud til streaming på den tjeneste, ærgerligt. Elsker den serie. Der kan jeg virkelig slappe af, mens jeg bilder mig ind, at jeg laver et studium - ja, jeg lærer næmli´at læse ansigtsudtryk, hvem vil ikke gerne kunne se bag om, og se hvad folk virkelig mener? 😲 Men jeg må så vænne mig til, at det er lidt bagefter, måske kommer "tjenesten"(hvem det så end er?) efter det sidenhen!
Juleaftens dag /aften blev spenderet ude ved Lars´ forældre. Hyggeligt, som altid. De laver alt fra bunden og er meget aktive trods deres 78 og 82 år. Bare man kunne vise den ånd og energi, når man når (hvis man når) den alder.
Vi hyggede selvfølgelig med pakkespil, god mad - jeg sang næsten solo, da der vist ikke rigtig var andre, der ville blamere sig. Lars var så "flink" at optage en lille film af det. I en ond drøm i nat, drømte jeg, at den blev lagt på facebook 🤪 et mareridt, kan man roligt sige. Men et par sange kom vi da igennem, som det sig hør og bør. Juletræet måtte stå der på bordet og se så kønt ud, mens vi så mageligt sad. Ingen "dans" i år. Gode gaver: hårtørrer, glattejern, CD-afspiller med radio, nogle bøger, samt - wait for it - en ny mobil telefon. Til den meget spændte læser derude, kan jeg fortælle, at det er en Huawei- Et kinesisk mærke, men trods det er anmeldelserne af den meget positive. Måske ikke så kendt i Danmark, men det må være endnu, for den er meget lækker og grafikken er sindssyg flot. Den kan godt minde lidt om en Iphone, men min telefon kan man få et par stykker af for Iphonens pris. Jeg gider ikke betalt for et brand, hvor det blot er mærket og det det står for, man betaler for, istedet for reel kvaliteten. Samme grund til, at jeg ser det for uden betydning at få en Mac- computer, for hvorfor betale så mange gange mere, for noget, hvor det er branded, man solo betaler det ekstra for??
Sine fik en mobil mage til af os, Søren fik en computer. Plus småtingene, man må sige, at vi alle er godt begavet.
Første juledag blev børnene hentet af deres mor, de skulle på et familievisit - de kom her bagefter. Det var bare en slappe-dag.- Dagen efter 2. juledag gik turen så til Randers. Til julefrokost hos min søde mor. Flere gaver, god mad og vi fik mine to ældste nevøer at se tilligemed.
D. 27. havde Lisa fået nok. Og pakkede hoveddelen af julen ned. Misforstå mig ikke, jeg elsker julen og ser frem til den hver år, men når vi når på den anden side af juledagene, får jeg NOK og nisserne og julemændene, og de bliver forvist til det lille rum nederst i kælderen. See you next year 😋
Den dag var Lars på arbejde, holder den mand aldrig fri? Men det har været super at have ham hjemme så meget, dejligt. Om aftenen kom Sine og lillesøsteren Sille og vi udvekslede gaver. Sille gav mig (intetanende, men det gjorde Lars) en vejrstation, så nu kan jeg sådan rigtig følge med. Det ser jeg frem til. Den har en stav, der skal ned i jorden, som måler alle de ting, sådan en nu måler. Men jorden er nok frossen nu, så det må vente...🤔 Pigerne sov her til dagen efter - det var så i går. Vi tog og pakkede vores ting og kørte mod Århus. Først var vi i Bilka i Tilst, hvor Søren( som vi hentede på vejen) købte en Xbox, der var på tilbud. Der er sagtssuseme gode tilbud "derude". Fladskærme til næsten ingen penge i El giganten - så det var lige lidt gratis reklame, de fik der. Det var vist mest de kø-tilbud, de havde, men det var også gode priser.
Efterfølgende kørte vi rundt i Århus midtby og forsøgte forgæves at finde en P-plads, men det lod sig ikke gøre. Vi var over det hele og sad i kø på vejene noget af vejen, det var panik og kaos derinde. Det var en skam, at Søren blev skuffet. Han skulle have byttet en trøje i Salling, det lod sig ikke gøre, og han ville have været i Bruhns Galleri, men da det er i centrum, så lod det sig heller ikke gøre. Heldigvis nåede vi da lidt, for på vejen hjem, kørte vi i Den Gamle By. Lars og jeg havde fået nogle fribilletter i gave af banken, da han blev 50 og ungerne kom gratis ind. Heldigvis kom jeg derfra med alle lemmer i behold. Og her kommer en lille info: tag ikke højhælede støvler på, hvis du skal gå langt på brosten 😮 Spændende var det. Ungerne afleverede vi hjemme hos deres mor. Så hjem til noget tiltrængt ro. Dagen efter er således i dag. Vi hentede Sine ved 10-tiden og kørte Nordpå. Vi endte i Brovst til kaffe og frokost hos min far og hans kone Inger. Hendes søn Michael kom også.- Atter en hygge dag. Og flere julegaver. En god bog - "Den tomme plads" af R.K. Rowling. Den ser jeg frem til at læse. Der er flere bøger, der venter i kø efterhånden, men  jeg skal have hverdagens ro over mig først.
Min hals gør ondt og jeg er snottet, men jeg vælger ikke at accepterer forkølelsens indtog - måske det kan holde den stangen?
Blessed be!

Grrrrr, Sarah Lund irriterer mig. Hun er da pokkers uprofessionel og social handikappet. Gid hun var lidt bedre til at tale med de folk, hun skal afhøre. Hun er bare for at sige det rent ud, utroværdig. Man kan simpelthen ikke have sådan en ansat i politiet. Desuden kan min mand berette, at det med de nummerplader er helt hen i vejret. Den bil, der er spottet på det forrige gerningssted, eksisterer ikke. SE-nummerplader er ikke set siden før 1966. Ikke blot er Lars meget vidende om det ( det interesserer ham), han slog det også lige op på en af hjemmesider, der beskæftiger sin med sådan noget. Manuskript forfatterene kunne da godt lige have brugt et øjeblik til at undgå sådan nogle irritationsmomenter. Ikke at det siger mig så meget, men der er så mange andre ting, der bare - hm - grrrrr.... 😠 Men men men nu har jeg set 8 afsnit - bortset fra det forrige, hvor jeg faldt i søvn på min dejlige sofa. Og nu vil jeg da også lige følge det til dørs og se det - måske - overraskende udfald.

Jeps, Lisa er blevet studerende, helt officielt. Det er godt at være kommet i gang. I løbet af den sidste uge har jeg læst en del lektier. Blandt andet Holberg´s "Erasmus Montanus", som jeg morede mig rigtig meget over. Den skal jeg skrive opgave over, det skal nu nok bive interessant. Der er et par damer på mit hold på omkring min alder, resten kunne jeg være mor til (🤭) Så det der med gruppearbejde er ikke så nemt. Vi er bare på forskellige steder i livet.

Og i dag har jeg ligget brak indtil kl 15. Uh syntes mit hoved var lidt medtaget efter indtagelse af "festlige drikke" i går til brylluppet. Det var Martin, Lars´ nevø og gudsøn, der fik sin Anette. Det var en meget flot vielse og fest. Et utal af taler, der viste, at de  er meget afholdte. Ja, så der bev indtaget en velkomstdrink som var en slags likør. Dernæst hvidvin til forretten Pøt Mølle´s varmrøget peberlaks serveret på rucola saat med balsamico dressing, uhm. Til hovedret and, det var jo mortens aften, så det hørte sig jo til. Dertil dejlig rødvin. Så ris alá Mande til dessert. Det var ok, men jo ikke som mors... 
Vi sad overfor hinanden, Lars og jeg, jeg kendte ikke nogen på forhånd. Men vi sad ved to søde mennesker Line og Jesper, som var lette og søde at snakke med. Vi var hjemme halv to i nat. Så jeg har været lidt kvæstet i dag. Jeg har sat lidt billeder fra brylluppet på, nederst på hjemmesiden.

Og tillykke til Obama, han er bare go´ ham kan vi godt lide 🙂
Enjoy! 

Med min hovedpine under behanding med et par panodil, vil jeg kaste mig over tasterne og få luft for nogle tanker.
Det er vist et godt tidspunkt at gøre det på, har lige trukket "Sværdenes Es", som svar på mit spørgsmål "Hvad er det gode råd", altså er det et godt tidspunkt at handle med den intellektuelle klarhed, man føler, når man trækker det kort - og ja... det gør jeg da - bag hovedpinen. Har vist også lidt med vejrtrækningen i dag. Jeg tænker, at det våde vejr er en medvirkende faktor, så jeg overvejer lige om jeg vil risikere de rystelser, der plejer at følge med inhalationen af Bricanyl - lad os se, hvad jeg finder ud af...

Det er sjovt, som man hurtig kan komme til at blive mindet om, hvor heldig vi egentlig går rundt og er. Tag det varme bad, man får om morgenen for eksempel - nej, tag det ikke for givet. For det kan forsvinde. I hvert fald hvis man bor i et gammelt (!) hus fra 1949. I hvert fald har vi levet uden varmt vand i en rum tid nu. Men i går begyndte det så småt at vende tilbage - sådan spontant - ud af det blå ! ja, man undrer sig jo. Men må bare være glad, og håbe på at det varer ved. Jeg havde vænnet mig til mine varme bade og nu sætter jeg om muligt mere pris på dem. Husk på det derude, det er ikke givet.

Spanden der står på gulvet i køkkenet, har jeg faktisk lært at leve med, og den har endda kun (!) stået der i to dage. Igen; hvor hurtigt lærer man lige at vænne sig til noget.
Og at der ikke har været varme i soveværelset, har jeg måtte leve med i de 5½ år vi har boet her.
Men men men, der er lys forenden af tunnelen - for i overmorgen, onsdag, kommer der to VVS-mænd og laver hele baduljen. Altså det varme vand undtaget; den kan vi tage igen, hvis det kommer igen. Men sengen skal bare rykkes ti centimeter, så vupti, så er der plads ved siden af min side af sengen. Soveværelse med varme, ikke dårligt ...

I morgen begynder mit liv  som studerende så. HF-dansk-flexforløb. Man skal jo starte et sted. Har ikke siddet på skolebænken i 20! (🤪 - hvilket underligt højt tal var det lige) og jeg kan ikke lige starte på uni sådan med det vuns.
Men glæder mig, det gør jeg.
Der er blot fem-seks mødegange indtil hen på foråret. Resten laves hjemme og opgaverne afleveres over nettet. Bliver fedt at få rørt de små grå.
Jeg vil da heller ikke afvise, at det er litteratur, jeg kunne tænke mig at læse, hvis jeg en dag skulle gå hen og få lyst. En uddannelse har jeg jo altid gerne ville have.
Nu vi taler om litteratur, så har jeg just været på biblioteket i dag. Og endelig havde de en bog af Helle Helle, som jeg ikke havde læst :"Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand", bare titlen, he he....
Og lånte den sidste bog af Ida Jessen, jeg ikke har læst, så tror jeg, at jeg er igennem hendes forfatterskab. En dejlig forfatter er hun. Denne her hedder "Ramt af Ingenting", en lille sag, den er nok hurtig læst. Jeg er svær begejstret for både Ida Jessen og Helle Helle. Den sidste bog jeg har lånt er Svend Åge Madsen, som jeg længe har villet læse noget af. Den hedder "Genspejlet" og lyder fænglende.

Så det vil jeg kaste mig over. Åh, lad mig se, jeg ser overspringshanding nærme sig - jeg tror, jeg vil surfe nettet lidt, læse nogle gode blogs, jeg har fået øje på.
Enjoy!

En måned og en dag siden, jeg sidst skrev her - det må være noget af en rekord --- i hurtighed. 🤪
Netop nu er manden fra fjernvarmen gået sin vej. Måleren kunne ikke aflæses ude fra vejen... Det viste sig, at da jeg havde ryddet for de mapper, vi havde stående foran (med Lars´ mange bilmagasiner i - well, nogle af dem) kunne den godt aflæses ude fra vejen. Så er den ged barberet og de kommer ikke op igen, mapperne, for jeg gider ikke havde dem fra varmeværket  rendende og komme for sent. Dermed er jeg homebound en dag og det gider Lisa her ikke 😥 Men det skulle være ok nu.
Ellers har det været en begivenhedsrig dag også på andre punkter. Da jeg stod op, trådte jeg i en pøl vand på køkkengulvet. Forbandede katten, indtil jeg blev opmærksom på loftet, som var vådt og det dryppede fra det!! Hm ja, hvad gør man så... Jeg gik efter råd fra Lars, i kælderen og lukkede for vandet. Hvad skal man ellers gøre? Og loftet er næsten tørt nu. Men katten har også været i spil senere. For jeg blev pludselig meget opsat på at få benene op under mig, da der pilede en mus rundt på stuegulvet.🤒 Og det opdagede katten også. Fælles jagt efter den, men vi har så mange steder, den kan gemme sig. Det sidste jeg så af den, var, da den løb under en af sofaerne. De er ret lave, så der er ikke rigtig noget at gøre og jeg skal ikke have noget af at løfte på den sofa. Ikke blot fordi den er hammer tung, men jeg skal heller ikke have noget af at der løber en mus rundt om fødderne på mig. "Jamen den er mere bange for dig, end du er for den", det hjælper mig ligesom ikke, for jeg er bange nok. Helt og aldeles ude af propertioner.
Og i går vågnede jeg og blev faktisk ret forskrækket, da jeg ikke kunne få vejret. Klokken var ikke mange, så jeg nåede lægerne i deres morgentelefontid. Jeg fik en akut tid omkring middagstid. Og diagnosen var faktisk ikke kun een, men to: nerve i klemme i ryggen, det kan gå op foran og føles som trykken for brystet. Samt havde jeg lidt astma. Jeg forestiller mig selv, at det kan være forårsaget af det semivåde vejr. Det var jo lidt vandkoldt i går. Nu lover de sne i morgen og de næste par dage. Passer en lille pseudogrøndlænder som jeg meget godt. Men skulle vi ikke se at få nogle vinterdæk på bilen? Jo planen er, at det skal være i næste uge.
Ja, og varmt vand har vi heller ikke. Har kontakt med en VVS-mand, der nok kommer i morgen eller i næste uge  og han skal også sætte en radiator op, som vi har. Ja, vi har ikke været så hurtige med at få det arrangeret, men det skyldes, at vi gerne lige ville have malet deroppe. Soveværelset, hvor radiatoren skal være, var orange og blåt. Ja man tror det næppe, men sandt nok... Nu er det hvidt og meget flot. Karmene der var mørkeblå er også blevet malet i hvidt. Og det er som om rummet er større og det er endda et stort rum i forvejen. Så der er pludselig meget omkring i huset, der skal ordnes, men sådan er det jo nok bare at have et hus. Men at der er en masse sammenfald, det er jo nok sådan noget som skæbnen! Jeg tog så til Randers ind til min mor i forgårs, så kunne jeg få et varmt bad, ah dejligt 🙂 I går fik jeg et lunkent bad, for da jeg havde skuret og rengjort brusekabinen, havde vandet jo løbet længe, så en lillebitte smule varmt var det. Men rysten på benene var ikke til at undgås, ha ha.
Jeg har gen-opdaget en bog, jeg læste meget, da den kom ud i --- 1993 --- uha en menneskealder siden. Det er Louise Hay´s "Helbred dit liv", uh så mange kloge ord hun har at sige omkring personlig udviking, om at man får det tilbage, som man sender ud, at man selv skaber sit liv, at man er 100% ansvarlig for sit liv og at tankerne skaber ens liv og man kan ændre tankerne via bekræftelser, med lidt øvelse. Man kan begynde her og nu, det er aldrig for sent og som hun siger "styrkepunktet er altid i dette øjeblik" med dette øjeblik mener hun NU.
Læs den hvis du vil have  et boost og have det godt med dig selv.
Jamen nu vil jeg lige videre med min dagligdag..... hygge derude 😀

Ja, lidt nyheder skal komme her fra Østjylland. Det er snart længe siden, det evige omkvæd, når jeg endelig viser mit ansigt på siden her. men nu pipper jeg lige lidt 😋
Hold da op hvor er der sket meget. Tre store turer er det blevet til for mit vedkomne. Der er billeder fra alle ture nederst på hjemmesiden.
Første tur var sammen med min mor (og hendes faste følgesvend, hendes uundværlige rollator - en genial opfindelse, hvis du spørger mig. Sikke en hjælp det er, både som reel hjæp til at komme fremad, men også for  den sikkerhed den indgyder brugeren, i tilfælde  af at man skulle frygte at falde, genial hjælp).
og Lars var selvfølgelig med på Hvidsten kro også. Det vil sige, det var VED kroen, det var slet ikke på tale at kunne komme IND  på kroen. Der var så mange mennesker, så der var sikkert fyldt med mennesker fra først på dagen. Det var mit første besøg på kroen, men jeg havde jo set filmen om Hvidsten Gruppen i biografen og havde følgeligt fået filmen, som vores første Blue Ray film i gave af Lars. Og den har vi også set så den var frisk i erindring. Fantastisk film, ja fantastisk historie om nogle danskere, der lavede en fantastisk indsats under den store rædselsfulde krig, som mine nu afdøde bedsteforældre var unge under. Der er stadig mange, der husker den krig med onde minder og det er vigtigt, at vi lærer om den, så vi forhåbentlig kan undgå, at verden kommer i den situation igen!
Dety var bilerne, der var i centrum den dag. Vintage, veteranbiler. Selv mor og jeg, der ikke har den store viden om biler, syntes at det var meget interessant at se de biler. Der var ældre af slagsen, men der var også fra tresserne og halvfjerdserne, og endda nogle mor havde haft eksemplarer af. Og Lars havde lagt mærke til dem i sin barn- og ungdom. De var der da også i min barn- og ungdom, men det var nok mere begrænset hvor meget jeg havde lagt mærke til dem. Men i virkeligheden super spændende. Jeg kan jo ikke undgå at lære et eller andet om biler, når jeg bor sammen med en bilnørd. Det tør jeg godt kalde ham og det er alt andet end ondt ment. Godt at man har områder, hvor man er kompetent.
Næste tur havde Samsø som destination. Jeg var afsted med en masse andre fra aktivitetscentret. Der havde jeg ikke været før, men nød at kigge ud gennem den medbragte bils vinduer, ud på de skønne naturområder og de gamle byer. Det var helt afgjort en god tur. Mange gode indtryk rigere, da jeg kom hjem om aftenen. 12 timer efter afgangen.
Og så lød den på årets (angivelige) sidste campingtur. Det var (blot) Lars og jeg der var afsted. Vi startede med at afhente campingvognen, der havde været til reparation i Hedensted. Dernæst videre til syd for Vejle, til en lille smule nord for Fredericia, Trelde Næs. Et næs mellem Lillebælt på den ene side og Vejle Fjord på den anden. skønner sted med megen super flot natur. Vi var på flere gåturer ud i skov og langs vand. Billederne viser lidt om hvor skøn naturen var på de kanter. Bestemt et andet besøg værd. Jeg var i hvert fald meget bjergtaget over den skønne skov, som bugnede af brombær. Der var masser af mennesker ude på jagt efter selvsamme bær. Bevæbnet med poser og beholdere. Jeg fik smagt på et par stykker og yum yum, lækker-lækker. Vi gik i skoven, "ramte" skrænterne langs Lillebælt. Gik ud til spidsen af næsset og gik  så tilbage noget af turen langs Vejle Fjord og noget af turen i skoven også. Tog en pizza på cafeteriaet, som hørte til campingpladsen om aftenen. Vi ankom dernede torsdag sen eftermiddag og kørte hjem ad søndag lige ved middagstide. Campingvognen er nu ude ved Kent, Lars´ kollega og der skal den nok overvintre. Vejret indbyder nok ikke til flere turer ud i det blå i år, men så kan vi glæde os til næste sæson. Men der er lige et efterår og en vinter, der skal overståes først.

Tarot: I dag trak jeg "5 stave"  som kort på, hvad dagen byder på. Ja, jeg kunne godt bruge at fokusere lidt mere, end det antyder, at jeg reelt gør. Og "3 mønter" som det gode råd. Fokus og hårdt arbejde. Dermed sidder jeg lidt her foran computeren. Bør også skrive lidt breve i dag. Energi, kom glad. 

... det er åbenbart kun hver ½ år, jeg kan få skrevet her på siden. Mens jeg sidder her denne tirsdag morgen, skal jeg forsøge at få skitseret, hvad der er sket på det sidste.
Ja, jeg gider ikke gå for langt tilbage, for det er for længe siden. Men jeg kan gå så langt tilbage til foråret, hvor det store tema var vores helbred. Først fik jeg halsbetændelse, det gik over i århundrets forkølelse. det var slemt. Men det helt slemme var min finger. Ja, det startede som et neglebånd, jeg vist havde hevet for meget i. Det kom sig, men så skulle Lisa skrælle kartofler - hak - skrælleren lige ned i såret. Det blev et åbent sår, som blev inficeret med stafylokokker. En masse sæbespånebade, Der måtte hele to kure med penicillin til, for vi fik bugt med det. Jeg rendte nede ved lægen to gange om ugen og fingeren blev penslet med - tror jeg - sølvnitrat. Min negl er farvet sort og det skal gro ud. Men det gik. Lars fik bronkitis og hans astma drillede. Der måtte en kur med binyrebarkhormon til. Den stakkel.
Jeg havde en god oplevelse i maj. Den årlige tilbagevendne begivenhed "skør med rock" løb af staben. Sidste år var det jo os på aktivitetscentret, der holdt det. I år var det på "Kragelund" i Århus. Det var rigtig godt og niveauet for bandenen var højt, modsat sidste år. Og jeg genså Karen, som var en studerende oppe på AC (aktivitetscentret), der interviewede mig en del gange og lavede en opgave om mig. Det var lidt veninde-agtigt, det der opstod imellem os og vi har aftalt at mødes til en kop kaffe på et senere tidspunkt. Gennem hende købte jeg også bogen "Hvordan jeg fik den perfekte røv" af Camilla Sydel. Signeret. Det er en bog med en masse små noveller, herlige og skæve historier. Det var meget inspirerende for mig. Ja, i løbet af vinteret og foråret har jeg taget to forløb på www.forfatterskole.dk modul 1 +2, det har været lærerigt - men meget dyrt - og givet mig lysten til at skrive tilbage. Nu har det hele stået i fødselsdagens tegn, men jeg har fundet et andet sted på nettet www.forfattervaerk.net hvor det er billigere og ligeså interessant. Jeg håber at kunne få skrevet i løbet af sommeren, når vi skal afsted på camping.
Ja, fødselsdagen, Lars fyldte 50 i fredags, TILLYKKE MIN ELSKEDE MAND, vi holdt fest i lørdags. Jeg har ikke før været værtinde for noget så stort, så needless to say, var jeg meget nervøs. Mine svigerforældre gav, som en del af deres gave, maden. De havde stået i ugesvis og kokkereret, lavet rullepølse, leverposteg og deslige fra bunden. De kom om formiddagen og vi lavde en buffet ud af det. Det var åbent hus og folk kom i etaper. Vi spiste alle i garagen, som Lars havde ryddet totalt til formålet. Det gik forrygende. 30 mennesker blev vi. Min familie, Lars´familie og ungernes mor kom også forbi. Nu er vi på den anden side og snart venter Ribe og Ø.Hurup. Og min fødselsdag er også lige om hjørnet lige om lidt. Jeg glæder mig.
Men nu vil jeg sætte lidt billeder ind, så I kan se med, enjoy 😀

😮  eiiiiiiiiiiiiiiiiii, hvor er det længe siden, hvordan har I det? 😋
Her går det strålende, vi er kommet godt igennem sidste efterår (læææææænge siden 😲 ) og julen og nytåret, som snart også virker som længe siden.
Vi havde en fin jul, hvor Lars og jeg tog ind til min mor juleaftensdag, så vi var der om eftermiddagen. Det var ren hygge. Lars og jeg tager jo ofte derind og vi er vant til at hygge os sammen, os tre. Således var denne aften også rar. Det blev min opgave at stege anden, det gik bare så forrygende, det kan jeg snildt gøre en anden gang. Jeg fik blandt andet et sæt smykker af mærket PILGRIM, af Lars og ungerne. De havde hver især valgt halskæde, armbånd og øreringe, som altsammen passer sammen; meget smukt 🙂 Vi kørte hjem kl. a. 22. Vi hørte dagen efter, at der havde været en bilbombe i byen samme aften, men det var ikke noget, vi oplevede overhovedet.
Dagen efter hentede Lars bønene ved middagstid. Vi havde en hyggelig dag, hvor vi igen udvekslede gaver. Vi fik nye billeder af børnene, som er taget i deres skole. De står på skænken nu. Sine havde selv lavet en del ting i billedkunst, som vi blev ret glade for. Søren gav sin far en bilbog og Sine gav ham en after shave. Jeg gav også Lars nogle bøger og en film mm. Og endelig blev Lisa her særdeles forkælet og fik således den kondicykel hun havde ønsket sig + jeg fik en cross trainer. Det var virkelig overvældende.😀 Nu er der i hvert fald rig mulighed for at komme i form. igennem længere tid har jeg cyklet hver dag, altså når jeg har været hjemme og rask, det ligger ligesom i kortene, at begge dele skal være tilstede.
Det var en super hyggelig dag, kan I tro.
Anden juledag tog vi ud til mine svigerforældre. Vi spiste frokost derude og spillede 500. Det tog mig tilbage til min barndoms juledage, der mødtes hele familien - og den er stor eftersom de var seks søskende, min mor og fem brødre - alle med koner, mand og børn - hos min mormor og så spillede vi 500 efter al den tunge julemad. Det var sjovt, at opleve, at andre også har sådan nogle traditioner.
D. 27. kørte vi så nordpå. Vi startede med at besøge min far og hans kone. Super hyggeligt at se dem, det sker al for sjældent, og min dejlige lillebror var der også. Vi udvekslede gaver. Jeg skal vist revidere ønskesedlerne næste år og sprede mine ønsker lidt mere, for jeg fik tre eksemplarer af "Undskyldningen" af Hanne Vibeke Holst, som jeg havde ønsket mig. Det er trods alt ikke nødvendigt, To er byttet. Den er også læst og jeg er meget begejstret for den. Den var virkelig god, er hermed varmt anbefalet.
Efter min far og Inger, tog vi videre nordpå til Frederikshavn og besøgte hjerteveninden Laila. Vi lavede noget mad og sludrede, det var hyggeligt.
D. 28. blev vi børnefri, da de skulle hjem.
D. 29. + 30. tog Lars lige nogle dage på arbejde, de havde ret så meget der skulle ud lige omkring den tid.
Så blev det nytår. Det holdt vi, i lighed med året før, hos ungerne og deres mor. Vi var da nogle mennesker og hyggede gevaldigt. Lad os se, om det bliver en tradition. Det skal vist holdes her i år, men det er da fint.
Her efter nytår er det stået i skrivningens tegn. Jeg har taget et kursus på forfatterskolen.dk og det har været yderst fedt. Jeg har haft to opgaver hver uge. De er lagt ud mandag og torsdag, så har vi haft en uge til at besvare dem. Vi har sendt det til vores lære pr. mail. Det har budt på mange positive tilbagemeldinger, hvilket jeg har været ret stolt over. Jeg sender den sidste opgave ind i dag. Tager nok andet modul ved en anden lejlighed. Sjovt er det i hvert fald 🙂
Skrivning også med pennevenner, hvoraf jeg har fået en del nye. Det er bare såh fedt at lære nye mennesker at kende, folk kommer og går, det er ikke alle man kan have kemi med, men ofte finder man nogle man falder i hak med.
Omgangssygen har lige slået et slag omkring os også. Jeg har ligget syg med maven, av for pokker, jeg kunne næsten hverken gå, stå eller sidde, så jeg lå mest på sofaen, så så vi tv-serier og Columbo, som jeg gav Lars en sæson af på DVD til jul. Smadderhyggeligt, men smertefuldt. Hånber I forskånes for det derude. Og Lars er syg endnu. Det er astma, eller allergi eller bikvirkninger efter nogle stærke næsedråber han får, det ved vi ikke rigtig HVAD det kan være. Han har været hjemme fra arbejde en lille uge. Han hoster meget endnu, det er synd for ham...
Der er billeder sat ind i dag også 😀

ja, det bliver ikke til mange indlæg. Jeg tror energien bliver dirrigeret i så mange andre retninger... Men her d. 17. juli er vi kommet hjem fra campingferien, årets sommerferie er godt overstået og det var en rigtig, rigtig god tur. Ude godt, men det var også rigtig rart at komme hjem igen. Dagligdagen starter nu ikke rigtig endnu, for endnu en uge har aktivitetscentret ferie og er lukket, det samme med Johannes, well han har vel ikke lukket, griner, men han er ikke på arbejde.
På en anden side fortæller jeg om ferien, men jeg kan fortælle, at dagene efter det også har været begivenhedsrige. Dagen efter vi kom hjem, tog vi ud til frokost hos mine svigerforældre. Smadderhyggeligt som altid. Det var bare Sine, Lars og jeg. Søren var i underskud med at se kærester og venner, så han slap "med skrækken", som man siger 🤩 . Derfra tog vi videre ud til Randers til min mor. Vi kørte med hende i Silvan, men fandt ikke rigtig det vi gik efter. Da vi kom hjem, gik Lars hen efter grillmad til os. Smaskede, våde burgere, hvilke vi ikke har tænkt os at gentage "successen" med...  Vi havde købt en computer gennem Lars´ kollega og den skulle mor så have. Det var vist fint nok. Den så lækker ud, men hun er ikke på nettet; jeg håber dog,  at hun kommer det en dag. Kunne være lidt sjovt at sende mails til hinanden. Jeg kan dog godt se, at det er meget at give sig i kast med, når det mest tekniske man har været i nærheden af har været en skrivemaskine, det er jo andre tider i dag!! Dagen efter var vi blot hjemme, jeg slappede meget af, for det synes jeg, at jeg havde fortjent. Ikke at vi ikke havde slappet af, for det havde vi meget, men man kan godt trænge til at være hjemme. Sådan har jeg det da.
Dagen efter kørte vi op til min far og hans kone Inger. Vi murede på deres hus, tror jeg man kalder det, der var i hvert fald nogle huller i murværket, der  blev repareret. Og så kalkede vi. Vi overnattede der og fortsatte dagen efter og kom så langt vi overhovedet kunne. Den var 20 kl. før vi kørte hjem om torsdagen. Fredag morgen var vi i banken, som er grumme tilfredse med os, og vi med dem, så det kunne ikke være bedre.
fredag, bloody friday i Norge, åha, hvor kan man ikke engang begynde at forstå, hvor forfærdelig de må have det. Ubeskriveligt ondt.
Jeg stegte flæskesteg, lavede igen nummeret med at have vaskemaskine og tørretumbler køre samtidig med at jeg satte ovnen til. Med det til følge at det hele slukkede, en sikring sprang. Jamen en eller anden gang lærer jeg det vel... det blev færdigt. Jeg skræller og koger ikke så ofte kartofler, gangene om året kan tælles på en hånd, men i og med at det er nye kartofler kan jeg skrabe dem så virker det meget nemmere for mig.
Dagen efter, dvs i går,  var dagen, hvor jeg blev 42. Det blev fejret med at mine svigerforældre kom, meget først på dagen. De kom mens jeg spiste rundstykker. Men mens de gik et smut hen i byen, fik jeg bagt boller (bager ellers aldrig), og lavet pålægefade, samt fik lagt en lagkage sammen. Sine fik hjulpet mig lidt med det sidste, fint nok.
Ungerne og Lars gav mig en masse tøj, en masse smykker, en mus til min computer, make up, Tina Dickow Welcome back colour, og sengetøj til vores dobbelt dyner, vi har en hver. Mor gav mig 200,- kr. det samme gjorde mine svigerforældre. Jeg fik også nogle smykker af min penneveninde Anita og lidt andet. Det var en rigig god dag. Det har været en god sommer og den kan jo være lang endnu 😎

Det har været et begivenhedsrigt forår. Vi har været til mange ting og set meget. Først var det jo min svigermors fødselsdag som hun fejrede samtidig med at vi fejrede, at Søren blev 14. Vi var ovre ved mine svigerforældre og med kom vi fem, os to voksne samt tre børn: Sine, Søren og deres lillesøster Sille, som vi passer ind imellem.😀 Lars´ nevøer og niece kom og havde deres familier med. Deres far, Lars´ søsters mand kom også. Det var en særdeles hyggelig dag med god mad, som altid á svigermors gryder 😋 Et par dage efter var det så min mor, vi fejrede. Min svigermor er en dag og 10 år ældre end min mor, så det ligger lige op af hinanden. Min mor fejrede vi ude ved hendes ene storebror Preben og vi kom fire stks. og desuden kom Marianne og Finn, og ellers var der min mor, Preben og hans kæreste Birthe.
Min veninde Laila var desværre ude for at miste sin far for ikke så længe siden. Det var faktisk Lars´ idé at vi hjalp Laila med hans ting. Hun ville have fået et firma til at flytte hans ting, men Lars mente, at det nok ville være dejligst selv at være med i det og det takkede hun ja til. Lars gik således i gang med det helt store dedektivarbejde og fandt den mest egnede og billigste bil til arbejdet. Men det skulle jo også passe med de tider vi skulle bruge den fra og til, så vi ikke lejede den for længe, det koster det helt vilde. Endelig fandt han den rigtige. Og påskesøndags morgen kørte Lars og jeg til Tilst. Satte vores egen bil og kørte af sted i den lejede. Vi kørte over Fyn til Sjælland og til Vipperød, som ligger lige i kort afstand fra Holbæk. Der kørte vi til byens ældreboliger, hvor Laila stod og ventede på os. Så læssede vi ellers i bilen. Og dernæst tog vi en pause, hvor vi kørte til kirkegården og så hendes far, Wilhelm´s grav. Det var en fin grav med mange blomster; Laila købte nogle roser og jeg købte nogle tulipaner, dem satte vi på graven. Dernæst videre til byens centrum, som var et kryds, uden lys og der købte vi pizza. Vi sov faktisk tidlig og godt derovre den nat. Næste dag havde vi sat uret til tidlig og pakkede bilen med alt det tiloversblevne fra dagen før. Og os derud af, alle tre. Vi kørte til Sjællands Odde og fandt færgen. sejlede til Århus og så kørte vi nordpå. Eftermiddag og vi ramte Ravnshøj lige nord for Frederikshavn. Laila´s moster bor der sammen med sin mand Poul Erik - de ventede sammen med mosterens søn og Laila´s fætter Max. Endelig skulle jeg ikke tage i den skænk, der næsten havde lavet mine arme en meter længere dagen før. Og vi læssede af. Kørte Laila hjem til Ålborg. Og da vi selv var hjemme havde vi kørt godt og vel 800 km. To weekender efter var vi på den igen. Denne gang havde vi allierede os med Lars´ datter Sine på 11. Laila kom ned fredag aften og lørdag morgen kørte vi til Århus, tog færgen og sejlede til Odden, os videre til Vipperød. Hvor vi rengjorde Laila´s fars lejlighed. Det skal siges, at Sine gjorde en jætte indsats, den arbejdsomme pige. Den næste uge stod på rigtig mange forberedelser. For d. 15. skulle Søren konfirmeres. Jeg vil mene, at vi alle, konfirmanden inkluderet, havde en rigtig god dag. Tre familier samlet under et tag, nemlig ungernes mor Jans´s, deres far - min Lars´ samt min. Alle var glade og alle opsat på at det skulle være Sørens dag. Der er jo billeder nederst på siden, sammen med billeder fra lidt andet fra dette forår. 
All enjoy! 😎 

her sidder jeg i natten, klokken er 04.59. Vi har været oppe en del timer nu. Lars har slet ikke sovet. Han har hostet i mange dage og har været oppe om natten i flere timer, fordi han ikke kunne ligge med det. Og nu har det da været helt slemt. Så jeg ringede til vagtlægen, som kom fra Århus. Lars var ikke i stand til at køre bil. Jeg har da kørekort, men må ikke køre grundet de røde advarselstrekanter, der er på noget af min medicin, primært det angstdæmpende "Lyrica", som jeg får en del af. Men  vagtlægen kom- Han mente ikke, at det var lungebetændelse, da Lars ikke har feber, men han kunne godt høre, at det ikke lød godt på hans lunger. Så han fik noget antibiotika, noget binyrebarkhormon samt noget smertestillende. De første to ting som piller, det sidste som injektion. Det gjorde vist lidt ondt! Stakkels Lars 😥 Men der ligger nu en recept på apoteket på antibiotika og binyrebarkhormon, som jeg skal hente i morgen, så kan han vist klare den. Jeg håber inderligt, at han snart kan få lidt ro bare til at kunne få sovet igennem. Han er gået på arbejde hver dag, efter vi kom over influenzaen, men det må vi se, om han kan på mandag. Inden længe skal han til forundersøgelse for de polypper han har. Han fik først en tid til april 2013, men ringede så og fik en tid i Holstebro inden to uger, ja det kan sørme betale sig at få ringet. TO år og to måneder, det er til grin. Efter forundersøgelsen bliver han indkaldt til operation i bihulerne. Det kræver vist en del sygemelding og indlæggelse. Vi håber det gør tricket, så han ikke skal døje med den "forkølelse", han har haft i tre år.
Men jeg har da fået sovet. I går sov jeg det meste af dagen og i dag/i går fredag gik jeg i seng kl 18 og sov til kl 02, hvor jeg stod op og ringede til vagtlægen, som sagt...
Jeg har været en del gange inde hos min mor og underholdt hende. Hun kan jo stadig ikke komme nogen steder grundet sit ben. Nu har hun så mange smerter ned i foden, at hun har kontaktet lægen. Som rådede hende til at kontakte Skejby, hvor hun jo er opereret. Og der skal hun ind til en undersøgelse på mandag, uha, jeg håber de kan gøre noget for hende. Hun er dødsens angst for at de indlægger hende; det var et rædselsophold hun havde de sidste to gange, med mange undersøgelse og mange, mange smerter. Hun HADER at være afhængig af andre og det må vi jo sige, at hun er i stor stil. Jeg kommer ind til hende og vi handler for hende. Andre i hendes omgangskreds, der iblandt familien, er flinke nok til at komme, men det er jo ikke det samme, som at have sin frihed til at komme og gå som det passer en. Hun er bundet til den lejlighed, slet ikke godt! Men når jeg er der spiller vi yatzy og får snakket en masser, det er meget hyggeligt.
Jeg er endelig kommet i læsehumøret, som jeg efterlyste, men kan ikke komme videre i "Lorna Doone". Har istedet læst "Små gule citroner" af Kajsa Ingemarsson.  Den var med bladet IN, så det kunne jeg ikke stå for. Og dernæst læste jeg "Børnene" af Ida Jessen. De var rigtig gode, især kunne jeg blive indfanget af den sidstnævnte. Kan anbefales. Men jeg læser også en masse på nettet om Devaer og deslige. Desuden tegner og maler jeg en hel del.
Ungerne var her sidste weekend, udover en middag hos mine svigerforældre, spillede vi en masse matador. Jeg blev fejet af banen og tabte alle gangene. Jeg kan dermed udlede, at jeg ikke skal være den store forretningskvinde, men det havde jeg heller ikke planer om.
Lars og jeg tog til Sulsted og Nordjylland og købte et fortelt og dernæst tog vi i Ikea og købte nogle glas til den forstående konfirmation, som kommer i maj; det kan jo snart blive. Og selvfølgelig skulle vi omkring Bil Tema, som indeholder hemligheder, for mænd, som jeg ikke forstår. he he.😮
Desuden var jeg i biografen med Mette, Birgitte og Lisbeth fra aktivitetscentret og se BLACK SWAN. fantastisk film, uha, det gav kuldegysninger. det var en fantastisk film, det bedste jeg har set meget, meget længe. Den kan klart anbefales.
Nå måske skulle jeg sove lidt - eller læse lidt nyheder på nettet er også en mulighed, jeg er vidt vågen. Men hav det nu godt derude... 🤩

Tiden går fortrinsvis med at tegne og male! Der sker ikke så mange vilde ting lige pt. Jo, jeg har også lavet lidt papirklip, det vil sige at jeg skar en ting på aktivitetscentret forleden. Det var svært, men super hyggeligt at sidde over noget og koncentrere sig så meget om en ting, der skulle have et udfald. Der er ferie på aktivitetscentret i disse dage så jeg futter bare rundt herhjemme.  Jeg strikker også, jeg er i gang med at få brugt de rester, jeg havde. Det vil sige, nu er de brugt og jeg er ikke færdig med tæppet, så jeg har købt lidt garn, hvilket jo altid er super lækkert at få hånd på. Det er et tæppe, vi skal bruge i campingvognen, der kan jo godt blive lidt køligt sådan en sommeraften, hvor det regner. Det kan man jo nok ikke helt styre sig fri af. Jeg læser også ind imellem i bogen "Lorna Doone", af R.D. Blackmore, som jeg har lånt af far. Den er skrevet i 1869, men den er meget inddragende, den fanger. Jeg er bare ikke rigtig i læsehumør ligt for tiden, jeg har vist bare en periode, hvor der skal skabes.
I går var jeg til det sidste foredrag i rækken. Sidste uge var det social psykologi og i går var det personlighedspsykologi. Det mest interessante synes jeg og det der blev sagt om Livshistorie Interview, lød altså meget interessant. Men i det hele taget har jeg lært mange ting, som blot har givet mig blod på tanden til at skulle lære mere.

hejsa, vi er næsten nået til Kyndelmisse, som varsler en lysere tid. Det bliver i den katolske kirke fejret med lysprocessioner. Men jeg tror bare, jeg tænder et lys. Pt. er jeg slet ikke i gang med at udføre den religion, jeg tror på, men det kommer vel, når jeg er mere motiveret for det; det kommer nok i foråret, hvor det hele springer ud.
Her går tiden med sygdom. Jeg har været syg i fire dage, hvor jeg ikke har kunnet spise, har været hæs og ikke kunne holde noget ud. De første to dage havde jeg feber og har endnu ikke rigtig fået min stemme tilbage. Lars er blevet syg også, så jeg ringede til lægehuset i morges og vi skulle komme ned om formiddagen. Jeg fik af vide, at jeg nok havde en virus, som kan vare i ugesvis, skønt! 😥 eller ikke... Lars fik af vide, at han nok har influenza. Hans temperatur var 39,5*C her til morgen, så det er da noget høj. Hvis hans temperatur falder for derefter at stige, så skal han derhen igen fordi det kunne sætte sig som lungebetændelse. I forvejen er han jo hårdt ramt med al de problemer han har med vejrtrækning og forkølelse, der har varet i åresvis.
Det  betyder så, at jeg ikke kan komme til fordrag i "Psykologiske Grundprincipper", en fordragsrække, jeg har meldt mig til på Folkeuniversitetet, det afholdes på universitetet i Århus. Det er virkelig meget interessant. Den første gang var emnet psykologiens historie og metoder. Gangen efter  var det "kognitions psykologi",som omhandler om erkendelse, tænkning og hukommelse. Den måde vi opfatter og lagre ting på, og som vi blandt andet narre os selv til at tro. Som vi har tendens til at huske og tænke, som vi har forvrængning af vores minder. Meget interessant. Sidste gang var om "Udviklingspsykologi", hvor psykologiens historie også blev opridset kort. Men også den intellektuelle udvikling. Tænk over at man ikke kan huske noget før efter sit tredje år. Men børn under tre kan jo godt huske for eksempel, at de har været til en fødselsdag eller har fået den og den gave eller sådan noget. Men hvor bliver   de minder af? Det er der endnu ikke kommet nogen fyldestgørende forklaring på. Måske hjernen udvikles og det dermed bare forsvinder, måske på grund af et underudviklet jeg-begreb,  som barnet har? Og igen metoder og andre teorier. I dag skulle der være om læringspsykologi, men det kommer jeg desværre ikke til. En trøst er at lærerne/fordragsholderne lægger deres noter, det der kommer op på tavlen ud på en fil på folkeuniversitetets hjemmeside, så kan jeg læse lidt der, når det kommer på.
Min svigermor Tove har været indlagt. Hun fik et hjertetilfælde. I dag har hun haft ringet, at hun er kommet hjem, heldigvis. Vi besøgte hende første gang på den akutte hjerteafdeling og anden gang var hun kommet på en sengeafdeling. Godt at hun er kommet hjem. Men nu tror jeg bare, at jeg vil pleje mit skrantende helbred. Peace!!! 😀

... så sidder man her og hører en julegave, nemmerlig en opsamlings CD med The Beatles- og bliver ført tilbage til tiden i Grønland, hvor vi boede 1979-1983, hvor jeg udelukkende hørte The Beatles. Jeg var vel nærmest nordisk mester i viden omkring dem, det var dyrkelse, der vil noget. Men super hyggeligt at sidde og flyde hen og bare hygge.🤩 Lige nu er jeg ved at besvare et brev, jeg er nået til side 22, og det er skrevet på computer, men jeg er langtfra færdig.
 Men så er julen vel overstået, jeg fik 26 julekort, det er vel tilfredsstillende, eftersom mange af dem i familien ikke skrev, men det er fint nok. Jeg syntes, det var meget hyggeligt at sidde og skrive dem, håber at modtageren bliver glad for dem. Men vi havde ungerne fra d. 22. jeg var alene hjemme med dem d. 23. eftersom Lars havde sidste arbejdsdag før juleferien. Søren sov indtil Lars kom hjem, er det en teenager vi har i huset eller ej? jeg tror det 😉 Men Lars havde heldigvis fri indtil d. 3. Januar, det var superlækkert at have ham hjemme. Vi var ovre hos hans forældre juleaften. Min mor var hos hendes barnebarn, min nevø Henrik der som 20-årige holder sin første jul hjemme hos sig selv; sejt nok, synes jeg. Vi var os fire, Lars´ søster Hanne og hendes mand Michael og deres efternøgler, well lille og lille dvs. Mathias på 19. Det var første år, jeg ikke fik gaver fra mine forældre på juleaftenen, men det har jeg selvfølgelig fået senere, så gik det alligevel. Men vi ville da have byttet med far og Inger, men det passede bare ikke med at køre derop og bytte på noget tidspunkt før jul. Hans Erik havde vores gaver til dem med derop, han kom som en hvirvevind juleaftensdag og hentede dem og afleverede dem fra hans familie. Af Lars og ungerne fik jeg et smykkeskrin, hvori de havde lagt de smukkeste øreringe der er i guld og hvidguld. Dem jeg fik i bryllupsgave, som jeg ellers har gået med, er knækket den ene stang af, så jeg skal have dem lavet ved guldsmeden. Og jeg fik også to tunikaer af dem, den sorte af dem, havde jeg på til nytårsgilde. 1. juledag var vi til en særdeles hyggelig julefrokost i Ålborg Ø. hos Laila. Hun skulle have holdt jul sammen med sin far, som skulle komme derop fra Vipperød ved Holbæk. Men ak, han blev syg, så Laila sad alene og havde virkelig meget mad, og vi ville da også gerne ses. Dagen efter var vi hos mor til julefrokost. Vi købte ind til det og mor og jeg anrettede det sammen. Det var også lækkert. Og så fik hun også nydt at vi havde ungerne. Jeg tog vist lidt på over julen, æv, men det "hører sig jo til", hvis man holder sig til sådan nogle floskler. Nytår holdt vi oppe hvor ungerne bor og sammen med deres mor, hendes kæreste Palle og anden eksmand, Arne. Jeg fik snakket en del med Arne, om politik, han er venstremand, så der var grobund for en god diskussion, hvilket vi da også fik os. Desuden har han jo et havefirma og vil gerne ordne vores forhave, så det havde vi også en snak om. Lisa her gik nærmest under bordet, men de serverede også Gajol drik for mig og det er jeg ikke vant til, så det slog lidt hårdere end jeg havde forestillet mig. Havde hoved på d. 1. januar, hvor vi igen var ude med telefon bøger. Sine skulle aflevere telefonbøger til en rute i oplandet, så vi kørte rundt, Lars, hende og jeg et par gange og den sidste gang var Søren også med og tog en god tørn. Nytårsaften var Laila heldigvis også hernede. Vi har holdt nytår sammen 9 gange ud af de 10 år vi har kendt hinanden og sådan bliver det forhåbentlig ved med at være. Søren var specielt glad, for han er glad for Laila og hendes forret, som er en skaldyrscocktail. Sine får tun i sin, Søren og Lars får tun og rejer og endelig får Laila og jeg tun, rejer og muslinger i vores. De fleste skulle bare have tun og rejer i deres der nytårsaften. Dressingen er med flødeskum og creme fraishe og HP sovs, blandt andet.
Men ellers er vi begyndt at tænke på Sørens konfirmation. Jane - deres mor - har i samråd med os bestilt mad ved Kokken og Jomfruen og Laila har indvilliget i at komme og lave forret, efter Sørens ønske. Vi skal have købt eller arrangeret service, for pokker hvor er sådan noget latterligt dyrt at leje, så vi har planer om at købe noget, som så kan bruges til Sines konfirmation om tre år også.
Endelig kan jeg fortælle, at jeg har fået bøjle på!!! jo jeg vil endlig have gjort noget ved det bid i over- og undermund, som har generet mig altid; det er ganske enkelt ikke ret pænt. Men nu skal der gøres noget. Jeg går på tandlægehøjskolen, og er i hvad jeg føler er kyndige hænder hos tandlægen Kasper, som er tandlæge og PH.D. og er ved at uddanne sig som special tandlæge, så skal han lave opgave i min sag. Jeg har fået bøjle på, som sagt og det gør bare nas inde i munden. Jeg venter på at det fortager sig, som folk der har haft nogen inde på livet med bøjle på siger, at det gør. Jeg har spist lidt yoghurt i går, men kunne ikke med suppen. Jeg har spist lidt suppe i dag, det gik bedre. Jeg er meget afhængig af det voks, jeg har fået, jeg kan brække nogle stykker af de stænger jeg har fået og så sætte det på bøjlen, der hvor den skraber på tungen. Det er det værste. Jeg skal egentlig tygge tyggegummi, men er ikke rigtig kommet i gang med det. Jeg har forsøgt nogen gange, men det gør så ondt, at jeg er ved at bryde ud i gråd.
Jeg er også begyndt at gå til en foredragsrække inde på folkeuniversitetet i Århus. Emnet er "Psykologiske grundprincipper", det er meget teoretisk, lige noget for mig! Pragmatiker kan man ikke kalde mig.
Jeg fandt ud af, at psykologi er placeret under det samfundsvidenskabelige fakultet på både Århus og Københavns universiteter. Det kom som en overraskelse for mig, der troede det hørte under humaniora. Men det er alligevel logisk...
Nu vil jeg vende mig mod mit brev, der er billeder fra jul og nytår nederst på hjemmesiden.😋

for pokker, så skrev jeg lige en lang sætning og så forsvandt det hele, hader når det sker, som det ind imellem gør på denne side; spildt arbejde...
nåmen, hvor kom jeg fra? Jeg har haft hammer-travlt, og de få stunder, som jeg har haft for mig selv er gået med de tåbelige spil på facebook. Jo jeg følger da med i nyhederne, TV2-news kører ofte. Nu har jeg skrevet 35 julekort til nær og fjern, brugt en formue på frimærker, men det er det hele værd. har modtaget 8 indtil videre, det kommer nok.
Men for at forklare lidt, så har jeg været omkring min mor og det har fyldt umådelig meget. Hun kom ind på Skejby hospital til en undersøgelse, hvor de skulle afgøre, om hun havde nogen forkalkning i hjertet. Det havde hun, men det er underligt nok slet ikke problemet. Under indgrebet fik hun ført et kateter op gennem lysken op i hjertet, hvor de sprøjtede kontrastvæske ind og dernæst røngtenfotograferede det. På vej ud lukkede de indgangshullet i lysken forkert med det til følge, at der ikke var nok blodtilførsel og hun fik tre blodpropper ned i benet. Hun røg på operationsbordet 5½ time. Vi: Lars og jeg var oppe og besøge hende på intensiv opvågning, det kan hun bagefter ikke huske. Men vi fik en forklaring af lægen, der havde opereret hende, han kom hen og stod ved sengen, da vi var der. Han kunne fortælle den skrækkelige nyhed, at hvis det ikke hjalp, så måtte de amputere benet. Lars, børnene og jeg skulle op til min far og Inger og hygge og overnatte og i Jesperhus dagen efter, og det ville faktisk ikke gøre megen forskel om vi var der eller ej. Men samme morgen inden vi tog afsted, fik jeg beskeden, at hun var kommet på operationsbordet igen, denne gang 4 timer. Men de havde ikke amputeret. Hun var indlagt i 15 dage. femten hårde dagen og hendes ben var meget hævet. Hun kom endelig hjem, jeg var hos hende i første omgang og overnatte igennem det meste af en uge, så kom jeg hjem, men tog derind hver dag. Hold da op for en stresset tid, men jeg fik handlet ind, lavet mad og  gjort rent. Men vi hyggede os meget!!
Men hvad vi troede var en rutine undersøgelse af benet, anden gang hun skulle til det, beholdt de hende. Der var gået betændelse i sårene. Hun havde det i lysken, og dem nede i underbenet, hvor hun er sprættet op fra knæ til ankel på begge sider. Der inde fra lyske til knæ har hun fået lavet kunstige årer omkring den, der er forkalket. Og som jeg kunne forstå er betændelsen et udslag af, at benet afstødte den kunstige bypass. Men hun fik så sat svampe ind og koblet til en maskine. Den suger så betændelsen. I går torsdag har hun så været indlagt tre uger mere. Men godt nyt: Hun beholder i første omgang benet og hun kommer hjem i overmorgen mandag. Med det til følge, at jeg igen skal ind til hende og bo et stykke tid. Men jeg gør det altså meget gerne for at få hende hjem og i bedre form!! De fleste også på afdelingen af personalet har opfordret hende til at klage til patientklagenævnet og søge erstatning, for at deres fejl næsten førte til, at hun mistede sit ene ben. Hvor afhængig af andre mennesker ville man så ikke lige være, og hun hader at være afhængig af andre...
SÅ vi er faktisk kommet lidt sent i gang med at købe julegaver, men nu synes jeg, at vi er ved at være godt med. I dag har været en hektisk dag. Sine´s håndboldklub tjener penge ved at aflevere telefonbøger til oplandet, så Lars, Sine og jeg har kørt ud med dem, hvor vi har kørt fra hus til hus og trasket ind og puttet dem i postkasserne eller hvad de end måtte have. Vi afleverede 144 udaf 419, så der er meget arbejde endnu og vi skal da ud igen i morgen. Men efter at have klaret det, kørte vi ud til Skejby og besøgte mor, dernæst i Bilka i Tilst og handle - mest julegaver.
Nu står aftenen i håndboldens tegn. Vi var ude og se Sine spille håndbold sidste weekend og hun scorede sit første mål - superflot gået. Hun skal spille igen i morgen, så vi kan da ikke være ude hele dagen. Manden min som er afsted fra 04.20 til gerne 17.30 er træt og skulle da gerne hvile. Så vi skal lige se om hun kan lure nogle finesser. 
Nu vil jeg ønske alle læsere en god jul. Jeg tager computeren med ind til mor, måske bliver der overskud og en stille stund til at få skrevet lidt på siden mere, det tæller ikke så meget, at jeg er tilstede som det har gjort, mentalt mener jeg.
God jul...  

Så er jeg vel tilbage. endelig!! Længe siden, ja godt og vel en måned. Der er også lidt billeder fra min hverdag, som I kan kigge på.
Det går slag i slag herhjemme, der sker meget og lidt. Vi har igen været på camping nogle gange.
Det sørgerlige der er sket og jeg fik beskeden i mandags, Mette kom over om morgenen, Helle er død. Det var helt uforventet og hun blev kun 38. Det er jo ingen alder. De mener, at den kroniske lungebetændelse, som hun gik rundt med blev for meget. Samt det var muligvis en blodprop oveni. Hun faldt om og hendes mand og to sønner prøvede at hjælpe, men der var ikke noget at gøre. Det er virkelig trist. Helle var en af de tre tøser, hvor vi nogle gange har mødtes og været ude og spise og været i biografen. Hun var en storartet og favnende person og hun vil blive meget savnet!! Jeg kan ikke rigtig tage det ind og fatte det, men sådan er det jo, når man ikke har haft tid til at vænne sig til det.
Livet går videre, men det er ufatteligt synd for hendes mand og især måske hendes to sønner. Den ene var teenager, den anden kun 11. Sikke en alder at miste sin mor i.
Jeg burde gå i haven, men lysten er der virkelig ikke, det er for meget og den er for overvældende. Lars er væk 13 timer i døgnet på arbejde i denne tid, så naturligvis orker han ikke at gå med derud, når kan kommer hjem. Ind imellem tømmer vi de sneglefælder, vi har sat op for dræbersneglene. Jeg skal love for at der samler sig mange, over 30 i sådan en fælde; de bliver lokket med øl, det kan de åbenbart godt lide, he he. Arne: ungernes eks-stedfar kommer og ordner forhaven. Den skal omrokeres, altså rosenbuskene og så skal der graves sådan et dækken ned, så ukrudtet ikke kan komme op og endelig skal der et lag med sorte eller sort/røde granitsten ovenpå. Det kommer sikkert til at se hamrende godt ud. Desuden skal han hjælpe med at sprøjte for ukrudt. Glæder mig.
Jeg var til optiker i går. Mit syn er blevet lidt bedre rent afstandsmæssigt, men bygningsfejlen er forværret, så det giver cirka samme resultat, ha ha. Men i hvert fald fik jeg købt nye briller og glæder mig meget til at kunne hente dem omkring d. 18.i denne måned. Flot nok kommer der en email, når de er færdige, så kan jeg bare få besked på den måde. Fint nok!!
Ungerne kommer i dag. De kommer hver uge om onsdagen og sover til torsdag, og igen torsdag aften og sover til fredag. Om morgenen får jeg dem op i skole, det fungerer fint. I går onsdag kom de ikke, men sådan kan det svinge lidt, alt efter om de lige kan være hjemme eller ej.
Desuden har jeg fået en knallert, smil. En rød puch Maxi fra midt i halvfjerdserne. De er faktisk lidt dyre på nettet, der er rift om dem. Jeg glæder mig til at kunne futte lidt rundt på den. Dermed kan jeg køre i skoven. Det kan da selvfølgelig være muligt at gå derop, fordi der er ikke så langt. Men jeg har jo hyper mobile led og det er værst i hofterne og knæene og jeg får SÅ ondt, så når jeg når derop, så føler jeg det som om, at hofterne begynder at gå "ud af skålene". Selvfølgelig gør de ikke det, men det gør nas. Så jeg ville gerne køre derop, så jeg kan gå tur uden at skulle spekulere på om jeg kan gå hjem igen. Surt.
Ja, som jeg lige nævnte, arbejder Lars sindssygt meget lige for tiden. De har utrolig mange ordre på de industriovne, som de jo laver. Lars isolerer dem og er lige nu alene i sin afdeling. Det ér meget han står med, men der kommer en anden mand i et kort stykke tid. Firmaet har lejet ham for - som sagt - en kort periode. Lars tager hjemmefra kl. 4.30 om morgenen og er hjemme kl ca. 17.30. Uha da da, ikke noget at sige til, at energien ikke er stor; men han er godt nok mindre mærket af det, end jeg ville være, sejt gået. Fik jeg nævnt, at han også er afsted om lørdagen, når vi ikke har ungerne? Jamen det er han sørme! Han har talt om at tage campingvognen og bare flytte derud og arbejde alle de vågne timer, ha ha, men her trækker mutter her en grænse, måske er det heller ikke helt så alvorlig ment...

Det er jo altid begivenhedsrigt, livet som sådan. Vi har været til Randers ugen, på camping flere gange og så har der været hestemarked i Hammel. det er et stort tivoli og kræmmermarked og om lørdagen er der dyr til salg. Det afholdes fra om torsdagen til det pilles ned søndag aften - der var godt nok mange mennesker i år. Vi havde ungerne i år, sådan plejer det også at være, fordi Lars plejer at gå meget med dem derhenne. De plejer at leve derhenne de tre, men i år ville Søren helst gå sammen med nogle kammerater og Sine sov hos Cecilie fra fredag til lørdag og Cecilie sov her fra lørdag til søndag, det var en rigtig veninde weekend for Sine. Well , og en venneweekend for Søren, for han havde Martin og Tage sovende fra lørdag til søndag. Det er godt at sådan noget som pizzaen er opfundet 😀 Søren fik arbejdet på sin engelske stil om søndagen, det er om første skoledag - jeg kan godt forstå, hvis han har lidt svært ved at skrive flere sider om det!! Det er jo ikke alle der lige kan huske det så detaljeret.
Men jeg fik købt en pung til kræmmermarked, det vil faktisk sige, at det har Lars gjort, for jeg købte vist egentlig ikke noget. Vi købte også Holmegaard til Lars´ samling. 
Det var hyggeligt, kan I tro... 😋
Vi har været lidt på camping, og har haft alle tre unger med derude, det vil sige Sine og Søren og deres lillesøster Sille (der er billeder nederst på siden), vi var der blot en overnatning, men det var faktisk et godt sted med gode legepladser - Lars og jeg har også været afsted selv, det kan bare være så afslappende at være lidt væk.
Jeg er begyndt at træne sammen med min kontaktperson oppe på AC (AktivitetsCentret). Hun er underviser om aftenen også og har også undervist i springgymnastik, så jeg føler mig i gode, kompetente hænder. Det er både at arbejde kroppen igennem, at få pulsen op, at lave lidt pilates, træne hofterne (hvor jeg jo især der har hypermobile og dermed svage led) og strække ud, det er fedt, sådan ca. 40 minutter to gange om ugen, desuden er jeg aktiv flere gange om ugen ellers, så det begynder at kunne føles. I dag begyndte jeg at synge. Jeg sang jo, da jeg gik i gymnasiet for hundrede år siden. Jeg var musik-sproglig og sang både som øvelser i timerne og havde kor. Og desuden elsker jeg det. Vi sang lidt Sebastian og Anne Linnet, det var virkeligt lækkert, der var i ledelse af en, som er vant til at synge og spille meget, hun spiller keyboard, der er en anelse større end mit, men det var virkelig lækkert at komme i gang og det skal vi gøre noget mere.
jeg har fået kontakt med flere fra de gamle dage over facebook. Blandt andre Janus, som vi planlægger at besøge. Han bor i de samme blokke i Skanderborg, hvor Lars har boet, da han boede i en del år sammen med Jane, så han kender det ret så godt, det kan da også være lidt sjovt for ham at se det igen. Men også min lillebrors første kæreste Hanne. Jeg mødte hende faktisk igen til Hestemarked. de kom fra en forstad til Århus og de, hende og hendes familie, mand og tre døtre, kommer der hvert år. Det var så hyggeligt at se hende igen og dejligt at få samlet lidt op på den tid, der er gået - jeg håber da, at vi skal ses igen, men vi har fået af vide hvor de bor, så kan vi da altid kigge ind.


Hej og long time no see... 😙

Så blev den ferie overstået, men den var skøn... der står skrevet en side om vores campingferie her nederst. Der er også billeder, men det har I nok allerede set 😉
Men min fødselsdag d. 23. juli gik også godt og mutter her overlevede at fylde den ærværdige alder af 41.
Det var en dag over al forventning. I forvejen havde jeg fået en lille mini bærbar af Lars, så jeg synes ikke, at jeg behøvede mere. Men da dagen oprandt kom Sine med flere pakker fra alle de tre til mig. Der var blandt andre ting den nye CD med Rasmus Seebach og "Velkommen til Medina" naturligvis med Medina, smadder gode plader. 😋 Men jeg troede jo bare, at min mor kom ned, så jeg ventede på, at Lars og ungerne gik hen og købte ind, så jeg kunne lave en lagkage. Istedet siger Lars lige pludselig, at vi skal ind til mor og have lagkagen derinde, nå! Men altså endte vi ved Randers Regnskov, hvor mor mødtes med os foran. Sikke en FED overraskelse og benene blev slået helt væk under mig. Jo jeg havde vist sagt en gang i foråret, at det var det eneste, jeg ønskede mig. Og Lars husker jo sådan nogle ting, fedt nok 😋 Det var en stor oplevelse og heldigvis lavede vi sæsonkort med det samme, det kommer jeg helt klart til at bruge flere gang og det giver rabat til flere andre forlystelser og indgang flere steder. Senere samme aften fik jeg endda en stor gave mere, nemlig en drømmeseng, til at ligge og tage sol på ude i haven, kan det passe bedre, det var SÅ Lækkert. 😋 Min mor gav mig en flot lilla trøje, flere slags cremer og flere andre småting. Jeg havde fået fine kort med posten og over 40 fødselsdagshilsner på Facebook, fantastisk. Der var også mange, der ringede på dagen.
Om lørdagen dagen efter passede vi ungernes lillesøster og var et smut inde i Randers og fik os en fransk hotdog ved hans pølsebod på Østervold.
Søndag startede jeg med at tørre støv af, støvsuge og rydde væk i alle de kasser med tøj, som vi har købt af Lars´ kollega, det er i øvrigt til salg. Men væk kom det, bollerne blev smurt og lagkagen blev lagt sammen. Netop som det sidste blev ført ud i livet, dukkede de første gæster op. Det var mine svigerforældre, hyggeligt. Dernæst kom min far og Inger og de havde niece Camilla og nevø Patrik med. De fire børn leger så godt sammen. Af mine svigerforældre havde jeg fået penge. Min far og Inger gav mig en  fantastisk bog om Intuitiv Tarot, samt sådan en glaskugle, samme form som en krystalkugle, der var indgraveret sådan en egyptisk figur og den er til at stå på en fod. Det er købt på deres sidste tur til deres fortrukne rejsemål Egypten 🙂 Camilla og Patrik havde også gaver med, fra dem selv og Hans Erik, storebror og Phantipa. Det var en stor vase og en tilhørende fyrfadsstage, af mærket Rosendahl. Smadder flot. Det var en god dag og vi kom da af med nogle af bukserne både til svigerfar Børge og min far. Det var et par for 50 kr. og tre par for 100,- kr. så det var da en fin mængderabat. Ungerne skulle hjem samme aften, det var så den ferie, så havde de også været hos os i to uger med en weekend i begge ende, det havde da været hyggeligt og jeg synes vi har haft en meget god tid. Vi lånte campingvognen til Lars´ søster og hendes familie og var ude og stille fortelt op for dem (som om jeg gjorde noget, jeg kan slet ikke få hænderne til at vende rigtigt, når jeg skal håndtere sådan noget, men Lars kunne finde ud af det...), på Fjellerup camping, hvor de var nogle dage. Vi var også ude og hente dem om søndagen, for de har ikke selv træk på deres bil. Men i morgen henter vi den igen og Lars og jeg kører på camping i weekenden, ind i nærheden af Randers, så vi kan komme til festugen derinde. Det skal nok blive hyggeligt; jeg satser da på at skulle se Rasmus Seebach om lørdagen, da han jo så spiller der. Der spiller også Sko&Torp og Sanne Salomonsen. Der er også flere udstillinger jeg gerne vil se, der er noget surrealisme, som jeg har blikket rettet mod. Men det var vist det for nu; nej jeg vil da lige sige, at Mette S. og jeg oppe på aktivitetscentret er særdeles aktiv med at lave foldere. Vi havde gang i en, men er lige blevet kapret til endnu et job i dag, så der er noget at tage fat på.
Kan I hygge derude.... 😎 
 

I går fredag kl. 14 begyndte ferien... tre uger har jeg min mand hjemme, oh hvor er det herligt. jeg har sådan glædet mig. 🤪
senere hentede Lars ungernes oppakning og de cyklede så herned. de er her i de næste to uger. det skal nok blive godt. 😎 vi tøffer jo snart af på camping, men mor kommer og bor her i huset imens. det er simpelthen SÅ sødt af hende, at hun vil kigge efter potteplanter, hjem og især Misty; det plagede mig, men nu er den hjemme, så at sige 😉 det lettede en kæmpe sten fra mit hjerte. Misty er ikke en særdeles selvstændig kat, well, det er hun da, som katte er, men hun er meget selskabelig og er omkring mig stort set hele tiden, sover for mine fødder eller i stolen ved min seng. og hun følger mig rundt. i dette skrevne øjeblik sidder hun ovre i vindueskarmen og (nedstirrer)  kigger på mig. men i hvert fald ville hun vantrives over at være alene i en uge og jeg ville slet ikke have det godt med det. men nu er problemet knusløst til det bedste og alle er glade. jeg tror også mor får en lille ferie ud af det, herligt 😋 Terrassen står der jo, fliserne kunne godt trænge til at blive skiftet, beddene kunne godt trænge til at blive luget, måske er der sket noget, når vi kommer hjem, ha ha ha ha 😀
i disse dage bruger jeg meget tid på at strikke, det er lige hittet nu. jeg får produceret det ene køkkenhåndklæde efter det andet, det er super hyggeligt at sidde med. Jeg har planer om at strikke noget andet og valget faldt på en top. men jeg har aldrig prøvet at skulle følge en opskrift før og jeg skal da lige lovet for, at det er for inviede. men jeg fik den afkodet, ved meget hjælp fra mor. hun læser vist sådan en pr instinkt og det kan man sikkert også, men det lykkedes at finde ud af ryggen. det vil jeg se på her i ferien. og så komme til forstykkerne senere. det er et tagen ud og tagen ind, så det kommer meget til at dreje sig om at holde tungen lige i munden.
I aften skal vi grille for første gang i år. vi er ikke så flittige til at få det gjort, interessen kunne sikkert være større, men nu skal det være.
knus til jer der læser med 🤩

hej alle sammen,

åh, det kunne gå bedre i disse dage. jeg får mange grimme og grumme beskeder og jeg har det bestemt ikke godt med det. jeg har det endda skidt med at komme på computeren, på min mail, på facebook for tiden, men det er nok også meningen, at jeg skal have det skidt!  jeg har brevvekslet med en vis person. og istedet for at spørger mig om jeg har skrevet noget, der kunne misforståes, istedet for at spørger hvad jeg mente med det, blev det taget ilde op- jeg får som sagt meget grimme beskeder. men er der virkelig noget som helst, der berettiger vedkomne til at skrive, at jeg burde begå selvmord, at verden ville være et  bedre sted uden mig, at mine forældre ville være bedre stillet uden mig. at jeg burde blive spærret inde på et sindsygehospital og i den dur.
hvad pokker har jeg gjort, der var så slemt? jo i vedkomnes øjne er jeg ond. hvad siger jeg bare, der er ikke noget der er mig mere fjernt end det. uanset hvad jeg måtte have sagt - åbenbart ET forkert ord, jeg kunne have forklaret. men nej jeg fik aldrig muligheden for at forklare.  istedet bliver jeg spammet med væmmelige mails. jeg får grimme beskeder i min beskedbog på facebook, endda mine venner får beskeder om mig. de er heldigvis på min side. alle ved at jeg ikke er ond.jeg synes intet retfærdiggør, at jeg får denne behandling. vedkomne er åbenbart gået helt over gevind. flipper helt ud. jeg er jo ikke kommet med dødstrudsler, men bliver endda truet med politiet. hvad er det lige det skal gøre? de ville da være på min side, for dette er da for latterligt.
jeg beklager alle, at jeg måtte belemre jer med dette, som ingen steder høre hjemme, men nu får jeg nok flere grimme og væmmelige beskeder, for vedkomne læser ikke hvad jeg har skrevet, for Lisa er jo ond, ikke sandt?!!

så er der ved at være nedtælling til ferien, og det har jo også været temmelig smukt vejr i dag, herligt 😎
jeg har skrevet en mail, men ellers stort set kun læst i min bog, lige i denne tid "Forbrydelse og straf" af Dostojevskij. den er faktisk meget fængslende, jeg havde svært ved at komme ind i den, men nu ved jeg, at jeg kommer til at mangle den, når jeg er færdig med den, kender I ikke det? det tror jeg bestemt...
jamen i ferien skal vi en tur til Jesperhus camping, ved siden af blomsterparken, som nok er lidt mere end det efterhånden.
Desuden skal vi måske ned sydpå, til en campingplads vest for Esbjerg, men vi er ikke sikre endnu, hvad det bliver til. Det kommer an på så meget, men ideen er, at vi deler campingvogn med Lars ´nevø og hans familie, at vi begynder med at ligge der og de så overtager den, så vi slipper for at tage forteltet ned og de slipper for at sætte det op, det er bare en af fordelene ved det. 
I går var vi en tur hos Lars´ forældre, vi fejrede manden, min mand, der fylder år på tirsdag. han fik nogle gode gaver, blandt andet et topnøglesæt - fra Sine, et sæt med kojern - fra Søren, og en kompressor af mig: alle tre dele indkøbt af undertegnede... min mor var med for også at fejre ham. menuen stod på ribbensteg og det der nu engang hører til det. lækker mad og lækker dessert. vi sad meget ude i solen og det lykkedes også Lars at vælte mig om i hans forældres seng, hvor Sine så holdt mig nede og Milan kravlede rundt og hyggede sig. vi fik ellers afvide at vi ikke måtte hoppe i sengen, men voksen bliver man måske aldrig? 🤩 men en dejlig dag...
jeg vil sætte lidt billeder på og måske læse lidt videre...
ciao

ja, så skal der lyde et par viise ord fra min side. er der min nogen der tror på det, hi hi, nej, vel, så skriver jeg bare lidt nyheder nu jeg er blevet så flittig til at skrive på denne side, klapper min selv på hovedet.
da jeg kom hjem i dag, lå der en pakke i min postkasse. det var et kort med en pakke fra Sverige. det var sådan en lille æske med en hest på og der står Sverige. jeg fik den af en nær penneveninde, Görel, som jeg er begyndt at skrive meget med. vi begyndte at skrive regulære breve til hinanden - men jeg kan jo ikke egenhændigt blive ved at holde det postvæsen kørende, i hvert fald er vi begyndt på at skrive hyppige mails til hinanden og det er en meget god måde at holde en kontakt på; det nyder jeg meget, var det ikke utrolig sødt af hende? jeg var meget rørt.
I mandags skete der noget andet glædeligt. jeg fik min fødselsdagsgave af Lars. en mini compaq, bærbar, lige til at stikke i inderlommen, med en trådløs forbindelse, sådan en USB-nøgle jeg lige kan stikke i og tage med i campingvognen og være online hvor end der er dækning. så er der da  mail kontakt og facebook opdateringer på campingturen, det er vi fire, der sætter pris på! herligt, jeg er så skrubforkælet, det er skønt...
i dag endnu en tur til psykologen i Kjellerup, efter en time og 40 minutters gennemgåen af mit sind, kom det svar jeg havde forventet, at det nok ikke var lige dét tilbud, de havde. men jeg bliver henvist tilbage til der, hvor jeg kom fra, så kan de høre psykologens udredning, de har ærlig talt heller ikke gjort så meget for at sætte dem ind i min sag. nå lad os se. jeg har en god periode, så jeg kan klare mig selv, hvis det skal være på den måde. men lad os se om det holder, det plejer det jo ikke...
men nu er der i hvert fald nye billeder af blandt andre ting lidt flere fra dåben og også fra gårsdagens Sct. Hans fest. vi var alle fire oppe hos Lars´ kollega og hans kæreste. de stod og grillede på en monster grill og der var sandelig mere end nok mad, det skal jeg da lige love for. stegte ben og alskens slags pølser. flere slags salat og flutes mm. det var yderst lækkert og hyggeligt. i dag vil jeg hilse jer alle, hav en fortsat god dag ellers aften hvornår du end læser denne mail.

God søndag 🙂
Ja, så kom denne travle uge til en afslutning.
ugen kom mere eller mindre til at forløbe, som beskrevet at den ville i mandags.
Tirsdag var Karin et smut med hjemme og vi fik kage og kaffe på terassen, inden det dårlige(re) vejr kom over os.
faktisk hyggeligt at have besøg; det må jeg have noget mere af, smil, ei men vi blev da også enige om at gøre det om og jeg skal da også hen og se hvordan hun bor i Hinnerup.
Onsdag ja, så tog jeg så til Randers, mødtes med min mor på rutebilsstationen, og vi kørte ud i centreret og fik handlet ind; brugt en frygtelig masse penge på absolut ingen tid, men fik det jeg gik efter mere eller mindre, så må jeg se om jeg kan holde armoden fra døren, he he 😀 det går nok.
Ja, Johannes hentede mig torsdag, vi kørte efter GPS-damens stemme og endte ved klinikken for angst og tvangslidelser i Kjellerup. Vi havde en samtale med en meget sød dame, som var god til at lytte og stille ledende og henvisende spørgsmål. Det er endnu ikke afgjort, om jeg skal have behandling der, hvis jeg skal tro på hende, men jeg kunne fornemme på det spørgeskema, jeg skulle udfylde og på hvad jeg fik sagt, at min problematilk måske er længerevarende end hvad de ellers beskæftiger dem med. Men jeg blev lidt fortrøstningsfuld, da jeg kunne forstå på hende, at de ville finde andre tilbud, hvis dette ikke ville vise sig at være det. De kunne tilbyde et behandlingsforløb på ca. 15 gange over ½ år, så det var ikke sikkert det ville være fyldestgørende!
Det var den dag, der skete ikke ret meget andet værd at berette om.
Fredag tog Lars tidlig fri, og kom og hentede mig. Vi kørte til Århus. Vi skulle have en samtale med min psykiater. Hun havde lagt op til, at det skulle være en afsluttende samtale, for hun kunne ikke se, hvad jeg skulle med en psykiater for. Hun har pillet alle mistanker 0m at det skulle være noget psykotisk, jeg fejler, fra hinanden og det er kun angstproblematikken, der har noget på sig. Men med det forbehold at nævne, at der har da været andet, men det er udløst af angsten. Det kan jeg godt skrive under på og det er jo mig, der bedst kan vide, hvordan det føles og det føles rigtig, hvad hun siger der. Vi blev enige om, at jeg efter mit eget ønske, skal begynde at trappe ned på medicinen. det er jeg så begyndt på og meget glad for. Vil gerne ud af skallen og undgå at føle, at der er en glasrude mellem mig og verden. det er bestemt ikke altid jeg føler det, men ind imellem...
Vi handlede dernæst i Bilka i Tilst og jeg fik sådan en underligger til computeren, til den bærbare, hvor der er ventilation i. Min computer går ind imellem bersærk og producerer så meget varme og larm, at den kan være irriterende og i yderste konsekvens slukke, fordi den bliver overophedet. Det går bestemt meget bedre efter den er sat til. Strømmen til ventilatorerne får den gennem et USB-stik, jeg sætter ind i computeren bagpå. smart.
Her til morgen er jeg igen gået i gang med at læse. I går færdiggjorde jeg "Flaskepost fra P", som jeg fortalte om sidste gang. og gik i gang med "Forbrydelse og Straf" af Fjodor Dostojevskij. den er faktisk rigtig god, er vel ikke gået over i historien som en betydningsfuld roman, uden at have substans. Den er faktisk skrevet i 1866, men dens temaer må være eviggyldige og menneskelige, så længe vi lever, tror jeg. Meget god, men mange svære navne, hi hi 😋
Og til sidst skal lyde et tillykke til Sveriges kronprinsesse Viktoria og prins Daniel, jeg så kun klip her og der af brylluppet, men vigtigst er jo, at de virker glade. Og tillykke til Danmark, fordi det danske landshold klarede den i første omgang 2-1, godt gået!

så truer en ny uge. mit horoskop siger, at udviklingen er stimulerende og peger i retning af mere social samvær 😎 ja, det begynder allerede i morgen, kan jeg allerede nu afsløre. en god ven fra mit aktivitetscenter Karin kommer til kaffe. det vil sige at jeg simpelthen går derop og efter aftale tager hende med hjem. vi går omkring bageren og tager brød med hjem. planen er at det skal foregå på terrassen. vi sender gode ønsker til vejrguderne, men det er jeg nok ikke ene om her i lille Danmark. ja apros pros så I landskampen? det var da ikke til at holde ud med den larm med de horn. uha lige til en høreskade. men det var der også en øre-næse-hals specialist inde i godmorgen danmark og måle decibel på det horn og måtte konstatere at det var langt over, hvad vi kan "tåle". ja, jeg ser frem til i morgen, med lidt social hygge-. i dag var jeg på AC fra 9 og jeg spiste frokost med. vi fik tomattærte, der efter min smag var mere interessant end velsmagende. jeg sad sammen med en anden bruger Anna og vi har altid sådan nogle gode snakke, vi ligner hinanden meget i sind.
jeg tøffede så på biblioteket. uf måtte igen ned i tegnebogen. vores bøder har holdt dem kørende, kunne man tro, men nu har de revet det tæppe væk under dem selv, jeg er nemlig blevet tilmeldt en service, hvor jeg får både mail og sms, når en bog (eller flere) skal afleveres og når der kommer de/den bog jeg har bestilt. jeg går nemlig og venter på en bog "Dorian Grey´s billede" af Oscar Wilde. jeg har ikke læst noget af ham tidligere, men en god penneveninde anbefalede den. jeg  er i gang med den treide af Jossi Adler-Olsens bøger, nemlig "Flaskepost fra P". var helt opslugt af to´eren "Fasandræberne", som virkelig var god og thrillende 😋 de kan anbefales, men det anbefales også, at de læses i rækkefølge. jeg er slet ikke i tvivl om at man kan læse dem enkeltvis, men der er så mange henvisninger tilbage og så mange personer, som man introduceres til i etteren, det ville være en skam ikke at få de forklaringer. det synes jeg bare, men jeg havde jo også muligheden for det. har jo lånt bøgerne af veninde Laila.
onsdag skal jeg ind til Randers og mødes med min mor. vi skal ud og shoppe - efter fødselsdagsgaver til min kære mand, som fylder år d. 29. i denne måned. det kan jo snart komme... 🤪 torsdag kører Johannes og jeg så til Kjellerup, hvor der jo er en angstklinik. den er jeg henvist til og skal til første samtale med en psykolog. jeg håber, at Johannes kan komme med ind. men han har vist forhørt sig, for han vidste da, at samtalen ville tage omkring 1½ time. han kører så frem og tilbage. endelig fredag skal Lars og jeg til Århus, til den afsluttende samtale hos den psykiater. og så er jeg hos dem i Kjellerup. spændende hvordan det kommer til at forløbe. så er det endelig weekend. min kære mand skal arbejde lørdag. men jeg skal dase, he he. mon solen vil vise sig? 🤔

jamen altså. der er da bare dømt hygge.
vi sidder omkring sofabordet. Søren, Lars og jeg ved hver vores computer. de andre guffer rundstykker. jeg har spist cornflakes. (ligegyldigt egentlig). 🤭
dagen efter jeg skrev, sidst tog jeg op til Ålborg. det skyldtes egentlig, at arrangementet "Skør Rock" skulle afholdes deroppe. og os fra AUC skulle jo, ja, også høre musikken, men lure det af, fordi det er os, der skal holde det næste år. men det var hyggeligt, Helle Lisbeth og jeg holdt os til hinanden, det er jo os tre fra tøsegruppen 🙂 men Helle havde det ikke fantastisk og tog tidligt hjem. Lisbeth og jeg sad udenfor i hvad der nærmest var storm den dag, indtil jeg skulle mødes med en gammel ven. Han har fundet mig på facebook. det er virkelig "blast from the past". men vi mødtes, hyggede og tog ind til Laila, der hvor hun arbejder og fulgtes alle hjem til hende. hun lavede mad til os. hun vidste jeg kom og havde forberedt hvad vi skulle have, supplerede lidt da vennen skulle spise med. lidt en behagelig overraskelse for os alle 😀
men det var en god aften og en god weekend oppe hos Laila. det blev ikke til megen tid med Laila, da hun skulle på arbejde hele fredagen. men jeg ville da tage muligheden, da jeg skulle til Ålborg alligevel. Fredag aften så vi en sjov film, "Tropic Thunder" - Lisa her er A-menneske og lå som sædvanlig i seng før 22. men jeg kom også tidlig op. fantastisk nok blev vi enige om en ordentlig stor morgenmad, brunch-agtig, måltid. det er ikke siden Fyn, at jeg har fået blødkogte æg til morgenmad, men det var superlækkert og da vi ikke havde jägermeister, så blev det til en enkelt lille gul gajol drik. vi ville have sat ude, men selvom solen skinnede var det blæsevejr af H til, så den plan blev lidt forpurret. jeg lånte en bog af Laila og var hurtigt inde i Jossi-Adler Olsens "Kvinden i buret" i den grad en historie om, hvad trangen til hævn kan gøre ved et menneske, vildt, altså den var god. jeg har lånt de efterfølgende "Fasandræberne" og "Flaskepost fra P" og ser frem til at læse dem, de fanger... Lars hentede mig lørdag eftermiddag. på vejen hjem lagde vi vejen indenom min mor, der sådan lige helt spontant lavede vafler til os 😋 lækkert. jeg kunne i den grad ikke spise mere den dag.
næste dag skulle vi til dåb og kom til Hadsten (grimme) kirke kl. 11 og så fik, Isaaq Michel Rieper-Holm Laursen sit flotte navn. der var små bøger på vores tallerkner med en fortælling og en personlig lille besked på sidste side, sikke er arbejde. I Lars´ står der, at han skal lære Isaaq at cykle. det der med at lave alle de cykler, det forpligter, ha ha. men i dag skal de ud og lave en cykel til storesøsteren Silla, hvis anden cykel, som også kom herfra, forsvandt. og den var hun så glad for, men Lars har købt en anden i lidt bedre kvalitet, som han lige vil fikse lidt op senere i dag. der kommer Le Mans, som skal ses (ikke af mig), men jeg håber at jeg kan komme ud i forhaven og hakke lidt ukrudt. der er virkelig tittet en del satans mælkebøtter op. vi har sået mange, mange blomster og de er også ved at vise deres smukke jeg. Vi overvejer at hente campingvognen frem, men Lars er væk 13 timer hver dag, så han er træt og vi skal slappe af. 😎
hygge derude!

så blev det onsdag.
dagene er gået, der er ikke sket det store, alligevel kan jeg da se, at noget er ført ind i siderne på den uundværlige kalender.
I mandags endte dagen i gigantisk hovedpine, som jeg i første omgang ikke kunne se nogen årsag til. den blev bare ved og ved, så der blev ikke lavet meget netop den dag. i går onsdag tøffede jeg lettere forvirret rundt og jeg kunne sværge på, at jeg havde abstinenser og jeg kunne bare slet ikke forstå det. så vidt jeg vidste havde jeg ikke været junkie - og dog! jeg kom i tanke om et program, jeg havde set om cola-afhængighed, om hovedpine, koncentrationsbesvær og deslige. det var jo lige det!!! vi havde handlet søndag, så vi havde købt en masse forskellige sodavand oveni alle de colaer, vi normalt konsumerer mange af. jeg drak så løs af dem, jeg normalt ikke får, og ikke cola i to-tre dage; ikke så smart, det kunne da føles på krop og sjæl. jamen, så fik Lisa da lige et indblik i en junkies verden, ikke sjovt, skulle jeg hilse og sige. en gang bør jeg nok trappe ud og ned, men jeg gider ikke lige nu. det er jo sommer, eller hvad undskyldning man nu engang kan finde på. jeg skal slanke mig, så en gang skal colaen udskiftes med vand, også selvom jeg aldrig drikker andet end cola light. jeg kan ikke få det almindelige ned, det klistre i munden. men jeg kan godt forstå, hvorfor folk ikke kan lide light, for man kan da smage tilsætningsstofferne, synes jeg et eller andet sted. det er så bare om man kan lide netop det eller ej.
tirsdag endte dog godt, da vi tøffede til Hadsten og blev klippet af "vores helt egen" frisør. det er Lars´ nevø, og gudbarn´s kæreste (og mor til hans/deres tre børn), som klipper os og det gør hun suverænt godt.
jeg har hygget med en masse brevskriveri i dag, fået noget fra hånden. Sine, Lars og jeg har sået de endelige sidste blomster, det var også på tide, men vejret har ikke rigtig været til det på det sidste, det er jo først lige i går, at sommeren, også rent vejrmæssigt, tog fat. men så har vi også snart vores hel egen blomsterpark, herligt! 😀 

menu til jubilæumsfesten:
Trilogi-menu
hver ret bestod af tre små eventyrlige anretninger:

forret var
Pigvar roulade med kæmperejer på en risotte perlebryg og estragon
medaljon af laks med tomatchutney og tatar af jomfruhummer og fennikel
Ristet rødfisk på en julienne af friske grøntsager og sort pasta

hovedret var
Ballontine af vagtel med andebryst på lasagne af aubergine og timian
kalvefilét svøbt i fin broccolifars serveret med pancetta sauce
vildsvinefilet marineret med schezuan peber og rosmarin i selskab med æblekompost

dessert var
poémes desserttallerken med hvid og mørk valrohona chokolade mousse
Limoncellokage
Italiensk isbombe med vanilli og amarena

godmorgen, så sitter jeg her med min morgenkaffe og hygger, tænker på den heftige, men sjove weekend, som lige er overstået. det begyndte faktisk allerede onsdag aften, kl. 19, hvor ungerne kom og skulle sove. Sine og jeg fik lavet lidt engelsk, i hvert fald fik hun lavet mere i hæftet, end hun havde for. supert! den dag fik jeg læst klassikeren Scott Fitzgeralds "Den store Gatsby". den er vist på pensummet i mange gymnasier, og jeg nød den faktisk ret meget. meget smuk sproglig. min danske penneveninde Lene, der bor i England har anbefalet flere bøger for mig, flere klassikere blandt andet af Oscar Wilde, men vores bibliotek er ikke så velekviperet.
torsdag kom min mor ned. vi flåede lidt i noget ukrudt i haven, og jeg fik faktisk gravet lidt i et bed, hvor der er skvadderkål. jeg vendte jorden, for så kan Sine og jeg så lidt flere blomster der. der er knap et lille stykke fri i forhaven, hvor blomsterne er sået tæt rundt ved siden af roserne og de andre planter der er derude.
da vi havde spist og mor var taget hjem skulle Søren til badminton. Sine, Lars og jeg sjippede, det vil sige, ha ha, at det primært var dem jo. de sjipper sammen begge i samme torv og kom helt op på 70, det er sørme sejt gået!!! vi tre cyklede hen og hentede Søren ved hallen og det nød ungerne, for det er ikke så ofte, jeg får taget mig sammen til at cykle, og da ikke med dem, til trods for, at jeg faktisk har en ret god cykel.
fredag kom Lars hjem ved 12.15-tiden. 1½ time efter var vi på vej. vi hentede hans kollega og hans kæreste og kørte til Lars´ arbejdsplads 2E, hvor vi mødtes med hans andre kollegaer og spidserne for at fejre 2E´s 50 års jubilæum. i samlet flok blev vi hentet i 2 store busser. vi sad i bus med direktøren og hans sekretær, eller hvad hun er... vi kørte til Silkeborg ved søen, hvor vi kom med båden "Mågen". heldigvis var det en båd med et stort rum, for det regnede desværre. men efter 1½ times sejltur, tror jeg det var, endte vi for foden af Himmelbjerget og efter en trappe op var vi ved restauranten "Hjulsø", hvor aftenen skulle fejres. efter en times tid var det tid til at sætte os. vi fik en god forret med fisk, tre medaljoner med tre forskellig slags, naturligvis. det tog en timestid efter det, at hovedretten kom ind. det var igen tre medaljoner, som de fleste næsten havde spist, da kartofler og sovsen kom ind. ikke så smart fra deres side, det skulle nok have været omvendt. en slags af kødet blev serveret igen, men det var ikke så godt, at de valgte at gøre det på den måde. det trak da ned. men så gik der igen en rum tid igen før desserten kom. der var taler ind imellem, både direktøren og en af direktørene fra København. der var egentlig, fik jeg ikke fortalt, besøg fra Østrig af en af hovedaktionærene. der kom kaffe og så var der musik og dans. det var et rigtig godt band, der spillede gode sange vi alle kunne synge med på, alt fra "Vimmersvej" til Kim Larsen-sange og The Beatles osv. jeg blev budt op et par gange, så jeg fik svunget træbenet, he he. vi var hjemme kvart i fire om natten og jeg kunne ikke slappe af, kiggede på uret sidste gang kl. 05. da var det allerede blevet lyst, sommer kom an. næste dag svigtede mit vækkeur, men Lars´ virkede, så det ringede, eller spillede en sang er det jo, kl. 08.30. vi hentede min nevø Henrik og ungerne og kørte nordpå kl. 11. vi skulle fejre Inger, der var blevet 60 samme dag, som Søren blev 13. det var en god fest og Inger blev i den grad fejret. hun er virkelig en meget elsket person og det fik hun syn for med mange taler og sange. det kan jeg godt forstå, for hun er en meget sød kvinde. hende og min far er meget glade for hinanden, det er altid godt at se. vi gav hende penge, som hun havde ønsket sig til et nyt forsejl til båden. de skal sejle hele sommeren, som de plejer, hvis vejret tillader det. så de skal selvfølgelig have udstyret i orden. vi futtede hjem ved 18-tiden og var hjemme ved 20-tiden. Henrik blev aflæsset i god behold. han bor lige herhenne, så det var da så nemt, som det kunne blive. han bliver 20 i juni. jeg kan stadig huske, da jeg holdt ham for første gang dag han var 10 timer gammel, hi hi.
vi sov godt den nat.
næsten morgen op og jeg læste de 35 sider færdig, som jeg havde fået af min kære penneveninde Laila, det var god læsestof!
kl. 11 var vi ved genbrug i Hadsten iført den trailer, som vi havde hentet ved min storebror på vej hjem fra festen. vi aflæssede den for haveaffald. men da vi kom op til Lars´ nevø havde de valgt ikke at ordne haven. det regnede og de havde ikke kunnet få samlet de folk, som skulle hjælpe til. ærgerligt, at de ikke havde fået ringet, men det er der ikke noget at gøre noget ved. desværre blev vi så ikke klippet, men det må så blive en anden dag. Martins kæreste og mor til hans tre børn er frisør jo. men så ind til min mor og få vafler, så det endte godt.
i dag skal jeg slappe af og have skrevet et par breve, der venter en god dag.
det var lige hvad der var sket siden sidst.
nå men kig lidt mere på siden, der er lavet lidt mere end dette...

jeg er da godt med i denne tid.
men nu er der sket lidt igen.v
ungerne kom her onsdag og sov til torsdag, hvor jeg vækkede dem halv syv. de stod op og kom så i skole. det samme den aften. de kom sent og jeg fik dem op fredag morgen. det gik let nok. hvor vi ser dem meget i denne tid.  jeg fik endelig taget mig sammen til at komme på AUC der fredag morgen. kl. 09 kørte vi en masse afsted i en bus og en bil derfra til Moesgård strand i Århus. det tog en god time at komme derud, heldigvis havde vi vejret med os. vi startede med at brede tæpper ud, da der ikke rigtig var borde ledige. men vi fik da lidt frokost indenbords. de fleste ville sidde og sole sig, og kun tre af os ville gå en tur. det var den fastansatte Lise og den norske elev Vibeke der valgte at gå en tur langs stranden. vi havde faktisk også muligheden for at tage en runde i skoven. det skulle vi måske have gjort. da vi kom til en lille bugt, lå der en masse råddent tang og vi måtte vende om, da lugten var uudholdelig.
lørdag var Lars igen på arbejde, men mor kom ned en tur. jeg fik gjort kål på lidt ukrudt, som man kan se på billederne på den nederste underside her på hjemmesiden. det var herligt, men der er skisme mere at komme efter. men vi fik da sået nogle blomster i forhaven, så vi håber for at de kommer op. søndag hentede vi ungerne og køte til Segalt, hvor vi fejrede Lars´ far. de var jo her på dagen, men den nærmeste familie fejrede ham så på denne vis. der var konkurrencer om hvem der kunne sjippe de fleste gange. Sine og Lars fik 35, da de sjippede de to på en gang i samme torv. flot gået. rekorden var Mathias, der fik 240 !
ja, jeg har vendt det hele på hovedet og det hele er forrykket, her i dag mandag er min krop stillet på søndag. men det bliver da en kort uge vi får. jeg har ikke lavet meget i dag. jo strikket meget, min første kande smoothie og skrevet brev til den ene af mine pennevenner i Canada.
blesset be...

så blev det torsdag- jeg har ikke lavet noget som helst i dag, jo altså hvis man ikke tæller at tegne med. det har været hyggeligt; vejret er jo med os alle 😎 vi har fået vores campingpas med posten i dag; nu er vi medlem af DCU; dansk camping union. herligt, så får vi 20% rabat på mange campingpladser og der er også andre rabatter at hente. der er flere fede brochure med og der er nogen hæfter med, super godt.
nu kommer min mand hjem fra arbejde. senere kommer ungerne - vi har dem i de uger optil de ikke er her i weekenden fra onsdag til torsdag og fra torsdag til fredag. de kommer om aftenen, efter aftensmaden, og sover her, så får jeg dem op om morgenen, når de skal i skole. det fungerer godt.
jeg har været så svimmel i dag; kan det være de champix jeg får mod rygetrang. ellers virker de meget godt. jeg er jo lige holdt op med at ryge og det er meget sjældent jeg skænker cigretterne en tanke. det kommer lige over mig, men som sagt meget sjældent.
desforuden har jeg lagt mine tarotkort i dag og hør nu her: to gange i træk, det vil sige de to gange, jeg lagde dem, trak jeg de samme kort på 2. og 3. pladsen. sig lige at det ikke er mystisk. de fortæller præcis, hvor jeg synes og føler, at jeg står i mit liv: I kan læse om det under afsnittet, tarot, underafsnittet dagens tarot!
jeg var på mit aktivitetscenter i mandags. men i går og i dag er jeg blevet så træt, når jeg har taget min morgenmedicin, så jeg sov i går til kl. 12 og i dag til kl. 11.10. ærgerligt at bruge sin dag på den måde og jeg har været i sådan et sløvt humør og har, som sagt, ikke rigtig fået noget fra hånden, det huer mig ikke....
jeg vil kaste mig over et eller andet, jeg tror simpelthen jeg vil tegne noget mere, det er så afslappende...
hygge.-.-.-.-.-.-.-

så er jeg tilbage, ovenpå en travl dag, hvor vi har holdt 80-års fødselsdag. i går fór jeg rundt og gjorde rent, hvilket greb om sig 🤩 det bevirkede, at jeg faktisk tørrede ALLE flader af i køkken, stue, alrum, gæstetoilet og forgang. jeg vaskede vinduerne indvendig hele vejen hen af ydervæggen, hvor vinduerne er, i alrum og stue (som er i forlængelse af hinanden). det var altså ikke vejr til at gøre det udvendigt, ærgerlig ærgerlig😙 Lars mente bestemt, at det var der altid, altid vejr til, men altså det pi*****de ned og de ville være blevet våde og stribede med det samme.
men det blev flot herinde, det må jeg sige.
i morges, dvs. 04.30 igen drog Lars på arbejde. der er heldigvis meget overarbejde i denne tid, så måske har vi tid og råd til at tage på ferie, nej det havde vi nok alligevel, men det luner det hele. mit tilskud på medicinen udløb i går. jeg nåede liiiiiiiige at hente min dosis pakning for de næste 14 dage (der begynder på mandag), så sparede jeg mange hundrede denne gang. det var stort set gratis. men i den næste tid kommer mange penge til at gå til apoteket. men hvad, det går nok... Mine svigerforældre kom 9.15. de havde tre store kasser med mad med😋  det skulle jo fejres, den runde dag. så i første omgang havde vi aftalt, at vi skulle ud og spise, men det blev ikke rigtigt til noget - vi kunne ikke finde noget, der rigtig passede dem. men dette med mad udefra var den gode og rigtige løsning. vi hyggede med snak om regeringen, som burde væltes efter Lisas mening. og det mener alle dem, jeg kender, men det var da ikke kendetegnende for flertallet af befolkningen ved sidste valg. men pyt oppositionen MÅ vinde næste gang, jo før jo bedre, så vi i sidste minut kan redde velfærdsstaten. nåmen dette skulle ikke handle om politik🤭 det sker når jeg er i nærheden af svigerfar, så tales der politik. vi er ofte rørende enige. Lars havde en "tidlig" dag pga. helligdagen og kom hjem 12.15. ungerne var kommet  ved 11-tiden. jo det var da hyggeligt. da Lars kom hjem gik det tju-hej og  der kom mad på bordet. der var lune frikadeller og kyllingebryst. der var røget oksefilét, tun mousse med rejer og tilhørende dressing. der var spinat pandekager med et eller andet fiskehalløj inden i og endelig var der kartoffelsalat og pastasalat. og Flutes. til dessert var der brie med frugter. de stjernefrugter (er jeg overbevist om det hedder, men...?) var sure,  uf
der blev spist. jeg synes ikke, at jeg spiste så meget, men da jeg havde spist den pandekage var toppen (eller siger man bunden???) nået. den var tung, lover jeg. jeg har haft ondt i maven siden🤒 de tog hjem ved halv-fire tiden. ovenpå en hygsom dag. jeg fik pakket flag væk og vendte tilbage til mit brev. er nået til side 26 i brevet, jeg taster til Laila på Sjælland. hun er en gæv tøs, så det nyder jeg og det er disse breve præget af. jeg satser på at gøre det fædig i aften. der venter yderligere 9 breve i bunken og jeg er en anelse stresset over det. men primært fordi jeg er begyndt at skrive med en del nye piger, så det skal der også være overskud til. det er der også, men hvor er tiden.
jeg bruger uforholdsmæssig meget tid på facebook, med tidsspilde, kan jeg roligt sige. jeg har fået kontakt med mange familiemedlemmer, jeg ellers ikke ville have haft kontakt med og med gamle nvenner og begge dele skatter jeg højt. jeg vælger jo selv det tidsspilde. jeg har været into mange af de åndssvage spil, men er lige så stille ved at sætte det hele i bero. nok om det. nu vil jeg lige lægge nogle billeder ind og komme tilbage til mit brev, så får Laila det nok på mandag.
jeg er daffet😎😋😉🙂

næh, der sker ikke så meget på denne side og det lave besøgstal vidner om det, men det er der jo så ikke noget at sige noget til. men nu er der da lidt nyt. det går ellers slag i slag. i denne tid har jeg ret meget angst, det er temmelig ærgerlig og der er omkring en måned, inden jeg har tid hos psykiateren. så det er lidt "tight". surt! men det kunne godt se at blive lidt varmt, efter denne kolde vinter med sne på jorden i næsten tre måneder, så kunne det være godt at blive varmet lidt igennem.
Vi skal til Randers i dag. først ind og købe ind og så ind til min lille mor. jeg skrev sms til hende om vi måtte komme til aftensmad hos hende, hvis vi selv tog maden med 😋 det måtte vi gerne - heldigt.
men tiden har også været præget af arbejde. vi har kørt mere træ over til min storebror og i sidste weekend tog Lars, Sine, Søren og jeg igen til Hadsten til Lars´ nevø og hans kone og deres tre børn, som der er flere billeder af på denne side. Anette er vores frisør. Lars´ forældre var der også. Lars havde arrangeret med en kollega, at der var kommet en stor container derhen, så os alle ud og bære træ ud i den. der var et bjerg af den anden verden i baghaven og da den er ret stor var det lidt overvældende. men lidt fik vi da ordnet. Martin, Lars, Søren og jeg hentede træ og os over til containeren, hvor Børge, Lars´ far, som bliver 80 kristi Himmelfartsdag, stod og stablede træet på en fornuftig måde, så der kunne være mest muligt. Lars´ mor Tove og Sine gik rundt og fjernede sten og ledninger og deslige. da contsineren var næsten fyldt og frokostes i ovnen, gled Tove. Hun slog hånden. Martin ringede til skadestuen og de skulle komme med det samme. Lars og Sine kørte hende derind. ak, håndleddet var og er brækket. det må godt nok have gjort ondt! men det sjove ved arbejdet var dog, at Søren ikke blot skulle bære træet hen men også løbe på samme tid; han er godt nok sej 😀
I morgen lørdag tager vi endnu engang derover. vi skal fejre deres indflytning og Martins tredjve års fødselsdag, som var på, også min lillebrors fødselsdag, i februar. men bedre sent end aldrig, ikke? vi er lidt sent ude, men vi skal ut og finde en gave i dag, nej to...
men jeg tror det var det for denne gang, hej hej!

lon time, no see!

har I haft en god påske, derude? her er det gået fint nok, vi har haft børn stort set hele tiden. torsdag kom Camilla, min niece på 8 og Patrik på 10. de skulle passes her, mens deres forældre, min storebror Hans Erik og hans kone Phantipa havde thai fest på deres spisested Peking Grill i Randers. det var vist gået meget fint. Søren og Sine kom herhen senere på dagen/aftenen. de fire kommer godt ud af det med hinanden. der blev spillet på computer og leget. sjovt som man bruger computeren hele tiden; hvad pokker gjorde vi før?

jeg er angst hele tiden, så jeg har fået noget stærkt beroligende for at komme gennem påsken. jeg har endnu engang i dag skrevet til min psykiater, om hvad pokker jeg skal gøre. det er som om han kun svarer hver anden gang jeg skriver, så det må jeg gøre i morgen tidlig, hvis han ikke svarer i løbet af i dag. jeg ved ikke hvad søren jeg skal gøre...

ellers har vi været til påskefrokost hos mine svigerforældre, det gik nu meget godt. vi hentede så brænde hos Lars´ nevø og hans kæreste, som har restuereret et hus og har fået en masse ting til overs. vi har læsset det træ i en trailer, vi har lånt af min storebror og kørte så ind til dem med det og læsse af igen, med beskidte sko og jakke til følge, men pyt, så kan de nemmere kommer sig igennem vinteren, om lang tid. ih hvor jeg ser frem til sommeren. jeg tror jeg kommer meget i haven i år.

men ellers har jeg ondt i maven i dag og er derfor blevet hjemme i nærheden af mit toilet, surt. Facebook er så en god måde at bruge og misbruge tiden på. påsken skal pakkes væk og der skal ryddes lidt op efter at have haft mand og børn hjemme i så mange dage, hi.

hav det godt derude!

er det at blive gammel (ældre) blot forbundet med at kroppen forfalder, well, det kommer vel med alderen... suk.
jeg venter på at skulle til øjnlæge her om et par dage. tænk jeg er gået fra at være nærsynet til at skulle gå md briller for langsynethed 😠 tal om alderstegn! jeg må gå med disse briller, som får meget ros allesteder. ha ha, de er købt for den fyrstelige sum af 20,- kr i Tigeren.  men de har "diamanter" i siderne på stængerne, det er nok det der snyder. jeg burde holde folk i troen, men som det ærlige menneske jeg er braldre jeg ud med sandheden... he he.
er man kommet til de 40 og kommer ud af sengen med smerter, så er man godt stillet. fusserne og smerterne deri er ophørt. det lykkes at få bugt med smerterne via indlæg i støvlerne. nu skal man jo heldigvis snart ikke gå med støvler, men så må jeg have indlæg i de sko jeg bruger at gå mest med.
ydermere et grundigt helbredstjek, det positive først; jeg har et flot blodtryk, der nærmere er for lavt end højt. men blodprøverne viste forhøjet kolesteroltal. jeg er måske arveligt belastende, det kunne da godt have ventet til jeg bliver 80.
jeg skal heldigvis ikke have medicin, endnu. men fik ordineret mere motion i hverdagen, hvad? men så må jeg jo gøre det! men det bliver ikke altid efter planerne eller de gode intentioner.
D-vitamin tallet er da helt tosset, det skal ligge mellem 100 og 500, mit er på 39. efter en periode med meget sygdom, så kan jeg måske lede efter en af årsagerne der. jeg sluger lidt vitaminer, også til B12tallet, som jeg også er i mangel på, surprise...🤨 jeg synes, jeg skal tage nok af piller i min hverdag, så det glemmer jeg også. eller prioriterer fra, sådan lige uden at jeg er opmærksom på det, men jeg må passe mine vitaminpiller.
vi har købt ny opvaskemaskine, da en gamle stod af en dag. desuden køleskab, hvor den gamle var sådan et der slugte meget strøm og var dumt sådan i det hele taget. dette her er støre end det gamle, så det passer os da godt.
bilen, ja, det er et projekt der er under udførsel af min kære mand, som kigger på annoncer hele tiden, men det skal jo lige være efter ønske, dvs. så billigt som muligt med al det udstyr, så som air condition eller klimaanlæg. jeg kan ikke holde de varme dage i bilen ud. den skal jo også have el-ruder der duer og flere ting. gerne fatpilot, da  det er en fed ting, når man køre, lader jeg mig at fortælle.
det har jo noge at sige eftersom vi kommer til at sidde meget i bilen efter jagt på campingpladser. vi har forresten allerede booket tre overnatninger i Jesperhus blomster park. jeg tror det har ændret sig siden jeg arbejdede der i somrene ´87 og ´88, ha ha, mon ikke. der var det ikke ret stort, jeg kan se på kortet og ved fra andre, at det er rigtig stort  ud. jeg ser frem til at spille mini golf specielt, det er da for morsomt.
nå jeg ride ind i solnedgangen, well, det må være solopgangen her i dag eftersom klokken ikke er blevet 8 morgen endnu....

sikke dog en pause igen 🤭
men jeg er da lidt lovlig undskyldt. jeg har været syg i to uger. jeg var faktisk henvist til øjenlæge og kom til for ca. tre uger siden. vi bestilte en sygetransport til Århus kommunehospital, hvor jeg skulle undersøges. vi har et fuldt medlemskab af Falck, så det kunne vi da lige så godt benytte os af 🤩 det fungerede udmærket. Lars behøvede da ikke at tage fri for at køre mig, men han kom hjem til middag, hvilket var virkelig dejligt, såfremt at jeg var blevet blind. men jeg fik den grundige undersøgeslse. ydk,(men jeg blev ikke blind, ha ha), jeg skal hilse og sige, at det ikke er behageligt at få en kikkert sat direkte på øjeæblet (på begge øjne), men jeg fik da afvide, at det var ikke nu, jeg skulle opereres, men det skulle gøres på et tidspunkt. så kan man da glæde sig til det, uf. 🤨 der er to systemer i øjet, der leder væske væk. et ydre og et indre. i det ydre er det tårekanalen, der leder væsken væk. det er lidt mere kompliseret i det indre, men det er dér problemet er og det er der, det skal ordnes, på et tidspunkt. der er indsnævringer i det sted hvor væsken ledes væk. men det skulle som sagt gøres senere. så jeg skal gå til regelmæssig kontrol ved min øjenlæge, som jeg ikke har fået bestilt tid til endnu. hm! 😮
men som jeg var afsted tirsdag mistede jeg stemmen om torsdagen. og kroppen gjorde rede til den helt store tur, der endte i ørepine, hvor jeg sad oppe to nætter med ondt i ørerne. jeg sad med pandebånd. de har sikkert set smart ud, men who cares der i nattens mulm og mørke?!! samtidig hævede øjnene til mere end dobbelt størrelse og der var blot sprækker jeg kunne se ud af. så til lægen akut og øre- og øjndråber. men det gik over i stuhr forkølelse, som jeg først er ved at komme mig over nu. for det ikke skal være løgn, blev Lars også syg. han havde meget hovedpine og kunne heller ikke rigtig være nogen steder. den stakkel. men det var nok også pga. hans næsespray, som han havde fået ordineret en for stor dosis af. han har jo været "Forkølet" i tre år nu, men fandt ved en øre-næse-hals specialist ud af, at det var betændelse i polypperne. det er ikke den slags polypper, som børn har. men det er vist kendsgerningerne, at han skal have den næsespray for altid, surt!  men det gik bedre, men først efter en uges tid, 🤔 vi er vist i bedring, begge to.
for at gøre historien om  "den store fede" færdig, så fik jeg kattens værn ud. efter store kvaler, en lang historie, så fik vi ham i fælden. men han var øretatoveret, ak. det viste sig, at han tilhører en alkoholisk kvinde i blokken nederst i haven på den anden side af plankeværket dernede. kattens værn mente ikke at jeg kunne få noget fornuftigt ud af det. og selvom hun havde lovet at holde ham inde, var han  straks tilbage i baghaven. og da jeg havde glemt at lukke kattelemmen et par gange, har han også været inde i vaskekælderen og putte sig. stakkels kat, der åbenbart ikke kan holde ud at være hjemme 😥 når vores lem er lukket bor han i udhuset eller drivhuset! og der er intet kattens værn kan gøre, når han er øretatoveret...
hvad ellers? jo vi leder efter en bil. vores opvaskemaskine er også død. lågen på ovnen er ikke af den bedste, så der er projekter nok, ha ha...
jeg får læst i tiden. først Dan Brown "Det forsvundne Tegn", dernæst Elsebeth Egholm "Vold og Magt". nu læser jeg "Sharmanens Datter" af Nan F. Salerne og Rosamund M. Vanderburgh. den er, som man kan læse ud af titlen, om indianere, men i et reservat i Canada. Anderledes og okay-god.
pas på jer selv derude 🤩

så kom vi godt ind i det nye år.
nytårsaften var hyggelig med MEGET konfetti og vi har støvsuget lige siden, hvor det bliver ved at dukke op. de havde bordbomber; sådan nogle til at trække i en snor; rør man kan dreje, som der kommer komfetti ud og spraydåser med konfetti. behøver jeg at sige, at der var vældig meget. der var lige som et ekstra gulvtæppe på. vældig hyggeligt.
menuen  stod hvad forretten angik på glas med skaldyr. tun til Sine, med tun og rejer til Søren og Lars og med muslinger til Laila og jeg. Hovedretten var oksemørbrad, som Lars havde købt hos en kollega, en vældig en, som blev stegt, ved Lailas kyndige kokkereren, som steg. dertil ovnkartofler, krydret med blandt andet provence krydderier. desuden banana split til dessert. stort set den eneste måde, jeg kan lide is på.
men bortset fra, at jeg fik diarré og måtte rende fra kl 22.30 da jeg måtte lægge mig, til næste morgen, gik det godt. de andre blev ikke syge.
på arbejde skal jeg til at gå i gang med den omtalte database. jeg har et møde om det på mandag.
OG så har Lisa her ellers fået arbejde!!!
Det er hos en ældre kvinde, ja man kan godt sige ældre, da hun er 90 år gammel. det foregår med morgenhygge - og kaffe og morgenmad om fredagen og så en omgang rengøring hver gang derpå. det er hyggeligt og jeg kommer lidt i sving, udenfor de cirkler hvor jeg plejer at begå mig, sundt er det helt sikkert.  tænk hun var 50, da jeg blev født, ubegribeligt... men sandt!
"den store fede", som jeg har døbt katten, der bor nede i udhuset. er faktisk begyndt at komme ind i huset. vi har jo kattelem, både fra gangen her i stueetagen, og en fra kælderen og helt udtil, men nu har jeg taget ham i at være inde flere gange. ergo har jeg selvfølgelig lukket lemmen. hende her Misty er ikke decideret udekat, men har da hygget sig lidt i sneen, men nu håber jeg, at jeg får fred for hendes jamren om at komme ud. den store fede skræmmer hende selvfølgelig, jeg har opdaget ham de flere gang, i og med at hun har siddet heroppe og ikke turde gå nedenunder, det er sgu da synd. jeg skal have fat i kattenes værn, så de kan fjerne ham. det er da heller ikke et liv, hvor man skal snyde sig til få timer indendøre.
vi skal nok til genbrug i dag. dernæst kommer ungerne en tur. deres mor og hendes mand skal vist male i det hus, de har lejet og snart skal flytte ind i. det er okay. vi er jo vant til at have dem; det er hyggeligt... det er ikke det helt store vi oplever. men kloakken blev da ordnet ved at Lars og hans far "kiggede" på den. Lars var endda en tur dernede. det viser sig at faldet ikke hælder ret meget så vi ha sparet for meget og egentlig skal bruge mere vand for at få det hele til at løbe igennem og få flow dernede. godt nok.
nu vil jeg i bad og videre i dagens tekst.

så blev det dagen før dagen inde i det nye år. tid til at gøre status over det forgangne år. jeg fik afprøvet at komme ud i noget mere end AUC og det var faktisk et endegyldigt flop. men så længe man ikke prøver så længe ved man jo ikke hvad man magter og hvor ens grænser går. jeg har jo også i min tid afprøvet at gå i gange med 4-5 uddannelser, men jeg magtede det ikke, desværre. men ingen skal sige, at jeg ikke har prøvet!
jeg har viljen til at komme videre, men ikke det der skal til pga. min angst og sociale forbier osv. som forhindre mig i at få en uddannelse gennemført. mine evner har der ikke været noget i vejen med, ej heller min interesse for fagene. men akke ve. det ér træls...
men en god jul håber jeg at I alle har haft. her er det endnu ikke overstået. vi har haft ungerne 4 ud af 5 dage, stort set. vi holdte jo en tradtionel jul hos min far og Inger juleaften. der havde vi ikke børnene. men der var forunden far og Inger, også Ingers søn Michael, min storebror Hans Erik, hans kone Phantipa og deres to børn Patrik på snart 10 og Camilla på snart 7. vanvittig søde og aktive børn. kærlig er især Patrik og Camilla har ild et vist sted. som for alle var der et væld af gaver af den anden verden. jeg fik mange gode gaver smykker, bøger, en sæbedispenser, som jeg bruger i køkkent, da vi har på badebærelset og toilettet. jeg fik også dufte, håndklæder, lysestager, et par figure. af penneveninder fik jeg også dufte, engle, en broche også med engel på, to heksefigure, havehandsker, en lille opslagstavle (jeg elsker noget man kan skrive og organisere på). d. 25. kom ungerne så og vi holdt endnu en jul. der fik jeg en globus af unger og Lars, desuden det aller bedste et Keyboard. i går den 28. var mor så nede og jeg fik en bog om kongrækken, som jeg havde ønsket mig. desuden en cd med The Beatles: "Sgt. Peppers lonely heart club band" - super fedt. så alt i alt en fed jul. men det er ikke færdig med det: i morgen onsdag kommer min veninde Laila og vi skal også bytte gaver. herligt. jeg ser frem til det: hun er også så god til at finde gode gaver til en. hun kommer så vi kan fejre nytår sammen. måske kommer min bettebror (på snart 39)(hm: bette???), og holder nytår. Søren har også inviteret min lille mor og det kunne da være så superhyggeligt, om de begge kom. 

Dagen hvor Lars ramte et rådyr på vej til arbejde! det må have været et vældigt chok. heldigvis døde det. de hjalp ham på arbejde med at få vasket blod og indvolde af bilen. sikke et arbejde. Lygterne blev smadrede. heldigvis skulle de skiftes alligevel, hm! ikke det værd! men Kent, Lars´ kollega futtede ned til en hugger og fandt lygter med det samme, så de bliver skiftet inden han kommer hjem...

I weekenden var ungernes lillesøster, Sille, deres mors  3. datter, med herhenne og sov her. det gav anledning til, at Jane kunne inviterer sin mand ud og spise, det var da lidt sødt. Godt at vi kan hjælpe hinanden. Sille er så forelsket i Lars, så det er bare dejligt at se. Hendes første store kærlighed, er jeg sikker på 😋

I søndags tog vi et smut til Segalt, hvor mine svigerforældre bor. deres tv havde krise pga at de havde slukket det analoge signal. så vi skulle lige hitte rede i den digitale boks, som vi var kommet med for en uges tid siden. men vi fik det heldigvis ordnet og de kan tage lidt flere kanaler end før. jeg tror nu nok de vælger at få en parabol på et tidspunkt. det er da også herligt at kunne se TV2 Charlie, den ser vi også en del, den er så hyggelig 😀 på vejen hjem hentede vi en gasovn, som vi har købt ud til værkstedet, til når Lars står og ordner cykler. der skal jo være lidt varme, det er hundekoldt derude. 

I går var vi så i City vest ude i Gjellerup og købe ind. jeg fik en termokande for den nette sum af 30,- kr og det er mærket Aida Bistro, det er da ikke helt ringe. vi købte også julegaven til min mor - en elektrisk tandbørste. det var Braun Oral B dental control. det var også en god handel. men de tog 180,- kr for meget da rabatterne ikke var iregnet det, de slog ind i kassen.Godt at jeg har en mand, der har styr over, hvad han bruger og hvad ikke. han kan ofte sige på kronen, hvad vi skal af med. Imponerende! vi var også i en sportsbutik, inter sport tror jeg det var. Søren , som var med, fik en ketcher. da han spiller badminton på rimelig højt plan. vi har købt min compter af ham, en Acer laptop, for 800,- kr. så de penge ville han have sådan en fætter for. rimeligt, synes jeg da! og jeg fik et super flotte par vinterstøvler, som jeg kunne være i med mine fede lægge. men de er lige små nok over vristen, så jeg skal vist have dem byttet 🤪 ærgerligt!

jeg kommer meget på AUC for tiden. jeg er begyndt at sy igen. jeg syr hjerter ud af filt. et hjerte med et mindre hjerte udenpå. så perler i syningerne og pladevat indeni. de er meget søde og jeg skulle hilse og sige, at der aldrig vil findes nogle mage til. jeg har for at sige det på en pæn måde, en meget unik symetode... så er det sagt...

ja, det er cirka hvad der sker for tiden. ja sner, for det gjorde det i rigt mål i går. hygge... 

det er vej efterhånden meget typisk, at jeg kommer herind på dagbogen ca. hver 10.-11- dag. det er da lidt sjovt 😙 i dag har vi været gift i et år!!!! 🤩 herligt! Vi har haft en dejlig dag og har blandt andre ting været ude og cykle og handle og for at poste breve. Jeg gav Lars en erkendelighed i form af "Den sandsynlige morder" bogen skrevet om Højbjergmordet. der kommer en ny bog ca. hvert år, på årsdagen af, hvornår hun blev myrdet. denne bog skulle så give løsningen på det hidtil uopklarede Århus-mord. Lars gav mig en film om et speciel venskab i sydstaternes USA mellem Samuel L. Jacksson og en kvinde. den lyder spændende. den tæller også Justin Timberlake på rollelisten! 🙂 Desuden har jeg fået røde og hvide roser - de er smukke og står her på bordet og pynter.
jeg har jo i længere tid haft ondt under mine fødder. diagnosen fra doktoren var Hælspore. det skulle i følge oplysninger jeg har hentet fra nettet, skyldes "manglende elasticitet i  de sener der er fastgjort til hælbenet på fodens underside". det skyldes at vi ikke er skab til dette moderne liv, hvor man bruger foden mindre eller anderledes end en samler-jæger, gjorde.
det gør avs skulle jeg hilse og sige. men kan læse mig frem til, at man skal gå på et specielt indlæg, der gør at man bevæger foden, for som jeg også kan læse og gisne mig frem til, så er det essentielt at bevæge foden og få noget elasticitet i fodens sener... jeg skal til fysioterapeut igen. men man må sige, at det var en succes sidst. jeg havde jo noget så ondt i min ryg og mine baller og det hele - hold hele tiden. så fik jeg diverse øvelser, som jeg bruger hver dag og de holde det virkelig væk og jeg elsker at lave dem. måske skulle jeg melde mig til træningen deroppe for at få mig tabt noget. det kunne ske at trænge. det tror jeg jeg gør!!!

i mit ugehoroskop står der, at jeg er i et sjældent godt humør for tiden. at alt flasker sig for mig, uden at andre skal tro, at jeg kommer sovende til min lykke. at jeg har hele familien med i mine fremtidsplaner og at jeg høster arbejdsmæssigt fra tidligere tiders engagement.  🤩 jo, det passer nok meget godt, jeg får da noget fra hånden. det være sig både herhjemme i huset og jeg er på arbejde ofte. jeg er i gang med at liste bøgerne deroppe, så er jeg da i gang 😋 jeg har også været ved at lave handleplan og evaluering på samme. desuden at fører nogle mails med hende, der skal stå for at introducere mig til databasen, hvori bøgerne skal indtegnes. det var ved Mette, min kontaktpersons hjælp, at dette blev ført ud i livet.
som sagt skal jeg snart til at lave en hjemmeside fra stedet også. jeg har planen om at ifører mig et kamera og drøne rundt deroppe og tage situationsbilleder. det skal selvfølgelig følge en del, alle kan jo se på denne side, at jeg er glad for at føre billeder ind på siden.
jeg træner også herhjemme. jeg er blevet stor med tiden. jeg har været overvægtig siden jeg var 30. dvs. i ti år, før den tid var jeg altid meget slank. men sådan kan det gå. det kan jeg jo ikke leve højt på nu. det var dengang, dette er nu! det er jo pga. medicinen, men der er i virkeligheden ikke andre end mig, der kan gøre noget ved det. så i gang, Lisa. jeg træner både med romaskinen, på motionscyklen og øvelser på gulv. jeg har været i gang minumum 30 minutter i en rum tid nu. jeg må sige, at det også gør, at jeg bliver mere sulten; jeg gik berserkergang i en skål frugt i går. i æbler og melon, uhm 😀 det var lækkert. heldigvis har Lars frugt med hjem stort set hver dag (som de ikke får spist ude på hans arbejde) så vi har det altid stående. i dag står der både æbler og pærere.
Vi har snart været gift i 1 år. her d. 25. oktober, er det ike sejt eller hvad? - jeg synes, det er fedest!
jeg har mega problemer med min computer lige for tiden. jeg har købt Sørens bærbare, hvilket egentlig var min færste bærbare, som jeg fik i min 38. års fødselsdagsgave af Lars. men som jeg byttede med Søren fordi han gerne ville og jeg også gerne ville have fred for den larm den lavede fra ventilatoren i den. jeg tror jeg er forbandet hvad angår de computere. jeg havde virus i min stationære. den står nu oppe hos min far og er blevet fikset af Ingers søn, Michael. men jeg har købt et XP, saom jeg vil have installeret på den. den her computer som jeg købte af Søren, spildte jeg kaffe i tastaturet på, og efter det kom der meget virus i, så den er død- dernæst kom der virus i den, jeg har nu, købte et XP, som jeg så igen er i gang med at installerer. men det går ikke som planlagt, så på 3. dagen er jeg ved at forsøge at få den til at virke igen. jeg sidder dermed ved Lars´ computer, når han er på arbejde. men han kommer jo hjem igen (Heldigvis😀), så er jeg computerløs. og det er ellers der, jeg gerne vil sidde og spille på dyret der. men nu må jeg bare forsøge igen, det skal pokkerme komme til at virke,  no matter what...
i mandags kom min mand hjem kl. halv syv, i går tirsdag blev den halv seks. i dag kommer han hjem til normal tid, men så skal vi afsted til Hadsten, hvor hans nevø og hans kone har et hus. de har været ved at restaurere det hus siden for 2½ år siden tror jeg det er. nu er det i sidste fase og Lars har lovet med at køre noget affald væk, nogle træplanker, tror jeg det er. så det kan være godt at hjælpe dem lidt, så de kan blive færdige.
 

så er tiden kommet til en lille opdatering her i min dagbog.
 jeg har sovet det meste af dagen i dag, har været ret utilpas, har jeg min influenza, pjat, det har jeg ikke haft i 3 år. jo i maven, men ellers ikke. desuden har jeg heller ikke været forkølet i tre år 😋 så det er jo godt nok -  7-9-13.
Om tiden kan jeg da berette, at jeg har nok at se til på mit "arbejde". jeg er i gang med flere projekter. jeg er i en gruppe i gang med at skulle lave noget PR-arbejde for en gymnastik hal. der foregår både eliteplan og almindelig gymnastik og træning. desuden skal jeg til at lave en folder omkring stedets sommerhus.
Jeg er hyret til at skulle lave hjemmeside til stedet AUC, som er mit aktivitetscenter. jeg skal desuden til at oprette et bibliotek, og en medfølgende database omkring stedets bøger. det ér nok at se til.
Jeg nyder at have noget at lave. og synes ikke, at jeg lige nu kan afbryde arbejdet deroppe for at tage uddannelsen til brugerlærer, det må komme på et andet tidspunkt. det skal komme, men som sagt, jeg er optaget af andet lige nu.
Vi har haft ungerne i denne weekend. Søren var til badminton om natten til lørdag, så han havde ikke sovet hele natten. det gjorde han så hele lørdagen. heldigvis formåede han at vende døgnet, så han sov natten til søndag og kom op søndag.
Om lørdagen kom Lars´ forældre ned og skulle have skiftet bil fra deres gamle polo til en toyota corollo. Lars og Børge kørte sammen ud til Lars´ kollega Kent, som tager poloen i bytte for toyotaen og byttede bil. Det er vist en mere "livlig" bil end poloen, men de skal nu nok blive glade for den, håber jeg da. Svigermor havde som altid frokost med, rugbrødsmadder med hjemmelavet pålæg. det var lækkert. Mor kom også ned. det var super hyggeligt... det er helt sikkert.
jeg har længe været i process med at skifte over til noget nyt medicin. det har været virkelig hårdt ved mig mig og jeg har haft det meget slemt. men mit kolesterol tal var faktisk blandt andet blevet for højt af det gamle medicin, som jeg også var blevet ret overvægtig af. men heldigvis birkede skiftet, at jeg hurtigt tabte mig 5-6 kilo. jeg er deværre begyndt at få noget andet beroligende medicin(nozinan), som gør, at jeg har taget 1½ kilo på.😠 hvis det - vægtøgningen -fortsætter vil min psykiater dog have, at vi finder noget andet. Truxalen hjælper mig ikke, andet end at jeg falder i søvn af det. og min daglige medicin (zeldox) virker ikke på angsten. men på alle mulige andre ting. jeg får også Cipramil for depression og panikangst. desuden Lamotrigen for humørsvingningerne. det er egentlig et epilepsimiddel, men det bruges ofte i psykiatrien for alt muligt, også beroligende, f. eks. rivotril.
Misty, den nye kat, er faldet godt til og hun er meget sød. hun snakker også meget, som Sofus gjorde. nogle gange for krævende og pjevset, men for det meste kan jeg dog få hende til at holde mund. men i dag røg hun en tur udenfor døren, dvs. døren ned til kælderen. men akke ve, der er en kattelem i den dør, så det var en stakket frist 🤪 men hun er lidt sej for hun kan allerede går ud og ind gennem den omtalte dør til kælderen og videre ud af kælderdøren og udtil. der er lemme hele vejen igennem.
Nå men det var vist det. Nu vil jeg smutte en tur på facebook og spille lidt Pet Society. det er lidt grown on me.
kan I have det så godt.

det mit humør mest af alt er præget af denne - tidlige (4.46)-  morgen er selvfølgelig Sofus. jeg måtte have ham aflivet i går!
han har aldrig været nogen social kat. han har holdt sig til mig og kun mig. har haft svært ved at komme til andre. lidt nemmere har han haft det med min mor, men vi har også fået skyld for, at vores stemmer ligner hinandens meget. men det med Sofus er bare blevet værre og værre. det blev mindre og mindre jeg kunne komme til ham og ae og kæle med ham. til sidst - og igennem længere tid - har han været svær at komme til selv for mig. nu og da når jeg fik lov, kunne jeg mærke at han havde blodfyldte tæger på halsen, som jeg allernådigst kunne gå lov at fjerne. Han kom ofte forrevet hjem. jeg spørgte altid med, at han var kastreret, men vidste det ikke selv, men i sidste uge kom han til skade med sin fod. han gemte sig i mange dage og jeg kunne se på mangel af svindet i madskålen, at han ikke spiste - i hvert fald ikke i 5 døgn. og så er man ikke meget værd. i går kom så kulminationen, eller det vil jeg på ingen måde kaldet det, for det var efter lange tiders overvejelser, men i går tog jeg den endelige beslutning, at nu gik det ikke mere. han kunne stadig ikke støtte på foden og han var også begyndt at vende sig helt væk fra mig. vendte sig om, når jeg ville nusse ham. og hans fod kunne jeg slet ikke få lov at se til. han fortjente ikke det katteliv derude, hvor det bare gælder territorier. hvor han bare kom herhjem og spiste og sov kun lidt. Et katteliv ér ikke sjovt. det er en ynkelig tilværelse. det ønsker jeg ikke for nogle katte. og en sky, vild kat, det var det, han var blevet til.
jeg havde selvfølgelig en frygtelige dag. jeg havde jo taget beslutningen og følte bare ikke, at jeg kunne gå i huset og være omkring ham, når jeg vidste at han skulle dø. så jeg hasteindkaldte min altid hjælpende mor. hun kom ned. vi snakkede meget om det og hun kørte os kørte så til dyrlæge. han jamrede noget, men han var mere eller mindre slap, da jeg lagde ham ind i kassen. men hans fordums tågehorne stemme lød sig ikke lyde. han peb nærmest. det skulle nok have været gjort alligevel. så han er væk. min lytten efter ham her til morgen tjener ingen formål - fælder lige et par tårer.....

så har jeg været 40🤪 i snart et døgn. og, næh,jeg kan berolige alle med, at det gør ikke spor ondt.🤩
jeg har været meget træt i dag og sovet det meste af dagen. men lidt trykker den der alder jo nok alligevel 🤩
(for shit da også, jeg glemte kontrolvejning hos lægen i dag 😠😠😠 ÆVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV😠)

Lars er på vej til at tage ud og - hans unger tager med ham- ud at handle.
det lyder måske så mærkeligt, at vi ikke, stort set aldrig, handler sammen;Lars og jeg - det har jeg vist skrevet om, at vi ikke gjorde, mange andre steder.
men min måde at handle på er "styrtløb" gennem forretningen, hvor jeg griber det første og det bedste og smider det i kurven. og så kan jeg stort set ikke nå kassen hurtig nok.
Men trods alt modsat min mor, he he, så er jeg ikke utålmodig over de andre i køen, for som regel er der jo en grund til at det går, som det går, og jeg gider ikke spilde kræfter på at blive irriteret over at komme derfra et par minutter senere. Men så er jeg jo også huuuu hej ude. Jeg har så længe jeg kan huske, hadet at handle. ikke engang tøj; weeeeeeeeeeeell, dvs. engang imellem kommer det over mig, så som i ferien i Løkken.
men Lars kan godt lide at have alle varene i hænderne, rører vende og dreje 😎 og kan man sparer 0,00202 mg på noget, som man kan få på en kilopris på 50,- kr, så skal man sørme det. Det ér ham, der får vores økonomi til at hænge sammen, men jeg har på ingen måde genet til at kunne eller ville handle på den måde.....
Hans forældre, blandt andet, kommer i morgen. Svigermor,Tove og -far Børge laver altid (det meste af) maden, til når de kommer, om det så endda er frokost. De gav mig jo 2000,- kr i gave det var meget stort. Det var det det samme Lars fik, da han blev 40 og det samme Jane fik, da hun vaf færdig som sygeplejerkse. De virker og er vist glade for det med at lave maden, som de går og laver i god tid og fryser ned. Når de kommer om lørdagen, når vi har ungerne og de kommer til morgenmad og frokost har de oftest også maden med. sådan går de hos alle.... -- det går jeg da ud fra, for det er til stort set alle store dage i familien, fødselsdage, hvor de endda også har kagemand med.
Jeg har beordret Lars til - blandt meget andet -  at købe ind til to lagkager. En med kagecreme blandet med fløde lægges i lag med bananskiver, i to lag, og så fløde med krymmel ovenpå den øverste bund. uha da da. og den anden en med knuste rutebiler man blandet i fløde og så lægger i to eller tre lag og så også fløden med rutebilerne ovenpå lagkagen, så er alle vist med 😋 men lad mig da lige fortælle, hvem der ellers kommer. ja, Børge og Tove, og Lars´ søster Hanne og hendes mand Michael. desuden kommer far og Inger. Endelig kommer min bettebror Dennis og min hjerteveninde Laila. I kan tro, at jeg glæder mig.
jeg havde da også en skønner dag i går. da jeg vågnede var alt dækkede af flag. vandhanen, den man skulle tryk ud på på toilettet, mælkene og sodavandene i køleskabet der er sat flag mellem cd´erne og i ALLE potteplanter og det er ikke så få skulle jeg hilse og sige.og hvad man næsten kan nævne herinde i køkken,alrum og stue 😋😀 det var fantastik. der var også strøget flag rundt på gulvet. de blev fjernet, da jeg støvsugede og vaskede gulve.
I kan aldrig gætte hvad jeg fik - en romaskine. jeg skal lige lærer at betjene "dyret", men for pokker, den er godt nok lækker og den har sådan en udformning, at den bare er meget behagelig at sidde ved. den bliver jeg fit for fight med, det tror jeg på. men det er vigtigt for mig at displayet virker, sådan noget går jeg meget op i.

Billedet forestiller selvfølgelig Lars, der sidder og kigger udover vesterhavet på vores campingferie.

Godmorgen, er stået op kl. 04. tidligt, men jeg føler mig ikke specielt træt.
en af bivirkningerne ved Zeldox er søvnbesvær. men det gør mig ikke såh meget.
sidste dag i 30érne 😮 ja, det er da en milepæl at fylde 40. så er man ude over ungdommen. man er en moden kvinde. hvad med det, jeg føler indeni. som en 23´årige. men jeg har da en erfaring, som jeg - naturligvis ikke havde dengang.
men egentlig er jeg meget lykkeligere end dengang. dengang var tilværelsen et angst-helvede. jeg ønsker mig egentlig ikke de tider tilbage. alt det lort jeg skulle igennem, især i de næste mange år. indlagt mere end 30 gange - slet, slet ikke sjovt.... uffffffff
det begyndte egentlig, da  jeg var knap 25. uha for et liv. det var intet liv. jeg tænkte ofte "I have no life", og det var sandt, det var helt uden livskvalitet. det kan man ikke sige om i dag. jeg vil kæmpe med næb og kløer for at dette liv vil fortsætte. at vi forbliver i dette hus. eneste ulempe er, at det ikke er bygget så vi kan få en udestue. 😉 husets stue etage ligger således, at det er en del højere end jordplanet derude på terrassen. (unne man så egentlig ikke få en pavillion? jeg ved det ikke; vi har ikke diskuteret det. men når man sidder i campingvognens fortelt, så er det lidt ligesom en udestue 😋
men det er jo yderligere en udgift og lige nu har vi nok at bruge penge på, ha ha, sådan er det nok altid, ikke? Ungerne og Lars er meget hemmelighedsfulde, hvad angår den gave, jeg skal have. de siger, at det er noget, jeg ønsker mig uden at vide det og noget, som de alle kan bruge. jeg har været inde på en masse blandt andet en cross trainer, en fladskærm og en Wii. men det er vist ingen af delene.... hvad pokker så??????? men jeg bliver nok glædeligt overasket. jeg ved at min mor har fundet gaver hen ad vejen i forhold til de ønsker jeg har strøet rundt om mig. det er sikkert mange og jeg husker ikke rigtigt hvad. af brormand, lillebror Dennis, har jeg ønsket mig smykker, armbåndsur og en vinreol. spændende. efter disse sidste dage med ungerne, tage vi jo op til min fatter og Inger og Lars skal højt til vejrs og male spærene. jeg ser frem til at kunne slappe helt af og endelig få læst noget,. det savner jeg virkeligt....nå jeg må hellere få hvilet lidt. der venter en heftig dag foran os med masser af oprydning og rengøring. forresten var jeg i haven i går og fjernede ukrudt og rive i beddene, I kan tro, at det pyntede. alle: hav  en dejlig onsdag 😎

så er sommeren halvvejs ovre. det er med blandede følelser, jeg ser tilbage på den, og alligevel ikke, den har nu været meget okay. vi fik indviet campingvognen og det var en ret god tur. sidste tirsdag, ja en uge fra i dag, pakkede vi som gale. jeg havde sagt, at kl. 11 kørte vi. men det blev til på slaget 12. det var nu en forsinkelse, der var til at leve med for mig. mindre forsinkelse end jeg egentlig havde forventet. Der er Lars og jeg bare SÅ forskellige. jeg er meget sådan, at jeg har brug for at høre og vide, hvad vi gør kl. hvad. det ér vigtigt for mig med struktur der, men der er Lars meget "lad os se hvad der sker", det gør mig lidt forvirret og utryg, well, det har jeg sagt flere gange. men han får det på hans måde, det ér nok nu engang ikke så vigtigt med disse faste tider, han har jo ret i, at vi når det nok.... alt skulle og blev vejet. det er nu engang vigtigt. man kan måske tænke, at det ikke gør så meget, men som eksempel kan jeg sige, at dynerne vejede 23 kilo, så det med at veje er lidt vigtigere end man lige tror. der måtte jo kun være så og så meget vægt på udover vognen. det lykkedes med bravour.
så headede vi derud af. Vi kørte mod Løkken. jeg havde fablet om Vesterhavet hele året, men nu skulle det pokkerme være. Lars kender Løkken fra før, hvor hans forældre blandt andet har haft sommerhus deroppe. Vi fandt alletiders campingplads. det var en ren tilfældighed, at vi fandt lige den. den anden vi havde kig på, havde en kø så lang, at det gad vi ikke lige med det samme. men det var da vores held. campingpladsen hed Gl. Klitmøller. det var en god plads, vi fik hittet os der. vi lå Ikke så langt fra toiletterne, badene og madlavningning og opvaskestedet. vi lå desuden lige ved siden af det rindende vand 😋  der var rigtig mange aktiviteterne for børn: rundbold, fodbold. begge ting på faste tidspunkter hver dag for dem, der havde lyst. desuden var der flere legepladser og pool. desuden hoppeborg, dyr (vist mest geder), der var bordtennis og bordfodbold. Ungerne havde deres cykler med, hvilket var en meget god ting. desuden bold og andre spil. vi fik aldrig brugt yatzy og kortene, men det var nok et sundhedstegn. vi var meget trætte der kl. 23 om aftenen, hvor vi gik til køjs.
vi var nede ved Vesterhavet nogle gange og kom endda ud og svømme, dvs. Søren, Sine og mig. det var mig, der kom først ned under, he he 🤪 og det var skønt og ikke så koldt, som Vesterhavet har ry for at være. der var en trappe så stejl, som man kun kan tænke sig i ens værste mareridt. Sine måtte gå baglæns ned af den...nå, men de dage gik fint med besøg i Løkken og deslige. jeg fik i det hele taget shoppet en del og købt en del tøj. jeg havde fået 2000 kr i fødselsdagsgave på forskud. den bliver i øvrigt holdt på dagen, på torsdag, hvor jeg bliver 40 ; der kommer min mor og Marianne og hendes kæreste Finn. der laver jeg en - forhåbentlig - god middag til dem.
om fredagen skal jeg til lægen og vejes. min egen vægt siger at jegh har tabt 3 kilo, lad os nu se hendes vægt, som må være den, man kan regne med. lørdag indtager gæster huset: min far og Inger kommer. desuden lillebror Dennis. desuden veninde Laila. og Lars´ forældre (svigermor og - far hjælper med maden og har lavet 90 frikadeller allerede og kartoffelsalat), desiuden Lars´ søster Hanne og hendes mand Michael. jeg tror det var det, men det forløber sig jo derop ad. 
Lige om lidt stiler vi mod Skanderborg, hvor min nye psykiater bor. jeg har kun været der en gang før. men nu skal jeg se, hvad han mere har fundet ud af. sidst snakkede vi lidt og så udfyldte jeg mange mange spørgsmål i to spørgeskemaer. Lad os nu se, hvad han har fundet frem til. Lars var med inde sidste gang, men i og med at ungerne er her, så går det nok ikke!
jeg vil til at gøre mig ready.... Wish me luck....

Det er også FN´s internationale miljødag!
mange dage samlet i en.
min overgangsalder, dvs. også hedeturerne sidder i øjnene. det har jeg læst mig frem til i et af de mange, mange Familie Journalen, jeg har blandret igennem de sidste par dage. dvs. hormonerne gør, at jeg ikke kan stille skarpt, der er slør, pletter og øjnene rinder.  det er SÅ irriterende - skulle jeg hilse og sige. især når jeg er i bilen eller i en bus, sidder jeg med et lommetørklæde og tørre øjnene. det giver vel alle indtrykket af, at jeg sidder og græder, men nope 🤭
det er jo nok en lever ubalance. det kan man nok sige, at jeg skulle være disponeret for med al den medicin, jeg må tage. på det seneste er jeg begyndt på fiskeolie, det er genialt for smerterne i mine led, jeg har slet ikke så ondt mere. dog kan jeg næsten ikke komme op, når jeg står op først om morgenen og trisser ud og tisser....
hold da fast. jeg kan slet ikke forstå, at jeg skulle være i en alder, hvor jeg kan begynde at mærke den. det ér da for mærkeligt. men jeg begynder nok snart at indse, at jeg ikke er udødeliv; er det ikke i denne alder, de siger, at det også skulle gå op for en. jeg synes godt om Johannes Møllehave, nu har jeg vel snart en masse mere tilfælles med ham. jeg elsker den 3. alder, ha ha...

jeg sidder og ser FRIENDS (venner- for dem der ikke selv skulle kunne oversætte); jeg elsker stadig nogle serier (men igen, hvem er ikke vild med "Venner"?), amerikanske, for jeg sidder og nyder ordspillene, som de ofte bare slet ikke kan oversætte.
hvordan oversætter man - "Give it to me?"
eller "Go for it?" eller "Good for you". eller gode lange udtryk som "Tell me something I don´t know" osv.
 

det står sgu da ikke så godt til
FU** til sommer bliver jeg de skræmmende 40.
jeg er forundret over, at man skal have alle disse skavanker i så ung en alder.🤔
Mine hyber mobile led, giver mig mange kvaler. når jeg går en tur, betaler jeg sgi da prisen. i lørdags gik jeg en lang tur ope til kanten af skoven. en herlig tur. men jeg begyndte at over strække i mine hofter, inden jeg kom hjem. Måtte tage smertestillende: 600 mg Ibumetin + 1 g. pamol TO gange; selvfølgelig med det rette mellemrum, inden jeg kunne være til.
desuden har jeg problemer med mine fødder!!!
jeg har såååå ondt i dem, Underneden. Lægen kunne godt forstå det, eftersom jeg træder ned på hele foden i stedet for de trædepuder, der er beregnet til det.
hvad skal man gøre? jeg forsøger at gøre øvelser med disse fødder ret ofte. desuden har jeg en stickball og den bruger jeg meget. den er god, kan jeg mærke.
desuden er der skuldrene, ryggen, lænden. sådan noget gøj. jeg er af den mening, at det skal trænes væk. men når man så betaler prisen, er det svært at
overtale sig selv til

SÅDAN NOGET P** I SÅ UNG EN ALDER; JEG VIL IKKE FINDE MIG I DET!!!

Lytter til musikken fra Baz Lurmans film :
Moulin Rouge. et mesterværk i min bog.

Vejret er smukt med solskin, men i det fjerne lurer tunge sorte skyer. det er sørme godt for mine 17 rosenplanter at få lidt regn, dvs. vand 😉
for nogle weekenden siden, en lørdag, tog jeg 2½ time i rask tempo og fjernede alt 
uønsket mellem de rosen planter ude i forhaven.
vi fik, dvs. købte 3 x 3 ens  rosenplanter forrige år ved et godt tilbud i Bilka. i forsommeren her havde Rema 1000 tilbud på rosenplanter for 20,- kr. stk. det kunne vi da slet ikke står for og købte 2 x tre slags planter. min mor er yderligere kommet med et par stykker, så det kommer derop ad.
jeg burde lærer noget mere om roser. Min terapeut, Michael, har god forstand på roser og har da givet den information, at roserne ikke må tørre ud her i april og maj!

Ja, som I læsere så kan forstå, er jeg startet i terapi.
Om-perspektiverende, kalder han det.
eftersom jeg ikke har været i terapi før og i mange, mange år har haft mange timer til min rådighed ved at tusse rundt derhjemme og tænke for meget. og jeg tænker jo meget. har antennerne ude, måske mere end de fleste. ja, praler måske, men han sagde, at det var pga. min gode forstand. men for pokker, hvor kan det være irriterende.
Tankerne er som en plade på en pladespillerne, hvor det hele er kørt fast i een rille. det skal med hans ord kastes ud i andre riller på den plade.

Terapien foregår een gang om ugen så på Kometen, som jeg endelig "fik "lov" til at have et ophold på.
må sige, at det ikke lever op til mine
forventninger - men de var jo også usigelige høje, måske, men ja, urealistiske.
jeg føler slet ikke, at jeg har kemi med nogle som helst af de andre.
der er dog en gut, der hedder Henrik, der godt nok kan få mig til at grine, når vi sidder i bussen og han truer med armen hævet af uskyldige skolebørn. Det er usædvanligt og det morer mig.
Når de så sidder og taler om karate film og de bliver usikre på, hvem der er med, kan han finde på at sige "Ib Sjønberg". det er sådan en skæv humor, der er ny for mig. jeg har mere eller mindre "tvunget" ham til at fører noget musik over på min
MP3 afspiller, som er i min Tfl. En Sony Ericsson (det eneste mærke, vi bruger her i huset) W810i.
jeg hører om allé, der bruger deres MP3 afspiller. er jeg barte debil, at jeg ikke har et clue om, hvordan man fører musik over på den. jeg fatter INTET!

Godmorgen Folks 😎

29 måneder som kæreste med Lars.
5 måneder gift med Lars 😋

så endelig på hjemmesiden igen.
jeg får hver fredag besked om, hvormange, der har været på hjemmesiden. kun 211 sidste fredag. det er næsten bundrekord.
men jeg kan skam godt forstå, at man ikke besøger siden, når der ikke er nye "sager" at se på.
 (ei hvor har jeg hovedpine 🤨)
men det får I nu 😋

der er nye billeder.- (forårsbilleder)

jeg får skrevet en ny side om mit nye "arbejde" : kometen, som jeg har længtes efter at starte på sååååååå længe.......
her går det stille og roligt. der sker ikke det helt store. vi besøger ikke rigtig nogen og nogen besøger ikke rigtig os! 😥
det kan jeg godt være lidt ked af, men som man sige, så skaber jo man sit eget liv!

de har et opslag. på opslaget og på siden af lårerne har det broderi. jeg siger jer, de er så søde: jeg plejer at hoppe ud af sådan nogle jeans, med det samme, jeg kommer hjem. men de er sååååååå behagelige at have på. næsten lige som slappe-af bukser: joggere eller lign.
de forefindes i 42 - 52.
200,- KR. STK.

jeg er hjemme i dag: jeg satser på at få besvaret nogle af de 8-9 breve, jeg har liggende. i denne periode er mine penneveninder meget flittige og jeg får som oftest brev hver dag. jeg var oppe på at have 12 breve i bunken på et tidspunkt🤪 Lidt vildt og en stor procentdel, eftersom jeg har 20 penneveninder. men  de er alle så dejlige og søde.......
Nogle har snart 10 års jubilæum med mig - hvor fedt er det lige😀 jeg har stor hengivenhed for dem. kan da lige for eksempel nævne Laila, Lene og Lotte, for eksempel. andre er nye og jeg har lært Karrie (Tennesee), Kara(Ohio) og Julie(langt ude i prærien i Canada) at kende gennem facebook......
  🤩 det er da ligt sjovt, ikke-

ellers kan jeg nævne, at jeg er holdt op med at ryge!!!! lidt vildt........ jeg fik hjælp fra min praktiserende læge. Jeg fik nogle piller på recept - de hedder Champix. de er MEGET effektive. det er noget med, at de går ind og bearbejder de receptorer i hjernen, der bliver behageligt berørt af nikotinen. 
de piller sørger så for at erstatte følelse og gøre den ligegyldig for en. altså man får manglende lyst til nikotinen og det giver en intet at ryge, ingen velbehag. jeg følte til sidst, at det var uden betydning at ryge og så slukkede jeg hurtigt den cigaret. og jeg ender med at glemme at længes efter en smøg. selvfølgelig kan trangen efter det, den kunne give en komme. men det trangen bliver ikke tilfredsstillet ved at man så tager en smøg. hvor smart er det lige - vældigt, synes jeg. ens hud er jo så berørt - negativt - af rygning. jeg har en anden penneveninde, Margie, også fra Canada, som var holdt op med at ryge og sagde, at hendes complexion - altså hudens look - er blevet så meget bedre. det satser jeg også på  GÅ VÆK RYNKER, FOR SVIND....
jeg er sgu for ung til at have disser rynker😠
min farmor havde ikke rynker, næsten overhovedet. som jeg husker det (hun døde sidst i maj ´07). og min mormor var heller ikke vildt rynket, men bestemt mere end farmor. min mor eller far er heller ikke rynket. hvor pokker får jeg det så fra? måske er det fordi jeg fokuserer på dem, for jeg ser næsten ikke andet, griner højt.

jeg er træt af piller. jeg har lyst til at droppe dem helt og lærer at bearbejde og håndterer dem skide angst. men jeg får ikke ligefrem opbakning af mine omgivelser.
jeg har læst bogen "I morgen var jeg altid en løve". der skriver hun, at man kan opfatte piller på en side - eller rettere piller/medicin kan være på to måder for psykisk lidende.

enten som tremmer, man gemmer sig bag. der begrænser en og som man ikke kan leve igennem, fordi de sørger for, at man er bag disse tremmer.
men for andre kan de være stolper, man kan stå på og derigennem kan man bruge den medicin, som krykker, eller jeg vil altså hellere bruge ordet stolper, som man står på og som hæver en op over sygdommen.

Lad min da lige berører X FAKTOR.
selvfølgelig er jeg med på bølgen af fans af MOHAMAD. han er virkelig en lille verdensstjerne, som man ikke finder mange af i Danmark.
Han er virkelig en god danser.
han synger virkelig godt. der er da fejl, men han er da kun 15!
han kan kombinerer sang og dans. han er bare hammer dygtig. plus at han er modig til at tage sange op, der ikke er så kendte, og oveni købet er svære at synge. tag bare Sanna Salomonsen sangen "Efter festen". den kendte jeg ikke. folk kunne ikke, som ønsket, synge med. men han gjorde det. det er modigt og anderledes og jeg synes, han er smadder modig og dygtig. herligt!

Derud over fænomenet FACEBOOK. selvfølgelig har jeg profil. jeg kan konstaterer, at jeg er blevet et normalt menneske.
da jeg var ung var jeg særdeles anderledes. som var særdeles anderledes, gjorde tingene anderledes. nu er jeg vist som folk er flest. dog lidt mere sårbar, fintfølende og angst er  vel heldigvis ikke det, de fleste kender til. det er da en god ting, ikke da.....
som skrevet før, bor på en normal villavej. handler ind mellem 16 og 17. ordner affald om lørdagen, som skal på genbrugsstationen. besøger svigerforældre, holder fanmilie fødselsdage, har weekendbørn og alt i den dur. er det ikke bare mærkeligt? det synes jeg helt afgjort.....🤨

Medicinen tager mine humørsvingninger. men de tager dermed også kreativiteten.
jeg savner i den grad at skrive andet end breve og her.
jeg skriver ingen digte, ingen noveller! æv..... men det er et valg mellem to onder. enten tankemylderet eller låg på alle følelser.
men er startet på et terapi forløb med Michael ude på Kometen. alle er heldigvis enige om, at jeg skal sættes ned i medicinen og skal af med noget af det - YES! nu må vi se - kryds gerne fingre for mig.

Nu vil jeg sætte ting i opvaskemaskinen og dernæst pakke gaven tril penneveninden søde Anita.

hyggehejsa

godmorgen

Lisa her har været oppe siden 01.40 🤪 - det burde forbydes ved lov. i gennem lange tider har jeg sovet natten igennem. kommer lige til at tænke på, at jeg egentlig ikke tog truxal til natten. det har jeg ellers husket også at tage længe. har kun 15 mg´piller! herhjemme. tror jeg må bestille 50 mg i dag. det går ikke, at jeg mister min søvn. det kan alle, også i den grad raske mennesker gå ned på....
jeg sidde lige nu og hører min Uundværlige Bifrost-plade. det er en opsamlingsplade, der hedder "hjerte til salg". det er da forrygende tekster med en blanding af hverdagstekster og i den grad dybe tekster, med titler som "Det er morgen", "Rippet og flået", "Faldet", "Hej Maria", "Mens lyset brænder ud" og (pt min yndlinsg nu) "Jenny".
i løbet af denne nat har jeg set et afsnit af "Lost", som jeg er midt i 3. sæson af. Laila og jeg så det mest af 1. og 2. sæson sammen. nu skal jeg have set denne sæson og så videre til nr. 4, som hun også har. jeg tror at det er 5. der kører i fjernsynet nu.
det er en helt forrygende serie, der i den grad overrasker og intet er stort set, som man troede. Man skal helt klart have set den fra starten, ellers mister man cluene og hvad pokker skal man lige med den og den oplysning og hvad er personerne for nogle. den er fuld af Cliffhangere... hold da fast, hvor er den skummel 😎
Pt.læser jeg "I morgen var jeg altid en Løve" af Arnhild Laurveng - den er meget speciel. hun er uddannet klinisk Psykolog. Og det er en erindringsbog. det meget specielle ved den er, at hun er en skizofren, som er blevet rask. som hun skriver i forrordet er det næster det samme, som at sige, at hun er tidligere diabeter, eller tidligere Aids patient. normalt siger man forkert daignosticeret skizofren, eller en skizofren, der er velbehandlet, en der lever med sine symptomer og i den dur. men hun har været indlagt på den ene lukkede afdeling efter den anden, hørte stemmer, havde hallucinationer og var ekstrem selvskadende. hun havde massiv psykolog hjælp og hun fik lært sine symptomer at kende, så hun kunne afhjælpe dem. jeg er ikke færdig endnu. den er en anelse svær at læse. den kræver meget koncentration.
I går fik jeg skrevet to breve. et til Erna og et til Isabel. fantastisk intet mindre!
jeg har nu kun 12 breve i buken. som så I kan regne  ud havde jeg 14 !!! breve. det er nu alligevel ikke sket før.
jeg har 20 penneveninder, så det er da godt nok en god slat, jeg har hjemme.... 🤨 
dejligt nok skal jeg igen begynde denne uge med en god omgang massage. kan man næsten bede om mere ?🤩 det varer en time. jeg har fået en del rygmassager og det er nok også det, jeg har mest brug for. jeg tror ikke mange, kan sige sig fri for at have "et eller andet" med ryggen...
jeg har nu også prøvet at få massage på overarmene, man kan ikke tro det, sådan lige, men man(i hvert fald jeg ) er utrolig ondt og er øm der. ydermere i ansigtet og hovedbunden. endelig også på/under fødderne. der har jeg ofte så ondt, at jeg kan have svært ved at gå. hvad handler det egentlig om? er jeg i zoneterapeutisk forstand, så fyldt med affaldsstoffer, og har andre uligheder i min krop og i mine organer, at det er derfor, at jeg er så øm der? det kan man kun spå om. jeg er en stor believer i zoneterapi, men jeg har ikkke lige tiden  (pengene) til at få sådan en omgang....
jeg har ikke fået healing længe. hvad skal jeg ligesom tro om det? det der blev "spået" er i hvert fald ikke sket. det har været utrolig behageligt. men så... her hver ved jeg heller ikke, hvad jeg skal tro...???

... så oprandt tirdag! en helt frisk dag, som man kan bruge efter godt befindende. endnu har jeg ikke mange pligter på sådan en dag. Fin dog ringet afbud til AUC; well, der ér nu ikke det helt store at lave deroppe, så jeg har ikke de store kvaler desangående.

... har lige talt, jeg har skrevet 6 breve i januar; man starter godt ud! det skulle om noget være mit nytårsfortsæt at skrive mere. jeg har nu seks breve mere i bunken. håber at modtage brev fra enten Laila eller Lotte i dag, men man ved det jo ikke...

 jeg må erkende, at den store roman ligger ikke lige om hjørnet;Well. en ramme, en overstruktur er lidt i tankerne, men det vil jeg ikke røbe her, det ville være at tiltrække dårligdom, kan jeg føle. jeg kommer først med det, hvis planen overhovedet kommer til at få indhold.

jeg dykkede helt ned i min roman i går. følte, at dagen startede lidt skidt ud. dvs. jeg fik en lille times massage. det var super lækkert. er man forkælet eller hur? men så kom jeg hjem og tingene flaskede sig ikke rigtigt. men jeg er i gang med "Den lukkede Bog" af Jette A. Kaarsbøl. det er nok en af den aller mest intelligente bøger, jeg nogensinde har læst. den er så flot i sproget. et væld af smukke ord,der bare fører en med sig. der sker ikke det helt store, alligevel er man tryllebundet. den er emminent smuk skrevet. et svært emne, men det skal man igennem. på den gode måde.

ellers er planen at få en frisør- behandling i dag. mit hår ligner mildest tale noget der er løgn. I aften skal vi ind i spise hos min moster. vi henter først min mor og så videre og ind og tage billeder, hun kan bruge på sin pc. det skal nok blive vildt hyggeligt...

Så skriver vi 2009 🤪. Lisa her kan stadig finde på at skrive 19-- foran datoerne på brevene. hvor er man så lige 🤔 helt tabt i de brusende 90´ere. ? her går det såmænd fint. det gifte liv klæder mig 😋 
Jeg får mange ting fra hånden og i disse dage; sprudler jeg af energi og virkekraft.
God julegaver: "Heksens Håndbog" af Danni Druehyld fik jeg sågar to gange, herligt, at man bliver anerkendt for hvad man føler, at man er.
jeg fik også et sæt Tarotkort. jeg har haft et dæk før, men visse kort forsvandt, og hvis det ikke skulle være komplet, så er der ligesom ikke noget at stille op med det. det er Rider Tarot- sæt af Edward Waite. det mest brugte er jeg sikker på!
Det var far og Inger, der stod for Tarot-sættet. 😋
det var min stedbror Michael og veninden Laila, der hver især gav mig "Heksens Håndbog".
Mor gav mig en hjemmestrikket hue - yes - det er gavnligt, når jeg går mig mine daglige aftenturer.
desuden en pyjamas. YES. en af de bomuld nogle med lyserøde striber, total god at tøffe rundt i sådan en dovne-søndag, det har jeg da præsteret flere gange 😉 de er ikke til at drive op og jeg har været på udkig efter en i mange år, så fedest, at man har en mor, der så er på stikkerne og kender hendes datters inderste ønsker 😀
Lars gav mig en taske, sådan en som ligner den er syet sammen af forskellige læderstykker. den er flot.
desuden en Dansk-Engelsk ordbog. jeg skriver jo mange engelske breve, men nu da jeg ikke bruger sproget dagligt, så kan stavningen godt bruge en lille afpudsningen. desuden til inspiration af synonymer, så jeg ikke kører rundt i de samme vedndinger og ord hele tiden.😮
Og endelig en super-Millenienum hovedpude. den er specielt udviklet til hovedpudebrug og så fed at ligge med. den var sat ned til 640,- kr. i Salling. den har 3 års garanti, så det er bare kram. jeg er så besværlig med hovedpuder. jeg bevæger mig ikke ret meget i løbet af natten, så jeg vågnede meget ofte med ondt i ryggen, hold i nakken og oftere hovedpiner, så det er så dejligt at slippe for.🙂
jeg får som oftest 1 times massage om ugen - starter mandag og slutter således ugen med det samme enten om torsdagen eller fredagen, og det er en gratis ydelse på AUC, hvor jeg kommer dagligt. det er fornemt.😉

... så er det tid til en lille skrift igen.

her går det for så vidt godt.
den seneste succes, jeg kan berette om var denne weekend. vi havde vores to egne børn, dvs. Lars´ jo. det var vores weekend. om lørdagen tog Lars og jeg og Sine så ind til Randers. shoppede godt ind i Liddl, som altid evner at tyvstjæle os for mellem 400-700 kr. 🤪 men vi fik da, hvad vi skulle bruge. dernæst op til min storebror og hente hans to poder samt deres mere eller mindre nye cykler. vi havde da ekstra, men nope, det gjaldt ikke. de skulle have deres egne med 🤩 så tilbage til domicilet her og fuld fart på resten af lørdagen. der blev spist nutella madder, som mor her smurte et fad med, der blev leget på de forskellige børneværelser. min nevø Patrik og min niece Camilla er bare SÅ bedårende. jeg kender dem ikke så godt endnu. Patrik er meget opsøgende og nysgerrig, hvor imod Camilla er lidt påholdende overfor mig. hun er meget tillidsfuld overfor Lars, men mig skal hun jo se an. Lars er jo så god til børn. der er han godt nok i sit rette element. i sine unge år var han dagplejer i en periode. han ville gerne have gået den vej, men blev ikke godkendt af andre årsager. men han har så virket som en slags reservefar overfor sin ældste nevø og sin niece. det har været så godt for dem. han er så meget god til børn. på en eller anden måde "taler han deres sprog". Han har et tag på dem af den anden verden. så de hang op af ham, han havde tre unger på sig meget af tiden. Søren, som er 11, var den store i det hele. han kunne ikke være med i alle legene, fordi det simpelthen ikke interesserede ham.
Alle fire unger sov her til søndag. Patrik og Camillas storebror, min ældste nevø, hentede dem lige over middag; det var slutningen på en dejlig, omend hektisk weekend.
Søren  og jeg skal vist bytte computere. denne - min egen - som jeg sidder ved nu har en ventilator, der næsten kan overdøve fjernsynet. det er måske lidt overdrevent, men den lyder meget højt, sådan set næstren med det samme, den bliver tændt.
hans pc slukker kort tid efter at man ikke sidder ved den eller bruger den, og larmer ikke, når den er tændt. vores laptopper er bare så lækre, i forhold til de store, klodsede stationære, som vi slet ikke bruger mere. Lars og jeg har hver en, der står på Sørens værelse. for vores begges gælder det, at de er så inficerede med virus, at de knap kan komme op i omdrejninger og i gang. æv. men det er nu lige meget nu. det er vildt at tænke på, at de fleste i DK har computer, hvor hverken min ene engelske penneveninde samt min amerikanske penneveninde, Molly (som jeg har skrevet samme med i 10 år), heller ikke har computer og Molly er kun er online på arbejdet.
vi er i front, hvad alt dette angår, os i DK.
I dag skal jeg op på AUC og have massage på ryggen i en time. IHHHH, er det bare forkælelse eller hur? 😀 det foregår med æteriske olier, kan det bare være bedre, spørger jeg retorisk.
jeg er pt i gang med Stephen King´s "Bag of Bones" - eller "Knogler", som den hedder på dansk. den er lige efter mit hoved. han er genial, kan man roligt sige.
Tja, nu vil jeg futte i bad og gøre mig parat til massage-times.
Hygge, Lisamus

så fik jeg ordnet forhaven igen. men allerede nu trænger det allerede igen 🤩

Eiiii, så gik der endnu en måned stort set uden fornyelser på denne side, det ærger mig.
Nåmen, her er jeg tilbage.

Mangt og meget er sket og så igen ikke ...
jeg er steget i noget medicin; nemlig det som hedder Lyrica. jeg får fra D.D. 300 morgen og 300 mg eftermiddag. det virker angstdæmpende og desuden er der efterhånden mange, jeg hører om, der får det som smertestillende.
Det virker på den måde, at det beroliger de yderste nerve spidser og lindre dermed smerten.
Ja, i  begyndelsen kunne jeg da godt virke lidt "beruset", men det aftog virkelig hurtigt og egentlig synes jeg, at det hjælper. men hvorfor skal jeg så gang på gang øges. jeg er ikke helt klar over det.
jo selvfølgelig fordi at angsten alligevel finder vej "igennem".
det er en rimelig velvoksen dosis jeg får, men sådan er det jo efter mange år i dette system med den ene slags medicin snart afløst af den anden. man bliver lidt hårdhudet. ævvvv...

jeg har seks breve i bunken. jeg får skrevet minimal i denne tid. det gælder stort set alle steder. jeg er rimelig med på mailen, men så igen ikke. der er nogle, der ikke bliver "passet" ordentlig.
den dårlige samvittighed er ikke til at se igennem.
jeg har mange angstanfald og har perioder, hvor jeg ligger og har tæppet obver øjnene, jeg magter ikke endda at forholde mig til lyset.
Jeg svinger frem og tiage som i et oprørt hav af følelser, der ikke er specielt behagelige.
Kryds fingre for at Lyricaen snart gør sin virkning.

vi har været oppe og besøge Far og Inger.
vi fik deres trailer for at hente den. det var sødt af dem. den er godt nok gammel og grim, men en trailer er jo god i alle henseender.
så kan Lars tage på Genbrugsstationen og komme hjem med mere, end han tager derud med. intet nyt i det, griner. det ved alle, der kender ham. han en gennemført samler. det hele kan bruges og genbruges, egentlig smides ikke meget væk 😋
Deroppe fik jeg fødselsdagsgave. jeg fik en vidunderlig parfume, der sjovt nok hedder KAOS og er by Gosh. desuden fik jeg en lille Flakon, fra Egypten. og endelig et stykke Papyrus, hvor der er mit stjernetegn, et billede af en løve OG mit navn skrevet med Hiroglyffer.
jeg er normalt ikke sådan stum, men det var jeg denne gang. jeg er så rørt over, at de tænkte på mig, da de sidst har i Egypten. hvor var det totalt sødt.
det er så flot.
Min far er så god til at give gaver. tidligere har jeg fået en Krystal kugle og desuden også et sæt med blæk og fyldepenne til at skrive kalligrafi med. og sager til at man kan lave sit eget segl. og andre gode sager. det er så flot, er det bare mig, eller??? 😀

hei folks!

sikke en givtig tid, vi er inde i nu.
jeg har taget det op at tegne. jeg kan bruge timevis foran det tomme stykke papir og nyder til fulde at hengive mig til stregerne. der har aldrig i de seneste mange år været meget andet end brevskrivningen, der har kunnet fange mig. men det er da lykken ! 😋
desuden er jeg ved Laila´supervenindens gode hjælp gået i gang med at studere min slægt.
Både min morfar, Hans Peter Arthur Jensens slægt, der tilbage i begyndelsen af 1700-tallet indvandrede fra Sverige.
Og min Farmors slægt, der starter med hendes drikfældige far, der var cigarmager.
det viser sig, at især min morfar og mormors slægt stammer fra dette område, Mejlby, Ødum og Hornum, som jo er lige "derude", ikke langt herfra...
tilbage til rødderne, kan man vel kalde min flytning her til i september ´06.
der er mange spændende personer i det her person- galleri og jeg ser frem til, at Laila kommer ned og introducerer mig til BrothersKeeper, som er et program til at indtaste og styre de hersens personer, så det hele giver lidt overblik og mening. der er også mange steder på nettet, hvor man kan søge i folketællinger, kirkebøger og andet, hvor man kan finde sine aner. spændende !!!
I dag har jeg et spændende projekt. sammen med min kontaktperson oppe på AUC (Uddannelses og Aktivitets Centret) skal jeg ud og besøge et sted, der hedder Kometen. til et åbent hus arrangement.
der er måske mulighed for, at jeg kan få et ophold derude. det skulle både, helst, være af terapeutisk karakter. kunne så smadder godt tænke mig at få lidt mere styr på min angst. Desuden skulle det gerne fører hen mod et uddannelses- forløb eller et fleks- eller skåne job. det ser jeg godt nok frem til at se.
man kan finde informationer på deres hjemmeside
www.kometen.dk
det lyder bare så spændende.
jeg påregner dog en del ventetid, på sådan et ophold, men sådan er det jo med de gode steder; de hænger desværre ikke på træerne.
Psykiatrien er et sted der bliver godt og grundigt nedprioriteret. Det er en skam, for der ligger efter min mening mange menneskelige ressourcer gemt der.
Da de indførte Distriktpsykiatrien i  begyndelsen af 1990érne. der sørgede de for, at en masse mennesker, blandt andet, blev hjemløse. hvis man er et menneske, som er bange for at være alene pga. for eksempel, ja, netop angst. eller fordi man høre stemmer eller har andre sanseforstyrrelser. hvad skal man så gøre i en lejlighed helt alene? kan man altid tage vare på sig selv? det er ikke altid lige så enkelt, som menigmand går og tror.
Angst følger med de fleste psykiske lidelser. man kan jo på en måde godt forstå, at dette=denne tilstand ikke er det rigtige, ellers ville man jo ikke være så forpint af det.
før distriktpsykistrien kunne man bo længe på de psykiatriske afdelinger. ikke fordi der er i sig selv noget fremtidsperspektiv i at blive på en afdeling, men man havde da et sted, hvor man følte sig tryg og havde folk, man kendte om sig. i form af andre patienter men især personalet. som var uddannet til at tage sig af dig. tryghed, netop.
der er indført centre, der har åbent i gængs åbningstid, fra kl. 9 til kl. 16. men det er vel ikke for svært for nogen at forstå, at ens indre dæmoner især plager en, når det er aften og nat, hvor man kan føle sig allermest ensom og forladt. det må da være folk, der arbejder ud fra teorierne og ikke facts, der sørger for at lave sådan et system. der er godt nok væresteder, men det har jo kun åbent de få timer om eftermiddag  og aften.  der er bofællesskaber, men de færeste steder er der døgnbemanding.
der er stadig afdelinger, hvor du skal bukke og skrabe for ellers som de siger "så vil vi ikke beholde dig", eller "så udskriver vi dig". det er horribelt, som ,man føler, at man skal indrette sig og gøre sig fortjent - er det sådan man behandler syge mennesker, der virkelig ellers har nok at slås med??? det er inhumant og bare ikke rigtigt...
Nå inden jeg kører ud af en tanget her, for det ligger mig meget på sinde, så kan jeg fortælle, at vi havde ungerne i weekenden. det var så hyggeligt. de skulle være hjemme søndag over middag, for de skulle jo lige være lidt friske til skolestart i går.
Vi fik ordnet forhaven. øj hvor ser den flot ud, se bare på billedet her...
jeg vil gøre mig lidt lækker og parat. jeg skal derop på AUC senere end ellers, men jeg har planer om at skulle træne, ser frem til det ... hej hej

hej på dig, der læser med her,
sommetider synes jeg, at det er okay at besvare et brev med det samme. man har jo ikke kun oplevet noget fra den tid, hvor man modtog brevet, til man skriver det tilbage.
hvad med hele vente processen før man modtager brevet ? 🤪 jo , hvis man ikke lige skriver lidt bare lige efter man har modtaget brevet --- altså begge to, ellers er der jo altid sket noget... ikke da?
jeg skriver det fordi, jeg tror at nogen mener, at det er lidt taber-agtigt at skrive med det samme. men jeg sidder her med 10 breve og de fleste har jeg modtaget inden for få dage, så besvareksen til dem alle bliver hurtig efter ~~~også netop fordi jeg netop har lysten til at skrive. det er der vel intet forkert i? eller hvad?
I dag skal vi i Bilka, wow ugens store højdepunkt, jeg har ikke brugt penge i umindelige tider. jeg skal købe en dagcreme, det ser jeg frem til. min hud kan ike tåle hvad som helst og da slet ikke fed body lotion. så lukker porrene bare til med det samme --- og  jeg slår ud over nogle deodoranter - der er jo bestemt også forskel på kvaliteten, og hvad man kan tåle. .. det samme med tøj, shampoo, sko, tandpasta. man får altså det  man betaler for. som sagt, det er ikke alle ting, man kan tåle ... man skal respekterer hvad kroppen fortæller een.

er Han ikke smuk 😋

😮  ...rigtig længe siden, jeg har fået noget gjort ved dagbogen her.
men andre sider er blevet opdateret og der er kommet flere sider, som jeg skrev på forsiden.

I dag fik jeg et herligt langt (20 sider) brev fra skønne Laila R. Mortensen. hun er da for skøn, og klog og viis. det ved hun godt, at jeg synes om hende.
vi har lært hinanden meget gennem årerne 😀 på den gode måde...

i går, fortæller stolte jeg, fik jeg lige gjort kål på "græstæppet" ude foran, der jo ingen steder hører til i vores bed derude. roserne skulle jo helst være trimmede og ikke være iblandt græs. uff 🤨
I kan se det på billedet her ----->

men ellers kan jeg berette, at Sofus - The Cat -  er begyndt sin hygge-trolde-efterårs måde igen og ligger i Sines underkøje og hygger sig det meste af dagen. ind imellem kommer han jo gående og tågehorner den. så får jeg hele smøren om, hvor hårdt han har det 😋 og jeg svarer igen, hvor synd det er for ham, mange samtaler går på den måde 🙂 han er virkelig en snakke-kat og det går ikke stille af sig.
dere er også lige et billede her foroven.

Min fødselsdag gik så fint. jeg blev rigtig begavet- men toiletsæde og bruser hoved, som jeg havde ønsket mig, men også øreringe, de er meget smukke og passer til min halskæde-vedhæng i kæden som jeg fik på vores årsdag for forlovelse d. 25. 01. 08. ja, tiden går hurtigt eller langsomt, eller skal jeg sige, at vi har nået rigtig meget på ét år!
desuden et ventilationstårn, som er guld værd. i denne varme tid vi lige har overstået, kunne man se mig slæbe det med sig - overalt! 😀 det var uundværligt.
Og filmene: "SAW I +II" . min bettebror var så overrasket over, at jeg havde fået dem. han ringede jo på dagen - som også min storebror og far gjorde - og han ringede også dagen efter med samme besked, at den skulle hans søs altså ikke se. han husker kun alt for godt min reaktion, da jeg som 13 årige sneg mig til at se "Eksorsisten" med to veninder. det tog mig årevis at komme mig over det. store Lisa sov imellem far og mor i den 1½ mands seng, vi havde. det var vist også lidt hårdt for os alle 😙😉 men vi så så "SAW I" en dag og den var da sådan okay. er glad for at jeg ikke så den om aftenen. den var meget blodig og med rigtig mange skræmmende effekter. det var 2´eren også, men så ringe og dårlig. den kunne godt nok ikke fange noge af os. hvorfor slå nogen ihjel for at få et tocifret nummer, der står skrevet i nakken. hvorfor ikke lige spørge, om man lige må se det... ja, jeg fattede det bare ikke; stadig ikke 🤨 😲
men der var mange andre gode gaver: bøger, cd´ere, ildfaste fade, farvet kopipapir, Lady Shaver, kødhammer (😀), pizzaskærer, parfume, ur, hovedpude, stickers, kaffe og et krus fra min hjerte veninde Laila (Dencker), hvor der står "Jeg elsker dig" på (Right Back at You, Laila 🙃)

Nu har jeg lige fået nogle nye pennevenner, jeg har "mødt" på FaceBook. der er Julie fra Canada, Jess fra Tyskland, Stacey fra Masnchester, England, Kara fra Ohio, USA, Elizabeth fra Seatlle, USA, Lone Blix fra Norge. det passer mig glimrende. Desuden danske Isabel, som jeg har lært at kende gennem en friendshipbook 😋 Herligt. så der er nok skriveri at gå igang med. der er også de andre fra Keene, USA, Akemi fra Tokyo, Japan og et par stykker fra DK-her. de venter også... hi hi...

så jeg må hellere rykke.
hav det herligt derude.
tak fordi I følger med 😎

10 dage til frk. Lisas fødselsdag 😀

SÅ starter ferien; Lars fik ferie, da han fik fri fredag ---
Meget er gået op i vores nye bil. det er en VW Passat, fra 1994, men den har fået skiftet motor - ellers havde vi ikke købt den, da den så havde kørt for langt.
men den er speciel, fordi den er importeret fra Tyskland. det fede ved det er, at de ikke salter på vejene om vinteren, så den er slet ikke rusten. Men reservedelene er ikke til at få fat på eller sådan lige gennemskue, hvad slags der skal til. De har så - i sammenarbejde med to af Lars kollegaer - fundet ud af, at den passer med en golf 3´er. det var jo ikke sådan lige til at vide.. Lards studerer dæk på netten, han er grundig, når han sætter sig sådan noget for.
det er så nogle Alufælge vi skal have.
Den har læderintræk, klimaanlæg, fartpilot, varme i sæderne, el ruder overalt, stor musik anlæg, som vi da lige skal have fundet ud af. der er vist mere. ideen med at skifte var jo netop at få en bil med mere udstyr, ellers kunne vi jo lige så godt have beholdt Peugeoten.🤩
  ----->

I dag kommer ungerne. de skal holde ferie her. 😀
Fra i dag søndag til fredag.
Deres mor har ikke ferie i denne uge. De har arrangeret det sådan, at når Lars har ferie, så har han dem noget af tiden, og når hun har ferie, så er de hjemme hos hende.
En af planerne er, at vi skal til Odense. Lars har booket os et værelse på en kro dernede.🙂 Jeg har boet i byen, så jeg skulle da nok kunne vise dem H.C.Andersens hus, Barndomshjem og diverse steder, der hedder noget "sjovt" for os andre. Gaden der hedder "Mageløs", bydelen, der hedder "Slukefter". det er jo lidt morsomt...
Dagen efter skal vi til Egeskov Slot. det er lækkert at være der. jeg er ikke meget for mekaniske ting. Men de ting, Michael Ahlefelt har samlet sig; det er imponerende. Cykel-, Knallert, Bil-, Ambulance- og Dukkemuseet. Labyrinterne og broerne i trækronerne er så spændende.
Det er virkeligt et godt & Langt besøg værd. Jeg var der på ferie med et sted, jeg gik et år. Men jeg ved ikke rigtig, om jeg får Lars med hjem derfra igen 😋 så glad for biler, som han er hi hi - hans store hobby. han ved bestemt også virkelig meget.
Vi tager netop derned på den måde, fordi hvis vi skulle kører 2½-3 timer for at nå derned, så er ingen af os, og slet ikke børnene friske til at se det helt store - så er vi lidt ---> 😲
Ei hvor jeg glæder mig. Jeg ville nu også gerne en tur til Djurs sommerland. jeg har ikke været der siden først i ´80´rne, hvor jeg selv var barn. det helt store der dengang var pony ridning og guldgraveri. selv dengang var jeg led ved de ponyer. de var "døde" og travede bare rundt og rundt i sløvt tempo. stakkelse dem... 🤔
men har ladet mig fortælle, at det nok er lidt anderledes og udbygget i dag 😉
Men jeg ved ikke, om det bliver. Lidt slappen af skal der også være. og de skal have orden og hygge på deres værelser. det kan vi alle 4 være sammen om.
De skal jo også lave lidt😎 Sine skal slå græsset og Søren skal fjerne lidt ukrudt, ja, her benytter vi os af børne arbejde, griner. Nej, de vil gerne og Sine går og holder ved, mens Lars holder ved også. og Søren er vild efter at rive i ukrudtet og er stolt af al det, som han får fjernet. han er viekelig en arbejdsom knægt.   😉
Nu vil jeg gå ud og hive lidt i haven.
God dag til jer alle, der læser med ...

dav ********
Eiiiii    hvor er det total pinligt, hvor mange gange denne hjemmeside nu har skiftet navn. øv altså. misæren ligger i, at jeg har købt et domæne navn, nemlig lisa-wiccaneren. historien bag "wiccaneren" er, at jeg af troen, tror på WICCA - Wicca er en natur tro, som jeg vil  forklare på flere sider, der er i vælten. dvs. de er under opbygning; på vej. Jeg fandt da hurtig ud af, at det ikke lige var det mest mundrette. nå men så mens det var under behandling et eller andet sted i cyper space. så fandt jeg det bedre navn Lisamusen, som vi alle godt kan huske. ak, lykken var kort, da jeg valgte at aktiverer domæne navnet, så vupti - så kom denne side til at hedde, ja, gæt selv, lisa-wiccaneren. nå!
--- men skidt ny for jer alle, så vil jeg forsøge at ændre navnet tilbage til det oprindelige lisamusen. der er simpelthen en side, hvor man kan klikke på og ændre hjemmesidens navn. æv, så den bliver ændret igen. men nu vil jeg ikke oversvømme jer med flere links, lige nu. jeg vil vente lidt. så må jeg hører fra jer, om I har lyst.

god morgen everybody,
Lad os se, om jeg kan nå at skrive denne tekst uden at blive smidt af nettet. denne Laptop kan ikke forblive online, synes det. og Lars´laptop vil ikke "omstille" til denne hjemmeside uvist af hvilken grund.
---ja, så blev det lørdag. der er tusinde af projekter, der ligger og venter.
jeg satser meget på, at vi kan få lidt lavet. vi må være de seneste i landet, der har planter, der skal sætte i jorden.
I begge børnenes værelser står der skud i urtepotter og de venter bare på at blive sat ud. jeg ved ikke helt, om Lars har drivhuset for øje. men det må vi lige snakke om. klokken er 10.24 og jeg har hørt ham hoste lidt, men det er ham velundt at sove længe...

Ellers skal vi have sat det store havebord ud i haven. vi har da en terrasse, men den er opad huset, på bagsiden og der er uheldigt nok først sol efter tre om eftermiddagen. lidt træls!!! men dér har vi et bord med glasplade. men det skal ikke ned i haven. jeg kunne også godt tænke mig at dø noget af det ukrudt, der hersker i haven.
det ér en meget krævende have... den kræver meget pasning. noget  som jeg ikke er indstillet på. min "moster" har simpelthen tjek på de planter og diverse. så jeg har spugt hende (via sms) om hun ville hjælpe mig med at grave op og sætte nogle planter, som mere eller mindre passer sig selv. det behøber ikke at vise så meget, for vi bruger ikke haven ret meget; desværre...

vejret er fint, men lummert. de lover en del torden, det er hyggeligt. Naturens store og vældige kræfter træder i kraft og det er bare lidt uhyggeligt på den helt spændende måde.
---I går hørte jeg i radioen om et knivstikkeri
i Randers, hvor en 43 årige mand var stukket i maven. Jeg gik helt i sort. det kunne lyde som min storebror. i Randers og alderen. men jeg sms´ede rundt til hans ældste søn (18 år) og til mor og ham og Lars. han ringede heldigvis og det var ikke ham. men men men det var sket lige udenfor deres restaurant og han var da blevet afhørt af politiet. æv... lidt for meget spænding ...

Hjetelig tillykke til min allerbedste sødeste veninde, Laila , der fylder et år ældre i dag - hav en dejlig dag sødeste - hurra, tillykke!
🤪 😀😀😀

ja, så nåede sommeren til Danmark. jeg ville så gerne til stranden. Håber, at min veninde, Lotte er frisk på at tage derud en af dagene. Hun er også min penneveninde, det startede sådan. men nu ser vi dem ind imellem, hende og hendes kæreste, Ove.
Lars var ved at drukne - virkelig seriøst - en gang. Det var på Bornholm, da han var 11 år. han blev hentet op fra bunden og havde set sit korte liv passerer revy. det kan han bekræfte, at man gør. det er ikke bare noget, man siger. det var som sagt på Bornholm, men det kom i de landsdækkende aviser - vildt!

her i sommeren synes jeg, at jeg har nok at tage mig til. en masse, som der ligger og "venter". jeg ville gerne i haven. Den trænger til en kærlig hånd. men den er ikke lavet så venlig. den er meget krævende! jeg har planer om at lave den om, så den mere eller mindre passer sig selv. selvfølgelig med en masse flotte planter og blomster. jeg tror, at min "moster" Conny kunne hjælpe. hun er en ørn til planter og hvad der kunne hvad. citationstegnene omkring moster betyder, at hun egentlig er min onkel, mors bror´s kone og bedste veninde med min mor. så vi har udnævnt hende til moster. det er herligt. min mor har ingen søstre ellers, så det er en gave at få...
Udenforan blomstre vores roser og ser bare så flotte ud. seks af de nu er henholdsvis tre bundplanter og meget cyklame/pink farvede. De hedder Fairy Pink de er  også bundroser. og der er også hvide og meget smukke. det er White Cover. de sidste tre er opadgående roser (???)  og de er rosa.
Royal Copenhagen...  meget flotte. Et af de billeder, jeg har sat ind under sommerbilleder ´08 har et billede af roserne. men det man nok ikke kan se, er at Sofus faktisk gemmer sig i dem under en af hans mange fuglejagter.
Han er en ivrig jæger. han blev da ellers kastreret, da han var 7 måneder. men de siger, at han skulle have været inde indtil da. men han havde nået at forelske sig i jagten og det udendørse --- det er så sådan, som det er.
Vi får ofte severet mus og fugle. ikke kun unger, men også de voksne. han er enomt strid. han kommer ofte og vil morgen- nusses og vi har vores små ritualer omkring det, som foreår hver dag 🤩 Gulvtæppet i stuen er også lidt hærget ved at Sofus krebber sig frem med de enome kløer. noget min mand ikke er helt begejstret for. men ærgerligt for tæppet er ikke engang et år gammel. surt 😥
Men jeg har også tonzvis af blade, jeg abbonnerer på, som ligger og venter på at blive læst. I Form og Illustreret Videnskab. jeg elsker de blade. men får ikke rigtig læst dem. hvor bliver tiden da af? den går nok også meget med at besvare mails og være på FaceBook. herligt men tidskrævende sted.
Min plan er, at Lars og jeg hjælper hinaden med at sæltte det store bord op i haven. bi har et andet bord på terrassen. men der er først sol på terrassen om eftermiddagen. desværre. men at sidde nede i haven ville også være ´lækkert.
Mht. til breve, så har jeg en bunke på 7-8 breve, som skal besvares. jeg droppede to i går, men istedet for bare at holde med at besvare deres breve, sendte jeg et brev til farvel. det er da det mindste man kan gøre. de var bare ikke mine typer. og jeg synes, at livet er for kort til at skrive med folk, man ikke "klikker" med. men jeg har "mødt" nogle andre på FaceBook, som jeg er begyndt at korrospondere med. det er både fra Norge, Østrig, Tyskland og USA. herligt !
I dag skal jeg poste en del breve. og en gave til en norsk penneveninde, som fylder år d. 7. juli. hende, Nina, har jeg kendet i mange år. de bedste af mine penneveninder, dvs. dem jeg kender bedst. dem har jeg snart kendt i 10 år. det er fedt at have kendt nogen så længe. og har fulgt foilk gennem tykt og tyndt. jeg har mange penneveninder, som jeg holder usigelig meget af.
desuden føler jeg for at hoppe ind i bøgernes verden. der er nogle jeg venter på at læse med længsel. Både "Hundehoved", som jeg har opgivet flere gange. men Morten Ramsland skulle vist have gjort det godt. desuden er jeg i gang med Anne Rice´s vampyr bøger. den første "En vampyrs bekendelser" er jeg først ved nu... den tegner godt 🤩
God blessed everybody...

godmorgen, den første dagbogstekst.
jeg har siddet oppe siden kl. 2.30 am. det var godt nok tidligt. udover at jeg er A-menneske til fingerspidserne. så crashede vi begge på sofaen i aftes og så kravlede jeg nærmest op i seng. har kun brug for meget søvn! da jeg vågnede, forsøgte jeg ellers at putte mig lidt hos Lars, men det virkede ikke rigtigt.
jeg har ikke de store planer for i dag; og dog ... her omkring lidt over midag vælter ungerne ind 🤪 Jeg regner med at Søren kommer cyklende efter skole. og at Lars henter Sine fra fritteren eller hvad det nu hedder nu om dage 🤔 ... SFO, ikk´?
så har vi faktiks planer om at drøne til Randers. måske skal vi ind i Intersport og så Søren kan savle lidt over Randers FC´fanting. han får til fødselsdag og jul ting derfra af pap-mormor. så det kunne passe ham fint. desuden skal vi have nogle "clips" og have sat de dersens pyntelister fast på bilen. Kent, en af Lars´ kollegaer mener, at han har en køber til vores bil. vi regner med at den giver 20-15.000. den kører ikke meget på literen, så meningen bag det hele er at få den skiftet ud med en Diesel (en TDI - turbo diesel, har jeg lært at det hedder 🤩 )
min mor har planer, hun bor ellers derinde. men ideen er så at inviteret hende i morgen. der kommer mine svigerforældre også. til morgenmad og frokost. Ikke så dårligt endda.

familien består af Lars, som jeg er forlovet med (der er IKKE bryllup i sigte), Lars x-kone Jane, deres børn Sine og Søren. og vi har alle vores forældre; mine forældre skiltes i´95 og far er gift med Inger. så disse børn er begavet med en masse lovin´ people. fejre så mange juler og fødselsdage.
jeg har to brødre, Hans Erik, fem år ældre end mig. og lillebror Dennis, som er 17 måneder yngre end jeg og dermed en såkaldt pseudotvilling.
Lars har søsteren Hanne.

så dagens planer er forløbig at arbejde lidt på siden her. desuden at få lidt hygge til huset. det rod vil jeg skiftet ud med hyggen 😋 og hvis vejret tillader det, så vil jeg også hive lidt i haven. det er skam da så hyggeligt at gå derude. det nyder jeg - ikke underligt, som erklæret wiccaner.
er pt. ved at rense mine sten- skyllet tre gange under vand og lagt op til opladning i solen. er overbevist om, at amatysten er min sten. tigerøje tiltrækker jeg også. dem har jeg godt nok også mange af. og all-round stenen over alle sten Bjerg krystallen har jeg da også en del af.

hav alle en dejlig fredag.
Blessed be!