hekse og troldmænd i et væk

😀  Lidt troldmands-"pjat" (taget fra bogen Magilogi)(:en af de mest underholdende, lyvagtigt og morsomme bøger indenfor genren): enjoy!

Troldmænd dyrker ikke magi. han forsøger ikke at gøre opdagelser. Alkymister, astronomer, astrologer, og andre, som regner med deres arbejde på lige fod med troldmandens, tager gruelig fejl.
En nyttig oplysning:
for at tilkalde min hjælper Vingus
skal du baske med armene,
tude tre gange som en ugle
og tænke på markmus

HEKSE OG TROLDMÆND
der er ingen grundlæggende forskel på hekse og troldmænd. hvor hekse normalt fremstiller drikke og tryllemidler til de omkringboende, sigter troldmanden højere (😀). man kan vælge om man vil være det ene eller andet.

troldmandslære

troldmandens remedier:

**klædeskab**
Kjortler i forskellige farver til forskellige troldsdomskunstner og bør være klar til brug.
mindre klæder kan være på sin plads, hvis du føler dig klar til at tage en lærling.

**krystalkugle**
en krystalkugle, et magisk spejl, eller andre kigge-remedier er nødvendige, når man vil se, hvad fremtiden bringer. det kan også brugs til samtaler med andre troldmænd over store afstande.

**kranium**
selvom det ikke er strengt nødvendig, kan et velpudset kranium altid gøre et godt indtryk på gæster. det kan også være en god brevpresser () Jo ældre og underligere des bedre. det kan snakke med dig, hvis du føler dig ensom.

EN NYTTIG VIDEN (IGEN):
Aniformning:
aniformning gør, at du kan forvandle dig til et hvilket som helst dyr. sørg for at det går rigtigt til, for du vil føle dig ret dum, hvis du går rundt og ligner dig selv og galer som en hane.
Du skal blande:
2½ d. delfinmælk, så drikker det, lukker du øjnene og siger
BESTIA ANIMO
min krop skal nu bo
BESTIO BESTIKETTE
og komme til rette
BESTIO ANIFORNUM
jeg bliver en ..................!
(sig navnet på dyret)


uddybes senere....