Forhold til wicca

Her har jeg tænkt mig at skrive lidt om, hvordan man praktiserer Wicca.

 

1. Studér så meget som muligt.

Nogen mener, at det kræver indvielse i coverns, men kun du selv kan afgøre din følelse af spiritualitet.

Mange wiccanerer er solitærer, dvs. de praktiserer i ensomhed. Man kan følge forskellige traditioner indenfor Wicca. Man kan få forskellige informationer om religionen, fra forskellige kilder f.eks. websider, pamfletter, bøger osv.

 

2. Ær guderne og gudinderne! Følg Wicca REDE og trefoldsloven. Altså alt, hvad du sender ud, kommer trefold tilbage.

Vær bevidst om resultaterne af dine handlinger.

Undlad bevidst at skade nogen (også jvf. trefoldsloven - hvem vil bevidst skade sig selv?). Skad ikke dyr heller (nogen wiccanere undlader at spise kød, men det er ikke et must, overhovedet).

Når du modtager noget godt, så husk at del det, så bibeholder man den gode energi-balance.

3. Fejr Sabatter og Esbatter. Det forklarer jeg på andre sider, højere oppe på den her hjemmeside... De repræsenterer forskellige processer i naturen. (f.eks. er Wicca nytåret Samhain, som kommercielt er lavet om til Halloween)

Esbatter er baseret på måne-cyklusserne. Og der er mulighed for at fejre kærligheden, lave healings-arbejde og lave psykisk træning. - Mange tror fejlagtigt, at det handler om at lave ritualer omkring fuldmånen. Det er kun den halve sandhed.

4. Forstå magi! -Magi er ikke noget, alle wiccanere gør. -Nogen praktiserer ikke magi, men forkuserer på det spirituelle aspekt i religionen istedet. -Magi må aldrig bruges til at skade andre. Magi for at få andre til at blive forelsket er NO-GO, da mind games ikke er tilladt. Jvf. Wicca Rede. Mind control skader!

5. Skriv i Skyggernes Bog! Det er din magiske journal, hvor du rapporterer tanker, spells og ritualer. Det er vigtigt, at du ALDRIG lader andre læse i din Skyggernes Bog!

6. Acceptér ansvar for alt, hvad du gør; dine tanker og handlinger. Bebrejd ingen!

7. Forstå Wicca´s moralske kodeks. Reden, de basale udsags af Wicca. Skad ikke andre med vilje.

8. Forstå trefoldsloven! For der skal være balance mellem de positive og negative energier i verden.

9. Forstå dualiteten, de dualitiske syspunkter og aspekter i Wicca. Der er dualitet af energi i verden. Damen og Herren; Gudinden og Guden; det feminine og det maskuline.

10. Respektér andres valg! -Der er ikke kun en måde, en sandhed - forsøg ikke at omvende andre til at dyrke Wicca. -Respekter andres valg og tro. -Alle må tro, hvad de vil.

11. Ær moder jord! Jorden er hellig. Naturen er magisk og naturens cyklus er hemmelig i universet. -Fejr jordens årstider og rytmer.

12. Brug tid med det aspekt, hvad det end er, der taler til dig. Wicca inderholder et intimt, personligt forhold med din kilde og ethvert forhold behøver, at man sørger godt for det.

Skab et forhold til det guddommelige. Tal, lyt, del ting med din kilde! Du behøver ikke andre eller noget andet, for at skabe et nært forhold, en relation til og med din kilde.

Du er din egen præstinde eller præst!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kontakt med Guderne og Gudinderne

- Find privattid. Gudinderne og Guderne ser alt og lytter altid. Brug noget tid i ensomhed til at kontakte dem.

- Find et godt sted. De fleste, der praktiserer Wicca, har et alter, men det er ikke nødtvunget. - Du kan bede nær dit yndlingssted i din have eller andre steder i naturen, du føler dig tilpas i. Det kan være indendørs. Et sted, hvor du føler dig godt tilpas. - Hvadend du føler dig konfortabel med.

- Luk øjnene. Prøv at forestille dig Gudinden eller Guden.Guden er ofte profileret med et langt skæg, muskuløs og med en hjelm med et hornet element. Det er det, der refferer til at man ofte kalder ham "den hornede Gud". Gudinden er ofte protræteret med langt sølvskinnende hår og en tiara rundt om hendes hoved.

Men du kan forestille dig dem med det eget perspektiv.

-Kommunikér med dem i bøn. Tal til dem begge, så du føler, at du har et stærkt forhold med dem. - Tal med dem om dine problemer. - Bed om deres hjælp! - Ær dem!

- Slut med en bøn. Alle kan tale med Gudinden og Guden. At tale med dem er essentielt; de skal vide, at du ærer og respekterer dem!